En aquest moment estàs veient Com puc llogar la meva autocaravana despreocupant-me d'Hisenda i de l'assegurança
Camins del Parc Natural de la Camarga amb autocaravanes o furgoneta

Com puc llogar la meva autocaravana despreocupant-me d'Hisenda i de l'assegurança

Tens una autocaravana però no la fas servir tant com t'agradaria? En lloc de deixar-la aparcada al teu garatge, podria ser interessant llogar-la a un particular per obtenir sucosos ingressos addicionals. Però, és clar, la clau és fer-ho amb total seguretat i respectant escrupolosament la legalitat. És a dir, llogar la teva autocaravana però despreocupant-te dels aspectes més molestos.

Si més d'una vegada t'has preguntat com puc llogar la meva autocaravana, segueix llegint perquè aquest post està pensat per a tu. Llogueu la vostra autocaravana sense preocupacions.

Per començar: per què llogar la meva autocaravana a particulars?

El camper sharing ofereix alguns avantatges. Si saps que no pots utilitzar el teu camper durant un cert període de temps, llogar-la a tercers t'ajuda en diversos aspectes que t'expliquem a continuació:

Obtenir ingressos addicionals:

Si el teu vehicle té èxit i les persones el lloguen regularment per anar-se'n de vacances, pots obtenir ingressos substancials cada any. Aquests diners els pots utilitzar per a moltes coses, com ara pagar els costos de manteniment o assegurança del vehicle.

Reduir les teves quotes mensuals:

La compra duna casa rodant sovint suposa una inversió financera substancial. Per repartir les despeses i evitar afectar el flux de diners, moltes persones opten per un préstec bancari i paguen quotes mensuals durant diversos mesos o anys. Els ingressos del lloguer de l'autocaravana poden contribuir a la devolució de les quotes mensuals o fins i tot ajudar els propietaris a liquidar el préstec més ràpidament si el vehicle té cert èxit amb els particulars.

Evitar danys prematurs al vehicle:

Si fas servir la teva autocaravana amb poca freqüència, diguem una o dues vegades a l'any, les peces i els mecanismes s'encallaran, es deterioren lentament, s'oxidaran i eventualment necessitaran reparació o reemplaçament. Això li passa fins i tot a les autocaravanes noves, amb prou feines rodades i poques vegades tretes. 

Per totes aquestes raons, la teva idea de “vull llogar la meva autocaravana particular” pot ser tot un encert.

 
Al Parc Natural de la Camarga amb autocaravanes o furgoneta

Quants diners puc guanyar si llogo la meva autocaravana particular?

Llogar una autocaravana, és rendible? La resposta és sí, ja que podeu guanyar uns centenars d'euros a l'any gràcies a aquesta activitat, si bé cada cas és particular. Com veus la teva idea “com puc llogar la meva autocaravana” és una bona oportunitat d'obtenir guanys.

Però no hi ha límit. Depenent del tipus, la mida i l'estat general de la seva autocaravana, el lloguer per nit pot variar entre 50€ i 180€. La temporada també hi juga un paper important. Tu decideixes el preu, la durada i quan satisfer aquestes persones que busquen per internet “lloguer autocaravanes a prop meu”.

És legal llogar la meva autocaravana?

La resposta curta és “si”. Però segueix llegint els detalls. El primer que has de fer és informar-te a l'adreça Provincial de l'Agència Tributària que correspongui al teu domicili, quins requisits has de complir per llogar el teu vehicle dins la més absoluta legalitat.

I aquí va la regla d'or: sempre, els ingressos obtinguts han de ser declarats. Però també has de distingir entre exercir una activitat professional o llogar de manera esporàdica.

Si el teu cas és llogar regularment, el més recomanable és que contactis amb un assessor fiscal per informar-te sobre la constitució d'una societat o donar-te d'alta com a autònom.

