En aquest moment estàs veient 10 coses que mai has de fer en embarcar la teva autocaravana amb ferri
Embarcar la nostra autocaravana amb ferri

10 coses que mai has de fer en embarcar la teva autocaravana amb ferri

Després de moltíssims ferris on hem embarcat la nostra Kucavana avui fem aquest article. Hem embarcat al voltant de països molt diferents d'Europa i avui volem traslladar-vos en aquest article alguns aprenentatges. Coses importants que heu de saber abans d'embarcar la vostra càmper o autocaravana amb ferri per Europa.

Agafeu-vos que vénen onades!

 1 Mai viatges amb ferri amb les dades del mòbil encès o un simple WhatsApp et pot costar 40 euros.

Tal com i com ho sents. Si viatges i embarques la teva autocaravana en un ferri no t'oblidis d'això. Un simple WhatsApp en un ferri en aigües internacionals et pot costar, cosa que ens va costar la primera vegada que ens va passar, 40 euros.

Abans de salpar de terra ferma, el nostre consell és que apaguis les dades al teu mòbil fins que tornis a tocar terra de nou.

2 No deixis mai el gas de l'autocaravana encès, és la teva seguretat i la de tots. O no portis res a la nevera o en embarcar demana electricitat.

Per normativa internacional de seguretat als ferris no es pot portar el gas en marxa ni una flama encesa. Si viatges i embarques la teva autocaravana en un ferri no oblidis la teva seguretat i la de tot el vaixell.

A les companyies navilieres del nord, per la nostra experiència, directament quan compres els bitllets del ferri per a una autocaravana us donen l'opció de reservar, pagant uns 5 o 10 euros, l'electricitat. En aquests casos us aconsellem que reserveu l'electricitat directament. Per aquest cas, les navilieres també comproven el gas tancat a les autocaravanes i fins i tot precinten amb un adhesiu la porta del compartiment del gas perquè no el puguis manipular. Un exemple d'aquesta experiència va ser el trajecte que vam fer de Hèlsinki a Travemunde.

A les companyies mediterrànies del sud d'Europa, en canvi, no hi ha aquesta opció durant la compra ni tampoc solen comprovar ni precintar res. En aquests casos has de just en embarcar, ensenyar-los el cable per endollar i ells et busquen un lloc proper a l'endoll perquè et puguis connectar sense cap cost extra. El que pot passar en algun cas d'aquests és que no quedin endolls lliures normals, per la qual cosa us convé portar un adaptador dels d'endoll de camió, per si de cas.

Piscina de la coberta superior d'un ferri de Grimaldi Lines en el nostre viatge a Grècia amb autocaravana
Piscina de la coberta superior d'un ferri de Grimaldi Lines en el nostre viatge a Grècia amb autocaravana

3 Mai t'oblidis la biodramina, jocs i un banyador després d'embarcar la teva autocaravana amb ferri.

De totes les nostres experiències només a 2 ferris hem tingut mala mar, però us asseguro que els vòmits i malestar en aquestes situacions són esgotadores. És per això que t'aconsellem portar biodramina tant per a adults com per a nens, i en cas de mala mar seguir el viatge decentment.

Un altre imprescindible de la bossa que feu a pujar al ferri, sobretot amb nens, són jocs, coses per pintar o escriure. Finalment, si aneu amb ferris de Grimaldi a l'estiu, pel sud d'Europa, heu de saber que la majoria dels ferris tenen piscina exterior a la darrera coberta. Però, si no tenen piscina exterior, molts dels ferris tenen Spa, alguns de pagament, o als països nòrdics tenen sauna i jacuzzi gratuït. Així que per si de cas banyador a la bossa.

4 Mai t'oblidis de portar alguna cosa per picar i menjar al ferri. Si vols estalviar alguna cosa al trajecte, aquest és un obligat.

Als ferris hi ha sempre servei de bar restaurant. El menjar és regulí, solen ser self-services i els preus són força alts. Estan bé per entretenir-se alguna cosa, fer un cafè, un gelat, però potser si vols estalviar una mica de diners en el trajecte hauràs de pensar a portar una nevereta o una bossa amb menjar, uns entrepans, alguna cosa per picar i beure. Si viatges i embarques la teva autocaravana en un ferri, no oblidis portar el teu menjar i estalviaràs una mica en el trajecte.

