En aquest moment estàs veient La Bretanya Francesa en autocaravana: Ruta amb els 12 millors plans
Bretanya francesa

La Bretanya Francesa en autocaravana: Ruta amb els 12 millors plans

Índex

Bretanya Francesa a veure, mapa d'una ruta i els 12 millors plans. Una proposta a partir de la nostra doble ixperiència de viatge a la Bretanya Francesa en autocaravana amb nens.

Què veure Bretanya Francesa? Què veure i fer a la Bretanya Francesa?

 Una proposta de ruta amb els 12 millors plans per descobrir les terres d'enigmes megalítics, ciutats medievals ancorades en el temps, costes amb fars, penya-segats espectaculars i boscos màgics.

Bretanya Francesa a veure: terres màgiques i històriques de França

Bretanya (França), és sens dubte la terra de les llegendes, contes i de la màgia. Sens dubte, és una de les regions amb més història i de les més boniques de França.

Però, sobretot, és una regió on es respira misticisme, harmonia, bellesa, tranquil·litat i natura. Avui dia combina aquesta pau amb un elevat turisme, ja que el seu aspecte la converteix en una de les regions de més caràcter de França.

Una regió mística i de caracter medieval perfecta per visitar durant mínim una setmana.

Viatjar a la Bretanya Francesa en autocaravana: pobles de la Bretanya Francesa per una ruta de 10 dies.

La nostra experiència de 2 viatges a la Bretanya Francesa en autocaravana

A continuació, anem a proposar-vos, la ruta que hem fet en 10 dies, Per la Bretanya de França.

Ha estat el nostre últim viatge de l'2019 i el primer de l'any 2020. 10 dies trasncorreguts en unes dates nadalenques i acompanyats per una altra família amiga, els @xirivica.

Aquest no ha estat el nostre primer viatge per la Bretanya, França. Fa just un any vam fer Normandia i part de la Bretanya. D'aquell primer viatge, vam repetir punts com el de el bosc de Broceliande, el bosc de Merlín. I hubiramos repetit si haguéssim tingut temps Mont-Sant Michell, Per la seva espectacularitat, i Fougeres, Un poblet petit medieval que ens va encantar. I si fos estiu, a més, haguéssim repetit a algun poblet amb una bona platja de l' Golf del Morbihan.

D'aquests dos viatges només ens hem deixat de veure la Costa de granit rosa, En la qual hem estat molt a prop i alguna que una altra ciutat com Rennes, Brest o Vannes, Ciutats bastant grans de les que vam fugir bastant en general.

En aquesta ruta hem partit amb la nostra autocaravana des d'un poblet de Barcelona, ​​Sant Pere de Vilamajor. Tant a l'anada com a la tornada hem fet una parada per pernoctar i no fer el viatge tan dur per als nostres petits.

Com arribar a la Bretanya Francesa

Arribar en cotxe o autocaravana fins a la Bretanya francesa no és complicat. són 10 hores de cotxe des de Barcelona, Com anar a Andalusia.

També es pot anar a avió fins a Rennes o Nantes i agafar cotxe de lloguer.

Fins i tot es pot arribar amb tren fent canvi a Tolosa. Sent unes 17 hores de viatge.

Despeses de la ruta de 10 dies per la Bretanya Francesa en autocaravana

En total aquest viatge que hem realitzat en autocaravana ha tingut 1000 € uros de cost per als 4 que som en la família.

Uns 600 euros s'han gastat en gasolina i peatges, el més car de el viatge sense dubte.  La resta, han estat costos en restauració, visites i àrees de pernocta per autocaravanes, a part d'algun petit souvenir.

En general, estar els 10 dies a la Bretanya Francesa en autocaravana, com hem anat, no ha estat car. la restauració en general és bastant barata gràcies a les fòrmules, els Menus du Midi ia les Creps socorregudes. De mitjana per persona eren de 10 a 12 € menjar.

D'altra banda en visites i entrades ens hem gastat pels 4 durant els 10 dies 98 €. No massa, ja que a la Bretanya Francesa la majoria de coses interessants a veure són gratuïtes i més si hi aneu a l'hivern.