En canvi, si llogues esporàdicament, la situació canvia. No estàs obligat a donar-te d'alta com a autònom o com a empresa però sí que has de tributar els rendiments nets de forma anual. I a més, no oblidis, et toca fer la declaració trimestral de l'IVA. 

aquí van dues obligacions legals:

 • Els guanys serien declarats i reflectits al teu IRPF l'apartat dels interessos bancaris (Article 25 Llei 35/2006 sobre l'IRPF), com Rendiments del Capital Mobiliari.
 • T'hauràs de donar d'alta al Cens d'Activitats Econòmiques (IAE) a Hisenda per poder repercutir l'IVA a les teves factures (21%). 
 • Hauràs de declarar l'IVA trimestral facturat amb el model 303 i el resum de lIVA anual amb el model 390.

En aquest punt, sens dubte, us animem a sol·licitar més informació a Hisenda o recórrer a un gestor fiscal privat si tens dubtes, però en principi per la nostra experiència no són tràmits difícils i tot ho pots fer des de la Seu Electrònica d'Hisenda. Únicament si la teva idea és de “com puc llogar la meva autocaravana” t'exigirà una certa planificació.

Pàrquing per només aparcar als castells d'Alignes

Llogar la meva autocaravana amb seguretat: què passa amb l'assegurança?

El lloguer d'autocaravanes planteja molts interrogants i un dels més importants fa referència a l'assegurança del vehicle i la gestió de les possibles reclamacions causades o patides pels clients.

Has de saber que moltes plataformes han establert aliances amb asseguradores per cobrir els sinistres que puguin ocórrer durant els lloguers. Una opció molt interessant és la que ofereix Yescapa, ja que l'assegurança que cobreix durant el viatge va a nom del viatger. Per descomptat, si hi hagués algun incident actua aquesta assegurança i la prima del assegurança del propietari no es veu afectada.

Atenció! Si vols llogar la teva autocaravana pel teu compte i no en una plataforma, informa a la teva asseguradora dels teus plans de lloguer i demana-li consell. Un expert us podrà orientar cap a les ofertes més adequades per assegurar el vostre vehicle i us oferirà opcions personalitzades.

Pàrquing autocaravanes a Yvoire

Com puc llogar la meva autocaravana sense pagar les multes de trànsit de l?altre viatger?

Si durant el lloguer es produeix una multa, el viatger n'ha d'assumir l'import, ja que és el conductor i, per tant, el responsable del vehicle durant tot el període de lloguer.

Quan t'arribi la multa, informa com més aviat millor el viatger tant si la multa comporta una pèrdua de punts com si no. Així evitaràs possibles increments de limport.

A continuació, has d'iniciar els tràmits per canviar la titularitat de la multa aportant la informació que figura al contracte de lloguer. Ja saps que disposes de 20 dies naturals des de l'endemà de la recepció de la multa per fer aquest tràmit. El canvi de titularitat d?una multa podràs dur a terme per internet i altres vies.

Multes per impagament d'un peatge:

Si el viatger ha contret impagaments de peatge i el document t'arriba abans que finalitzi el lloguer, envia-li la còpia i sol·licita-li l'abonament corresponent en tornar el vehicle. Recordeu que teniu l'opció de deduir aquest cost directament de la fiança. Si el document t'arribes després de la finalització del lloguer, envia-li la còpia i sol·licita-li l'abonament. Ell és el responsable de l'impagament. Com veus, la teva idea de “com puc llogar la meva autocaravana” t'exigeix ​​parar atenció a diversos aspectes.

Viatges en autocaravana

La decisió clau: com llogar la meva autocaravana?

Igual que existeix Airbnb per a lloguers vacacionals de cases, hi ha plataformes especialitzades on els propietaris d'autocaravanes o furgonetes poden oferir el seu vehicle de lloguer. Només cal crear un perfil i publicar un anunci. Aquest ha de contenir certa quantitat dinformació com el model de lautocaravana, el nombre de llits, pes del vehicle, el preu del lloguer per dia, el nombre de quilòmetres recorreguts, el tipus de caixa de canvis (manual o automàtica), el consum de combustible del vehicle per cada 100 km recorreguts… Clarament, tota aquesta informació ajudarà les persones a fer la seva elecció.

Les tarifes de lloguer les defineixen lliurement els propietaris de les autocaravanes. Prenen en consideració diversos factors per trobar el preu correcte, com ara l'edat del vehicle, el nombre de llits oferts o l'equipament ofert.

