En aquest moment estàs veient les Illes Canàries en autocaravana o camper per 4 de les seves illes per @_vayaviajecito_
Illes Canàries en autocaravan

Les Illes Canàries en autocaravana o camper per 4 de les seves illes per @_vayaviajecito_

Descobreix un gran viatge per les Illes Canàries en autocaravana a través de 4 de les seves illes.

Sens dubte aquesta família són uns dels nostres instagramers i blocaires favorits dins el viatjar en família. Les seves publicacions a Instagram aporten valor i ens ajuden a inspirar-nos per planificar i decidir pròximes rutes. 

Són una família valenciana formada per Marian, Raúl i el seu petit.

Vayaviajecito va començar el 2009 en el seu primer viatge motxiller a Índia i Nepal amb amics, on a l'imaginar el viatge que anaven a realitzar, sempre pensaven "vagi viatget ens espera !!!!".

Després van venir altres països d'Àsia, Àfrica i Amèrica, amb amics i en parella, fins que va arribar el petit de la família, amb el van seguir viatjant. Els encanta descobrir el món amb ell, el proper i el llunyà. Viatjar és una necessitat per a aquesta família i tenen molts somnis viatgers. Però el que més els agrada de viatjar és el temps que els dóna en família.

I mentre no viatgen, els encanta fer rutes de senderisme (que tenen moltes al bloc de la C. Valenciana). 

Després de llogar AC i camper en diverses ocasions, des de desembre de 2020 es mouen amb la seva pròpia camper. Aquesta forma de viatjar els torna a la vida de motxiller, la flexibilitat de no reservar i planificar.

Avui us expliquen tot sobre els seus viatges a les Illes Canàries en autocaravana i camper, lloc a què han viatjat diverses vegades i són tot uns experts, no t'ho perdis!

Dunes Corralejo a les Illes Canàries en autocaravana

Les Illes Canàries en autocaravana o camper

Els nostres viatges a les Canàries

La primera vegada que vam anar a les Illes Canàries va ser a la mica de conèixer-nos. Vam visitar la Illa de Tenerife i vam llogar un cotxe bastant atrotinat per moure'ns d'un lloc a un altre. La veritat és que l'experiència va ser molt bona, però en moltes ocasions, si el lloc ens agradava, ens quedàvem amb les ganes d'esprémer una mica més el dia, Ja que havíem de tornar a l'hotel per passar la nit.

Uns anys més tard vam anar a conèixer l'illa de Lanzarote i vam tornar a reservar un allotjament ja llogar un cotxe per desplaçar-nos. De nou, ensopeguem amb la mateixa pedra, no teníem la possibilitat de quedar-se en un lloc si ens agradava i tots els dies, dedicàvem més de dues hores en desplaçaments.

El 2020, va arribar el nostre tercer viatge a Canàries. En aquesta ocasió, i ja en família, vam decidir visitar 3 de les illes en un viatge de 21 dies en furgoneta camper. En aquest enllaç, Et mostrem la ruta completa.

La flexibilitat de no haver de matinar per visitar un lloc, poder allargar el dia tot el que desitgéssim i disposar d'una cuina que ens permetés dinar o sopar sense horaris fixos, era just el més que buscàvem, i hem de dir, que ha estat la millor manera de viatjar per les Illes Afortunades.

En aquest article t'expliquem per què creiem que viatjar per les Illes Canàries en Autocaravana o Camper és una bona idea, exposem alguns consells pràctics a tenir en compte i citem aquells llocs més interessants per visitar a cada illa.

Per què viatjar a les Illes Canàries en autocaravana o camper?

Les illes Canàries són un arxipèlag de vuit illes-cinc illots, Totes de origen volcànic. presenta un clima subtropical, La qual cosa la converteix en destí de molts turistes al llarg de tot l'any, per alguna cosa es les coneixes com "les Illes Afortunades", encara que com vam comprovar nosaltres, el clima varia localment en funció de l'altitud i de la vessant dels vessants, pel que és recomanable portar sempre una jaqueta curta.

Aquest clima tan variat dóna lloc a una gran biodiversitat, el que unit a la seva increïble riquesa geològica i paisatgística, justifica que s'hagin declarat 4 parcs nacionals, Dels quals dos d'ells són Patrimoni de la Humanitat. A més, totes les seves illes són reserves de la biosfera de la Unesco.

Però independentment de la presència o no dels parcs nacionals, cada illa és un tresor en si mateixa. Fins a la data hem visitat 4 illes i un illot, i cap ens ha deixat indiferent. 