A l'anar en autocaravana, hotels no hem pagat. A més a l'haver moltes àrees d'autocaravanes els costos en càmpings han disminuït molt. Hi ha moltes àrees d'autocaravanes gratuïtes i les que no són de pagament són de menys de 10 € les 24 hores. en total per dormir ens hem gastat 44 € uros en tot el viatge.

Ara bé, si no tens autocaravana i vols llogar una, suma uns 50 € uros per dia si la llogues a França o 100 € per dia si la llogues a Espanya.

La ruta en autocaravana per la Bretanya Francesa

a) Dia1: Viatge d'anada Sant Pere de Vilamajor sortida després de dinar a Grisolles, parada per dormir.

b) Dia 2: Viatge d'anada. De Grisolles a Saint-Malo

c) Dia 3: Sant dolent- Morlaix

c) Dia 4: Morlaix- Cairn de Barnénez i platja de Perrohen-Ménez Ham

d) Dia 5: Ménez fam Far i fort du Petit Minou- Camaret-sur-Mer

i) Dia 6: Camaret-sur-Mer- Locronan

f) Dia 7: Locronan- Plouharnel, punta de Pen er Lé

g) Dia 8: Plouharnel- Carnac- Josselin

h) Dia 9: Josselin- Bosc de Broceliande- Paimpont- Jans

i) Dia 10: Jans- Nantes- Viatge de tornada: parada per dormir a Castets-en-Dorthe

Si aneu a l'hivern: Cadenes o pneumàtics d'hivern obligatoris per a la vostra autocaravana o camper

Has de saber que entre l'1 de novembre al 31 de març a 48 departaments de França, inclosos els limítrofs amb Espanya, és obligatori portar cadenes (almenys per a les dues rodes motrius) o bé pneumàtics d'hivern.

Si vols veure un article sobre què cadenes i/o pneumàtics d'hivern són millors per a autocaravana, aquí et deixem un article del que parlem des de la nostra experiència a la nostra autocaravana.

Finalment, et deixo aquí, un article sobre recomanacions del que mai heu de fer a la neu en autocaravana.

Documentació que has de portar per al teu viatge a Alsàcia per Nadal

Per anar a França, has de portar vigents els DNIs o passaports d'adults i també nens com a documentació d'identificació.

Has de portar també el teu certificat o codi QR de vacunació Covid o bé un PCR o test d'antígens negatius per als més grans de 12 anys. Això no només t'ho poden demanar a la frontera, sinó que a molts restaurants, museus i altres llocs d'interès t'ho poden demanar.

D'altra banda per temes mèdics has de portar la targeta sanitària europea en vigor, encara que has de saber que a França hi ha copagament mèdic per als estrangers en la majoria de coses. Per això, i per diverses experiències de companys, decidim portar sempre un assegurança de viatges mèdic que pel cost que té anem segurs i tranquils. Nosaltres contractem sempre l'assegurança de Iati escapades que està pensat per viatjar en família amb autocaravana o camper, que a part de l'assegurança mèdica inclou fins i tot assegurança d'accidents per a les mascotes amb què viatges o fins i tot una petita assegurança de robatori d'interiors de l'autocaravana. Pel preu de veritat que val la pena i més amb el Covid per aquí encara. Sense compromís us deixem aquí un descompte del 5% de l'assegurança que us diem per si voleu demanar pressupost a millor preu.

 

Et muntem una ruta totalment personalitzada Click & Go amb autocaravana, on tu només hauràs de fer clic i oblidar-te de pensar cap on anar, on aparcar, què visitar, on pernoctar amb l'autocaravana i fins i tot què fer. 

Una ruta consensuada amb tu, sempre acord als teus gustos i necessitats, perquè vagis tranquil, segur i el teu viatge amb autocaravana sigui inoblidable!

 A més, si és la teva primera vegada amb autocaravana, t'assessorem sobre on llogar l'autocaravana, com funciona una autocaravana i sobre la normativa existent del país que vagis en una videotrucada d'1 hora.

I finalment, ti donem suport a la teva ruta.

PREU: Segons dies de el viatge organitzat en autocaravana a muntar.

ACCEDEIX AQUÍ PER SOL·LICITAR LA TEVA RUTA PERSONALITZADA

Mapa de la ruta per la Bretanya Francesa en autocaravana. Mapa amb una ruta interactiva amb coordenades de el viatge. Fes clic per veure cada lloc.