Per trobar el preu perfecte, consulteu els llistats d'altres propietaris d'autocaravanes, especialment aquells que compten amb vehicles idèntics o molt similars al vostre. La teva idea de “com puc llogar la meva autocaravana” és, sens dubte, una excel·lent oportunitat per obtenir beneficis.

Càmping del centre de Karpacz

Els avantatges de les plataformes de lloguer entre particulars

Les plataformes dedicades al lloguer d'autocaravanes entre particulars ofereixen molts avantatges com ara:

 • Publicar anuncis és gratis
 • Accés a les valoracions dels usuaris (perquè puguis identificar fàcilment les persones de confiança)
 • Possibilitat de posar-vos en contacte amb el servei d'atenció al client en cas d'un problema
 • Els usuaris tenen accés a un sistema de missatgeria comunicar-se més fàcilment
 • Se simplifiquen les condicions de pagament
 • No has d'escriure contractes de lloguer perquè les plataformes ofereixen contractes redactats per experts
A nosaltres la que més garanties ens dóna i que coneixem companys que lloguen des de fa anys amb ells i estan contents Iescapa, per nosaltres és sens dubte la líder d'aquest sector. 
 

Quant a tenir accés a les valoracions i opinions sobre els viatgers, comentar-vos que a Yescapa es comprova la identitat de tots els viatgers ( i també de tots els propietaris). Això es fa amb la presentació de documents d'identitat i verificant també la validesa del vostre carnet de conduir.


Sobre la possibilitat de posar-se en contacte amb atenció al client, és molt important destacar el suport internacional ofert. Aquest servei és molt útil quan es reben viatgers estrangers, sobre tot si no es parla l'idioma i cal que el servei faci d'intèrpret en algun punt important.

A més, una cosa molt avantatjosa és que gràcies a llogar en una plataforma com Iescapa, el teu vehicle es beneficia de tots els esforços de màrqueting que fa lempresa, així que no has de preocupar-te per buscar clients. Aconsegueixes del millor posicionament en cercadors o anuncis a xarxes socials a tots els països (entre moltes altres accions).

Hi ha molts beneficis a l'hora de treballar amb aquestes empreses: s'encarreguen del teu compte, registren les comunicacions, ofereixen opcions d'assegurances flexibles, proporcionen descripcions de llistats, faciliten contractes, tenen servei al client, verifiquen l'historial del client, etc. Realment, tot el que has de fer és mostrar el teu vehicle a l'arrendatari i lliurar-li les claus. A canvi, la plataforma us demana una comissió.

Iescapa és una de les plataformes amb millor reputació i que millor funcionen. En la seva pròpia web pots veure els 4 passos que hauries de donar per llogar la teva autocaravana:

 1. Crea el teu anunci gratis en tan sols 2 minuts
 2. Gestiona la teva sol·licitud de lloguer, segons les condicions
 3. Queda amb el viatger pel lliurament de les claus
 4. Rep la teva remuneració i segueix llogant
Posta de sol des de Ciutadella de Menorca en autocaravana

Els riscos de llogar la teva autocaravana pel teu compte

És possible llogar la teva autocaravana sense passar per una plataforma especialitzada, però cal meditar bé aquesta opció perquè comporta una sèrie de riscos i limitacions. La teva idea de “com puc llogar la meva autocaravana” t'exigeix ​​una bona planificació.

Si utilitzes aquesta fórmula, augmenta la probabilitat de trobar-te amb perfils poc fiables ja que no tindràs accés a cap referència i avaluació, com pot ser el cas a una plataforma dedicada al lloguer.

A més, no et quedarà cap altre remei que redactar tu mateix un contracte de lloguer i fer arranjaments a l'assegurança, si cal. També cal tenir en compte que, en cas de disputa, no tindràs una persona de suport. Ho hauràs de gestionar tot tu, de l'A a la Z.

En resum, la decisió sempre és teva: llogar amb la seguretat jurídica que et dóna una plataforma o arriscar-te a fer tot el procés pel teu compte.

Fes clic per puntuar aquesta entrada!
(Vots: 2 mitjana: 5)

Deixa una resposta