En aquest article et parlem sobre les tres illes que vam recórrer a Camper (Gran Canària, Lanzarote i Fuerteventura):

Gran Canària

És la segona illa més poblada, i això es nota en el seu paisatge. presenta un important patrimoni històric, cultural i artístic. La visita a les seves terres altes és del millor que pots fer, ascendir a l'Roque Nublo a l'capvespre o passar una nit sota els estels és tot un planazo.

Lanzarote

Deu el seu nom a l'marí genovés Lanceloto Maocello. És la tercera illa més poblada de Canàries, després de Tenerife i Gran Canària. Presenta com a gran atractiu el Parc Nacional d'el Timanfaya. A més, posseeix uns paisatges volcànics preciosos, On podrem veure cultius vitivinícoles i unes platges de gran bellesa, com la de l'Papagayo o la Caleta de Famara, la nostra preferida. Des Lanzarote es pot visitar la Graciosa.

Fuerteventura

La més antiga de l'arxipèlag, el que ha donat lloc a extenses planicies fruit de l'procés erosiu. amb poca població i més salvatge. Els seus paisatges no et deixaran indiferent, amb el Parc Natural de Jandía com a gran referent i les impressionants Dunes de Corralejo. Des Fuerteventura es pot visitar el Illot de Llops.

Illot de Llops

 Un illot antany refugi de pirates i actualment parc natural. És perfecte per passar el dia fent un recorregut i parant a refrescar-te a alguna de les seves dues platges més conegudes, encara que a nosaltres ens motivava més fer senderisme pel seu interior. cal demanar permís a l' Cabildo per visitar l'illot i, sobretot, és imprescindible la crema solar, aigua i si tens previst fer platja, un para-sol.

 

En resum, les illes Canàries et sorprendran pel paisatge, la seva gastronomia i la seva amable gent, I si com a nosaltres t'agrada viatjar per lliure, les Illes t'ho posen fàcil, ja que presenten una excel·lent infraestructura turística, Amb gran nombre d'allotjaments per a totes les butxaques, gran sector hostaler, bones comunicacions, Tant en cada illa com entre illes i una xarxa de lloguer de vehicles molt àmplia.

Guia per a viatjar a les Illes Canàries en autocaravana o camper

Preparar el teu viatge per les Canàries en autocaravana

Quan ja has decidit que vols visitar les Illes Canàries i tens clar que Illes vols conèixer, el primer pas és comparar per illa, els preus dels vols i de el lloguer de la furgoneta camper o càmping, ja que pot variar considerablement i un cop allà , t'adonaràs que moure't d'una illa a una altra és molt senzill.

Caleta Famara a Illes Canàries en autocaravana

Llogo o em porto la meva camper / AC

Si no tens camper / AC només hi ha una opció, el lloguer. Nosaltres ho gestionem des de València a través d'Yescapa, que és una plataforma de lloguer d'autocaravanes i furgonetes camper entre particulars, tot i que també tens Campifly que és entre particulars també.

Després de la nostra experiència creiem que és una plataforma per tenir en compte per la senzillesa en la seva tramitació, el preu més econòmic i els serveis que ofereix. En aquest punt és important considerar el que inclou o no el lloguer; segur, roba de llit, vaixella, etc.

 

No obstant això, si ja en tens un camper o AC, Pots optar per traslladar-la des de la península. Hi ha companyies com Baleària, Transmediterránea i Fred Olsen que ofereixen el servei, però hauràs de valorar el preu de portar-la, des d'on parteix el Ferry i el temps de transport. A partir de cert nombre de dies és una opció per valorar. Els ports de sortida són Cadis y Huelva i el viatge sol durar entre 30 i 40 hores.

 Illes Canàries en autocaravana o camper

Hem de dir que recórrer les illes Canàries amb Camper ha estat molt fàcil des del principi. El dia a dia és senzill, traces la ruta aproximada, Tens una mica en ment dD'on vols fer nit i per descomptat, si et ve de gust provar la gastronomia Canària, Inclous a les parades algun restaurant amb bones crítiques o que t'hagi recomanat algun vilatà.

A més, viatjar en camper o càmping porta associat fer més la vida de portes enfora que cap a dins, I és precisament aquesta particularitat, unida a el fet que a partir de certa hora, tots els turistes tornen als seus allotjaments, la qual et permet gaudir d'un lloc únic amb el gran tresor de les illes, la seva gent, així que qui millor que un vilatà perquè et recomani algun bonic lloc fora de l'recorregut típic, o algun lloc on menjar o sopar.

Conduir a les Illes Canàries en autocaravana o camper

Canàries disposa en termes generals d'una bona xarxa de carreteres i camins per arribar a qualsevol lloc sense sobresalts. Després de 21 dies per les Illes, podem afirmar que llevat de la GC-210 a Gran Canària, Que puja cap a Cruz de Tejeda des dels Caserones i que és bastant estressant amb furgoneta gran o càmping, no és per res complicat conduir. Simplement hi haurà carreteres o camins que hauràs d'anar més a poc a poc. El que sí que garantim és que moltes de les seves carreteres o camins són una autèntica meravella per gaudir de el paisatge.