Mapa interactiu de la ruta a la Bretanya Francesa en autocaravana: punts d'interès i visita, fotografies, consells,coordenades àrees de pernocta per autocaravana o campers  i més. Descobreix on dormir en autocaravana per la Bretanya Francesa sense perdre't el millor d'ella. A cada punt de mapa senyalitzat sobre la ruta que hem realitzat trobaràs tota la informació. Àmplia i fes clic per descobrir tot.

Mini guies de viatge dels 12 millors plans i llocs a veure a la Bretanya Francesa en autocaravana, camper o cotxe

Saint-Malo, ciutat corsària

 
Sant-Malo, Bretanya Francesa vista des de la Illa Gran de Ré

Mini guia Saint Malo a veure

Accedeix a aquest article per saber a veure a Saint Malo, a través d'un post de 5 coses que t'agradaria saber abans d'anar. Descobreix també què fer, preus, Saint Malo en autocaravana i fotos sobre aquesta ciutat corsària. Una ciutat de les imprescindibles per descobrir la Bretanya Francesa.

2 Morlaix, una ciutat molt instagramer

Morlaix infància. viaducte Morlaix

Mini guia de Morlaix

Accedeix a aquest article per saber a la Bretanya Francesa a veure a Morlaix, a través d'un post de 5 coses que t'agradaria saber abans d'anar. Descobreix també què fer, preus, Morlaix en autocaravana i fotos sobre aquesta ciutat de cases típiques bretones amb un viaducte molt instagramer. Una ciutat que a més està a la banda de l'Cairn de Bernénez.

 Cairn de Barnenez, el monument més gran i antic d'Europa

El Cairn d'Barnénez, en a Bretanya Francesa, el monument prehistòric més antic d'Europa.

Mini guia de l'Cairn de Barnenez

Accedeix a aquest article per saber que que és el Cairn de Barnenez, a través d'un post de 5 coses que t'agradaria saber abans d'anar. Descobreix també què fer, preus, com arribar a autocaravana i fotos sobre el monument més gran i antic d'Europa i gairebé de l'món. Un lloc únic, màgic i preciós a la banda d'un penya-segat.

4 Menez Ham, el poble hòbbit

cases hobbits

Mini guia de Menez Ham, el poble hobbit

Accedeix a aquest article per descobrir un poble màgic i diferent, el poble hobbit francès. A través d'un post de 5 coses que t'agradaria saber abans d'anar. Descobreix també què fer, preus, com arribar a autocaravana i fotos sobre aquest increïble poble pesquer que sembla sortit d'un conte.

5 El far i fort de li Petit Minou prop de Brest

Le Petit Minou, Far de la Bretanya Francesa

El Far i Fort Le Petit Minou

Accedeix a aquest article per descobrir un dels millors plans de la Bretanya Francesa. Un lloc per veure un gran capvespre de postal.

Camaret-sur-Mer amb l'alineament de Lagatjar, la Manoir de Conc i el seu port històric

Camaret sud mer

Camaret sur mer: alineaments megalítics, un espectacle de costa i la casa destruïda d'un gran poeta

Accedeix a aquest article per descobrir la Bretanya Francesa a veure en un dels millors plans de la Bretanya Francesa. Un lloc amb moltes atraccions turístiques i una calma bruta.

Locronan

Locronan

Locronan, un dels pobles més bonics de la Bretanya Francesa

Accedeix a aquest article per descobrir la Bretanya Francesa a veure en un dels millors plans de la Bretanya Francesa en autocaravana. Un lloc on no ha passat el temps i el gran poble de postal Nadalenca, si vas per Nadal.

8 Plouharnel

Bretanya francesa en autocaravana

La Punta de Plouharnel, reserva d'aus front Carnac

Accedeix a aquest article per descobrir la Bretanya Francesa a veure en un dels millors plans de la Bretanya Francesa en autocaravana. Un lloc per observar les grans marees, gaudir de la platja i veure les aus de la Bretanya, a prop de Carnac.