5 Mai diguis que no et tocarà pujar o baixar la teva autocaravana amb ferri en marxa enrere.

Si creus que sempre serà fàcil i bufar i fer ampolles, entrar i sortir del ferri, pot ser que en el 80% dels casos així sigui, però mai diguis que no hauràs de pujar o baixar una rampa d'un ferri marxa enrere, el 20% de les nostres experiències han estat marxa enrere.

6 Mai pensis que embarcar la teva autocaravana amb ferri serà més car que anar per carretera.

Quan veus que molts camioners utilitzen ferris per traslladar-se, comences a adonar-te que els beneficis han de ser més grans que per carretera.

Actualment, amb el preu de la benzina, hem comprovat que sempre surt millor embarcar la teva autocaravana a un ferri que conduir per carretera, o al màxim surt igual de preu.

A més, cal sumar que es redueix el desgast del vehicle i de la psicologia del personal conductor, que amb nens encara s'aguditza més l'estalvi psicològic i físic jejeje.

7 Mai creguis que aniràs de creuer en un ferri. Un ferri és un ferri, encara que de vegades es pugui aproximar…

Els ferris deixen molt a desitjar sobre els grans hotels flotants que són els creuers. Un ferri al final és un mitjà de transport com ara un tren o un avió. Les comoditats són les justes.

Potser veieu que alguns ferris tenen piscina, sala infantil de jocs i alguns fins i tot activitats a bord, però mai el nivell serà d'un creuer, així que espera el que realment serà, un ferri, res més.

8 Mai compris els teus bitllets de ferri a última hora si busques el millor preu

Els ferris igual que passa amb els avions, incrementen els preus a mesura que es van omplint les places i es va escurçant el temps amb el viatge sol·licitat.

És per això que el nostre consell sempre és comprar el ferri com més aviat millor si vols embarcar la teva autocaravana en un ferri destí el teu proper viatge.

Cabina d'un ferri per a 4
Cabina d'un ferri per a 4

9 No diguis mai que no a una targeta de fidelització d'una naviliera

Les navilieres, moltes, com Línies Grimaldi solen tenir targetes de fidelització que donen bons descomptes i que a més acumules punts que sumen més descompte pel teu proper viatge. Fes-te la teva targeta i estalvia.

10 Mai no compris els teus bitllets de ferri sense abans saber la ruta que faràs. Optimitza la teva ruta i els teus recursos.

Per més que diguem que l'autocaravana és improvisació i llibertat, això està sobrevalorat si teniu les vacances comptades com nosaltres i les voleu aprofitar al màxim. Si aquest és el vostre cas, és important planificar les vostres rutes.

En els casos que a més, hem d'agafar ferries, això encara és més important. Saber la ruta que faràs abans de comprar els teus bitllets de ferri és important per veure quins ports són els millors per entrar i sortir del país i així optimitzar en quilòmetres, estalvi de benzina i temps a la vostra ruta. Planifica i sumaràs.

Esperem us hagi agradat aquest article amb tots els nostres aprenentatges sobre els ferries i les autocaravanes de fa ja més de 30 anys en aquest món camper. Si teniu dubtes us esperem aquí a baix en comentaris. Et llegim!

Per acabar et deixem aquí alguns dels viatges que hem fet embarcant la nostra autocaravana a algun ferri: Menorca a autocaravana, Mallorca a autocaravana, Nordkapp amb autocaravana o Grècia amb autocaravana.

Aquesta entrada té 16 comentaris

 1. Alex

  Molt bona aportació, sempre és bo conèixer les experiències dels altres. Una salutació d'uns addictes a l'autocaravana

 2. anònim

  Thanks for good remarks!

  1. família kucavanera

   Thank you, it sa pleasure to help you 🙂

 3. Alonso

  Hola. Molt bona aportació.
  Una pregunta, saps si als ferris de Barcelona Gènova/Civitavecchia es pot pernoctar a l'autocaravana? Gràcies!