Moviment entre les Illes Canàries en autocaravana o camper

Moure entre les illes és Senzill, Amb gran oferta i flexibilitat d'horaris.

Transmediterranea, Baleària, Fred Olsen i Armes ofereixen aquest servei i únicament recomanem planificar amb una mica d'antelació si hi ha festius o caps de setmana, ja que a la fi de comptes, anem a transportar un vehicle d'uns 6 metres. 

Piscina Natural Illes Canàries en autocaravana

Aparcar, pernoctar i acampar a les Illes Canàries en autocaravana

Per aquestes 3 necessitats de tot utilitari de camper o Autocaravana, nosaltres vam fer ús de l'aplicació Park4night. Et resumim quals van ser les nostres sensacions.

acampar: recordar-vos que està prohibida tota acampada a qualsevol lloc d'Espanya si no és un càmping o una àrea d'autocaravanes privada. Per tant, no està permès que tragueu taula, cadires, tendal o qualsevol altre element de la vostra autocaravana o camper en cap de les Illes. Tot aquells que surti de l'perímetre de el vehicle es considera que el vehicle està acampat i us poden multar.

pernoctar: El fet que les illes no són molt grans, facilita molt el buscar un lloc per dormir, ja que, si no us agrada un, sempre pots canviar, tot i que també ens va tocar dormir en algun que altre descampat o carrer de poble (és el que té voler estirar el dia massa ;-P).

traient els espais naturals protegits on no està permès pernoctar, Trobar un lloc per dormir no va resultar una tasca complicada. Sempre que no acampis pots aparcar i pernoctar a qualsevol lloc habilitat per aparcar vehicles.

Per dormir a les terres altes de Gran Canàries cal demanar permís a Cabildo (Dormir sota les estrelles és un autèntic luxe) i fer-ho en les àrees habilitades únicament. Nosaltres vam estar al Àrea Recreativa Corral dels Joncs.

Serveis d'aigües per autocaravanes i campers

L'aplicació Park4night també ens facilita aquesta gestió. El buidatge d'aigües negres i grises en les tres illes que vam visitar (Lanzarote, Fuerteventura i Gran Canària) ho vam fer principalment en gasolineres i algun càmping.

Hi ha alguns llocs com l'estació de servei BP de l'Doctoral a Gran Canàries, i la BP de Corralejo a Fuerteventura que són una autèntica meravella, però igualment no ens va resultar difícil trobar punts de buidatge d'aigües i d'ompliment per preus molt econòmics o gratis.

A tenir en compte: Nosaltres recomanem fer un pla situant a cada illa alguns llocs per a realitzar el canvi d'aigües, d'aquesta forma, viatjaràs més tranquil i si saps que vas a estar un parell de nits en algun lloc sense servei i amb les aigües mig plenes, t'assegures buidar o omplir abans de marxar. Tampoc ve gens malament compaginar el buidatge i ompliment d'aigües amb dutxar-nos.

Finalment has de saber que a les Illes Canàries, és difícil trobar àrees d'autocaravana municipals, com sí que podem trobar a la península.

Pots ampliar la informació en el següent enllaç.

Dies de viatge & Rutes

creiem que no menys de 7 dies per visitar cada illa és un bon punt de partida, El que et permet, amb una mica de sentit comú, recórrer-la sense presses. Una bona idea és decidir quins llocs vols visitar sí o sí, I anar muntant el viatge d'acord amb aquestes visites que consideres importants. Et proposem els llocs que considerem més recomanables per illes:

Dunas Maspalomas a les Illes Canàries en autocaravana

Visitar Lanzarote és com visitar un altre planeta, Illa volcànica de gran bellesa amb la inconfusible empremta de Cesar Manrique.

Alguns dels llocs més importants són:

 • El Parc Nacional de Timanfaya: Fruit de les violentes erupcions que van tenir lloc al segle XVIII. És com visitar Mart.
 • Platja de la Caleta de Famara: Platja que s'inicia al poble i s'estén diversos quilòmetres fins a les faldilles de l'espectacular Risco. La nostra preferida.
 • La Geria: Zona de gran valor paisatgístic i cultural, famosa per la plantació de vinyes en un entorn volcànic per a la producció de vi.
 • Els Jameos del Agua: Tub volcànic modelat per Cesar Manrique.
 • Cova dels Verds: Gruta formada per l'activitat eruptiva de l'volcà de la Corona, una meravella que no et pots perdre.
 • La Platja de l'Papagayo: Lloc on pegar-te un dels banys més desitjats a Lanzarote en un paisatge únic.
 • El Toll dels Clicos: A prop de el poble El Golf. Un fenomen de la naturalesa format per una llacuna de tons verdosos envoltats de sorra negra.
 • Les Salines de Janubio: Bonic paisatge format per salines en producció.
 • Les impressionants vistes de l' Mirador de l'Rio.