9 Carnac, la ciutat dels menhirs

Carnac frança

Mini guia de Carnac, un dels 5 monuments que es veuen des de l'espai

Accedeix a aquest article per descobrir la Bretanya Francesa a veure en un lloc màgic i increïble on gairebé 4000 megàlits formen un triangle perfecte. A través d'un post de 5 coses que t'agradaria saber abans d'anar descobreix Carnac si vas o no a la Bretanya a autocaravana. Descobreix també què fer, preus, com arribar a Carnac en autocaravana i fotos sobre aquest increïble lloc místic i peculiar tan antic.

10 Josselin

Josselin

Josselin, un poble amb un castell de conte de fades

Accedeix a aquest article per descobrir la Bretanya Francesa a veure en un dels millors plans de la Bretanya Francesa en autocaravan o cotxe o com sigui. Un poblet medieval amb un castell de conte de fades i un nucli històric de cases de fusta amb entramats que no et pots perdre.

11 Bosc de Broceliande

Bosc de Merín, Broceliande

El Bosc de Merlín, Broceliande i Paimpont com a base

Accedeix a aquest article per descobrir un dels millors plane de la Bretanya Francesa. Un bosc màgic, amb mil racons per descobrir com la Font de la Joventut, la tomba de Merlín, l'arbre d'or ...

12 Nantes, la ciutat de les màquines

elefant nants

Mini guia de Nantes, la ciutat de les màquines de Jules Verne

Accedeix a aquest article per descobrir una ciutat diferent a les portes de la Bretanya Francesa, la ciutat de les Maquinas a Nantes. A través d'un post de 5 coses que t'agradaria saber abans d'anar coneix Nantes. Descobreix també què fer, preus, com arribar a Nantes en autocaravana i fotos sobre aquest increïble lloc.

On menjar a la Bretanya Francesa

Gastronomia típica de la Bretanya Francesa que no et pots perdre

La gastronomia sempre és un factor clau per a qualsevol viatger, oi? Així que nosaltres no ens oblidem d'ella en cap viatge. I menys estant a França.

A la Bretañaa hi ha productes típics que no cal oblidar-se de provar. El peix i el marisc és la gran estrella. Llagostins i llamàntols de l'Finistère, vieires i sípies a Saint-Brieuc i Sant-Malo, cranques a Paimpol, bous de mar a Morlaix, però també almejones, cloïsses, botzines i cargolins. I dins d'aquests productes, sens dubte cal destacar dues estrelles top top, les ostres i els musclos.

I si us pregunteu pel gran plat estrella que s'identifica Bretanya, sens dubte són les creps i galette. Bàsicament es diferencien pel contingut de la seva massa, ja que les creps, com les filloas, es fan amb farina de blat blanc, les galettes són coques de blat negre (sarraí). A més, aquestes es mengen farcides de productes salats com embotit, verdura o formatges, mentre que la crêpe es menja a l'hora de les postres.

I finalment tenir en compte que heu de provar els  kouign amann, Literalment «pastís de mantega» en bretó. No cal detallar la recepta, només que sapigueu que és un obligatori si viatgeu a país bretó i que la mantega salada és l'estrella d'aquest menjar.

I per acompanyar tot això, no oblideu un bon sidra de el lloc, les seves cerveses o el seu licor particular, cantat en moltes cançons bretones, el chouchenn, una beguda alcohòlica tradicional que s'obté a partir de la fermentació de la mel en suc de poma .

Restaurants a la Bretanya Francesa, algun consell

Et recomanem deixar-te portar pels carrers de les ciutats i pobles bretons i ficar-te en qualsevol dels restaurants. Hi ha de més cars i més barats, de tota mena. 

El que si et aconsellem és demanar el menú de migdia o el plat del dia. I recorda que si et vols estalviar alguna cosa, demana aigua de l'aixeta ( «a cagaf do», tal qual t'ho escric com es pronuncia).

Guia completa per viatjar a França en autocaravana

França a autocaravana: Normativa i cultura de l'autocaravanisme

Viatjar per França en autocaravana és d'allò més fàcil. Sens dubte les rutes en autocaravana per França són de les millors d'Europa.

Normativa sobre aparcar i pernoctar en autocaravana a França de forma lliure

La normativa a França, regula que pots aparcar i pernoctar a qualsevol lloc que ho pugui fer un vehicle, sempre que no s'acampi (surti del perímetre del teu vehicle, és a dir, treguis taules, cadires, etc.), igual que a Espanya encara que amb particularitats, que després veurem. Aquesta és la regla general, pots aparcar i pernoctar sense cap problema si no hi ha una prohibició explicita.