  1. família kucavanera

   No, els d'aquesta ruta no en coneixem cap que ho permeti. Només alguns de la ruta d'Itàlia (a Bari segur) a Grècia segur que sí que ho fan que sapiguem, però no és normal. Ni als del nord d'Europa ho deixen fer.

 4. Ana Marques

  Molt boa tarda. Agraeixo a vossa partilha. É muito important, per a quem é novo nestes aventures d'autocaravana, aquestes informaçoes. Són de fet precioses. Ajudam muito no planejament, principalment quan tem petits a bord. A nossa família de quatro, està a estudar a possibilidade de visitar a Sardenha, mes tems dubtides relatives als ferri's, que gostaria de saber se'ns podem aclarir, donada a vossa experiência. A primeira é saber-se, no podent nos meter a dormir a l'autocaravana, se o que paguem de la travessia no ferri incloï a dormida en cabine no ferry, o s'é um preço á part. A segona questão arrenca-se com uma simulação que fizemos, no site Grimaldi, em que o preço de regresso é sempre mais car que o d'anada. Isso passa sempre assim?
  Molt agraïda. Ana Marques

  1. família kucavanera

   Bom dia Família, respondre a les seves dúvides. O próço dónes basses geralment não inclui a cabine, inclui a penes uma poltrona. A dormir en Motorhome en bassa, a penes hi ha una bassa daquelas dóna Itàlia à Grécia no sul que ho permet, mes é una exceção. Você geralment não pode, você tem que dormir a la bassa em poltrona oa la cabina, depenent del que você reserva. Sobre us precs, imagino que és una oferta de demanda que els temes d'acord com el dia, una no sabria o que dizer 🙂 Espero que você tenha ajudat você, um gran abraço i uma viagem muito boa 🙂

   Espanyol:

   Bon dia família, intento contestar als vostres dubtes. El preu dels ferris normalment no inclou la cabina, inclou una butaca únicament. Sobre dormir a l'autocaravana al ferri només hi ha algun ferri dels que van d'italia a Grècia al sud que ho permet, però n'és una excepció. En general no es pot, cal dormir al ferri en butaca o cabina segons el que reserveu. Sobre els preus imagino que és oferta demanda que tinguin segons el dia, no sabria què dir-vos 🙂 Espero us hagi ajudat, una forta abraçada i molt bon viatge 🙂

 5. Maria Carmen

  Hola, molt bon article. Em pot dir si al ferri de Barcelona a Civitavecchia es pot portar la nevera connectada a la bateria de l'habitacle. Gràcies.

  1. família kucavanera

   Sí t'ho permet la teva autocaravana sí, només és el gas que està prohibit estigui obert 🙂

 6. David villagrasa

  Molt bones les vostres explicacions, m'has resolt dubtes que tenia al respecte del viatge, la meva dona i jo som novells en això de viatges llargs i el fet d'embarcar amb l'autocaravana ha estat de campanada, per això tants dubtes que tu m'has solucionat un plis plas així que moltes gràcies

  1. família kucavanera

   Gràcies a tu pel teu comentari David, un plaer compartir entre companys. Una abraçada.

 7. Jean Georges

  Pendent la traversé de Marseille vers la corse ( 10 heures) , li frigo du camping car uneix fois coupé garde il le froid !!
  Merci d'avance pour vos infos

  1. família kucavanera

   Bonne info, merci l'ami.

 8. Javier

  Hola, Es pot accedir a l'autocaravana durant el trajecte per agafar alguna cosa que se t'hagi oblidat, menjar o què sigui?

  1. família kucavanera

   Hola Javier, no, com a regla general a tots els ferries s'ha de sortir de l'autocaravana en aparcar-la i ja tanquen la porta de les cobertes de vehicles i no deixen accedir fins al moment de l'arribada que tornen a obrir i t'avisen per megafonia que es pot baixar a les cotxeres.

   1. anònim

    Moltes gràcies per contestar!!

Deixa una resposta