Fuerteventura t'espera amb àrides i serpentejants carreteres, dunes de gran bellesa que arriben a l'infinit i un paisatge salvatge.

Alguns dels llocs més importants són:

 • Les Dunes de Corralejo: El petit desert de Fuerteventura, declarades parc natural el 1982. Espai natural de sorres blanques amb llargues platges d'aigües turqueses. És tot un espectacle de la natura i bon lloc per fer la croqueta.
 • recórrer la costa nord parant en les seves platges o cales: Recorregut que recomanem fer sense presses, parant a les innombrables cales que ens van apareixent, amb la irrepetible i curiosa Pop Corn beach.
 • Platja de Sotavent: Un dels enclavaments més visitats, els seus grans extensions de sorrals unit a l'aigua turquesa de la seva mar. És un lloc idíl·lic per a la pràctica d'esports aquàtics i no és difícil trobar empreses que t'ofereixen cursos.
 • Betancúria: Antiga capital de Fuerteventura. És un poble preciós ubicat a l'interior de la costa oest de l'illa de Fuerteventura.
 • Península de Jandia: Espai natural que et deixés sense paraules. Segons diuen té les millors platges de l'illa i possiblement de l'arxipèlag canari. Es tracta d'un espai natural pràcticament verge amb gran varietat de paisatges. El fàcil és arribar, el difícil és anar-te'n.
 • Coves de Ajuy: Un dels principals reclams turístics de l'illa. Si t'agraden les coves i el paisatge marí, no deixis de visitar-les.
 • I per descomptat, la platja de Cofete: A la península de Jandía, es troba el gran tresor de Fuerteventura, la platja de Cofete. Increïble arenal de més de 12 quilòmetres de llarg amb les crestes de el Parc Natural de Jandia protegint.

Antiga cau de pirates i corsaris. La millor manera per arribar és a través d'algun ferri que parteix des de Corralejo.

El lloc val la pena recorrérselo sense presses i donar-se algun bany refrescant a les seves platges. No oblidis la crema solar i aigua.

A Gran Canàries tornarem a visitar pobles ia gaudir de la gastronomia.

Alguns dels llocs més importants són:

 • Dormir a la platja de Confital, Amb tot l'enrenou i vida de la gent de la capital.
 • el popular mirador de Creu de Tejeda i el poble de Teixida: Centre geogràfic de Gran Canària, amb animats restaurants i bars, així com botigues de souvenirs. El poble de Tejeda està assentat en els vessants d'un cràter.
 • visitar Roque Nublo a l'capvespre: Monument Natural i lloc emblemàtic a l'illa. El roque s'eleva 80 metres sobre la seva base i no és difícil entendre perquè els aborígens la utilitzaven com a lloc de culte. L'excursió a el capvespre és el millor pla que pots fer.
 • Barranc de Guayadeque: Barranc que separa els municipis d'Ingenio i Agüimes. Destaca per les cases-coves que s'ubiquen al seu territori.
Sense oblidar:
 • Dunes de Maspalomas: Espai Natural format per un conjunt de dunes de gran bellesa i altura. Aquesta barreja de desert presenta boniques i conegudes platges d'aquesta zona de l'illa. Nosaltres vam gaudir de la Platja de l'Anglès i ens vam recórrer les dunes de dalt a baix. Recomanem sopar al Restaurant Parc Romàntic.
 • teror: Poble de gran bellesa i lloc de peregrinació dels habitants de Gran Canària a l'albergar la Basílica a la Verge de el Pi.
 • Agaete: Un dels pobles més bonics de Gran Canària. Destaquen les casonas amb pati de el segle XIX i la bellesa de les cases blanques del seu casc històric.
 • Visitar alguns dels seus Tolls o piscines naturals. Si vols desconnectar no deixis de apropar-te a les nombroses piscines naturals de l'illa, com la de Roque Prieto, Al nord de Gran Canària. Encara que sempre hauràs d'estar atent a la mar obert.

I fins aquí, els apunts d'un viatge a Autocaravana o Camper per les illes Canàries. Esperem que aquest post t'ajudi a descobrir que aquesta modalitat de viatge és perfecta per recórrer les Illes Afortunades.

Fuerteventura amb autocaravana

Altres articles que et poden interessar de viatges en autocaravana per Espanya

Deixa una resposta