Normativa sobre l'acampada en autocaravana a França

L'acampada a França està regulada minuciosament de manera diversa segons la regió i lloc.

Ara bé, com a regla general l'acampada lliure (treure taula cadires, obrir finestres, tendal ...) a tot França està prohibida en aquests llocs:

 • A la banda de la mar
 • En parcs naturals o zones ambientals protegides
 • Als carrers i vies públiques
 • A menys de 500 metres d'una atracció turística
 • En finques privades sense permís

Fora d'aquests llocs, cal mirar cada cas sobre la regió que estiguem i lloc, un maremàgnum normatiu.

Però per regla general, fora dels llocs esmentats a dalt, si no hi ha una prohibició, podríem treure el nostre tendal, taula i cadira per menjar sense problema. 
Una altra cosa important que has de saber és que la cultura autocaravanista francesa és de gran respecte i educació, la qual cosa fa que ningú se li acudeixi deixar tot el dia la seva taula i cadira i tendal a qualsevol lloc. Només ho fan a l'hora d'utilitzar-lo i després ho recullen tot ràpidament. Així ho has de fer sempre també, per tal que l'acampada lliure segueixi sent a França tolerada fora dels llocs que hem esmentat a dalt.

Serveis i àrees d'autocaravanes a França

França en autocaravana és molt fàcil ja que disposa de la major xarxa d'àrees d'autocaravanes d'Europa amb més de 6000 àrees d'autocaravanes. Àrees d'autocaravana amb tots els serveis de buidats i omplerts d'aigua i moltes amb electricitat. 

La majoria d'àrees de pernocta per autocaravanes o campers són municipals i gratuïtes o de preus molt baixos, a menys de 10 € les 24 hores.

En pràcticament tots els punts d'interès o localitats turístiques trobaràs una àrea d'autocaravanes, i en general sempre cèntrica o ben comunicada amb el centre de les poblacions.

Els francesos són de doctorat en el campisme i el món de l'caravaning i es nota.

A més d'aquestes àrees d'autocaravana, trobem una xarxa de zones de pernocta a granges i vinyes molt importants on deixen pernoctar i acampar a canvi de la compra de km0, aquesta xarxa és la que forma France Passion.

carreteres

En general les carreteres són molt bones a França. Les nacionals solen tenir voral i solen estar bé, encara que segons la zona trobaràs molts canvis de rasant, corbes i molta circulació en doble sentit.

Les autopistes són excel·lents, però per contra els preus abusius. En alguns trams hi ha autovies però són mínims.

Finalment has de saber que entre l'1 de novembre al 31 de març a 48 departaments de França, inclosos els limítrofs amb Espanya, és obligatori portar cadenes (almenys per a les dues rodes motrius) o bé pneumàtics d'hivern.

Si vols veure un article sobre què cadenes i/o pneumàtics d'hivern són millors per a autocaravana, aquí et deixem un article del que parlem des de la nostra experiència a la nostra autocaravana.

Fotos Bretanya Francesa en autocaravana

Altres posts relacionats ...

Normandia i la Bretanya Francesa en autocaravana

Post del nostre primer viatge a Normandia i la Bretanya Francesa en autocaravana

Alps Francesos, una escapada blanca

Llistat de posts d'escapades que hem realitzat amb o sense autocaravanaen família

Manual per viatjar en autocaravana

Manual per viatjar en autocaravana

Tot el que cal saber sobre i més per viatjar en autocaravana

Vam escriure en aquest blog per per amor als viatges ia la escriptura. Amb l'únic objectiu de preservar les nostres vivències i ajudar-vos a planificar els vostres viatges. Per això, tant si us ha servit aquest post, com si no, agraïm les vostres aportacions i comentaris per a millorar-lo.
Kucavana
Una família viatgera en autocaravana

Aquesta entrada té 2 comentaris

 1. Robert

  Bona informació. Just ara acavem 2 setmanas per la Bretanya

  1. família kucavanera

   Gràcies pel teu comentari Robert, una abraçada!

Deixa una resposta