En aquest moment estàs veient Argentina de baix a dalt: ruta 40 per @ vidaverdemb180
Ruta 40 Argentina a autocaravana. Volcan Tropel de fons

Argentina de baix a dalt: ruta 40 per @ vidaverdemb180

Nancy, Cristian Geremias i Aragog formen el perfil de instagram @ vidaverdemb180. Una parella camperizando una camioneta Mercedes Benz 180 per recórrer Llatinoamèrica.

Si vols conèixer més sobre latinoamerica en autocaravana o camper, no ho dubtis coneix a aquest gran equip.

Ruta 40 d'Argentina en autocaravana o camper

Argentina a autocaravana. guia pràctica

Legislació i més sobre autocaravanes a Argentina

Viatjar en autocaravana o com li diuen allà a motorhome o casa rodant és fàcil a Argentina. Encara que també alhora és totalment diferent de viatjar en autocaravana per Europa.
A l'Argentina, no hi ha cap legislació contrària a l'respecte, però si que segons el municipi o lloc poden haver prohibicions tant d'estacionar com de pernoctar en autocaravana o camper. 

Sobre la cultura camper a Argentina, cal dir que hi ha poca. Són pocs els que viatgen així. No hi ha àrees d'autocaravanes com a Europa com a tal però sí que hi ha càmpings i les estacions de serveis, gasolineres, ajuden a omplir aigües. Això sí per als buidats, hi ha un gran tema. Normalment les autocaravanes hi buiden la seva wc químic i grisos en clavegueres de pobles o en zones allunyades de poblacions, ja que no hi ha zones de buidats i serveis per a autocaravanes.

Carreteres argentines i conducció

En general, no són molt dolentes les carreteres Argentinas, només en trams remots. És mi semblant a Espanya tot.
Es condueix per la dreta i s'avança per l'esquerra com aquí a Espanya. També és obligatori la utilització de cinturons de seguretat i cadiretes per als nens. I està prohibit l'ús de mòbils com aquí i el límit de velocitat és com a Espanya de 120 km / h per autopista. El que has de tenir en compte és que las llums d'encreuament sempre han d'estar enceses tant de dia com de nit. 

Una diferència important amb Europa són les interseccions de carrers que gairebé cap està senyalitzada ni amb semaforos. El millor és que no hi ha regles clares .... Se sol cedir el pas als que vénen de la via més gran o bé els que vénen pel costat dret ... En resum en aquest aspecte precaució ja que a més els conductors argentins tenen fama d'un com agressius amb la conducció.

Una última cosa que has de saber, és que veu sempre ple de gasolina i aigua ja que depèn per on viatges les distàncies són molt grans a l'Argentina i les estacions de servei escasses.

 

 Sobre la Ruta 40 per fer l'Argentina en autocaravana o camper

És una ruta que recorre tota l'Argentina en autocaravana o camper que va d'Ushuaia fins a Jujuy.

La ruta 40 recorre 5200 quilòmetres al costat de la Serralada dels Andes, des de Cap Verges fins a La Quiaca, travessant 11 províncies d'Argentina .

La 20 parcs nacionals i reserves naturals, s'enfila muntanyes i baixa a les valls, creua per 236 ponts però també vadea ris i passa per deserts, boscos, glaceres i volcans.

Sortida de la nostra ruta per Argentina en autocaravana o camper

Arrenca a la província de Santa Creu a Cap Verges a 126 km la ruta travessa la primer ciutat Río Gallegos després creua l'altiplà patagonica. 

Després arriba a l' poble novembre 28 en aquest punt la ruta està a 21 km de l'oceà pacífic.

L'escala següent és el pueblo miner de Río Turbio on funciona un centre d'esquí i 240 km a nord la primer parada obligatòria El Calafate a 80 km de la Glacera Perito Moreno amb milers d'activitats a les rodalies caminada, cavalcada, 4 x 4, navegacions, el museu Glaciarium i un bon xai a la graella per al sopar.

La 40 segueix cap al nord, i no es recomana passar sense aturar-se al parador La Lleona, Un paratge-hotel que compta grans històries. Construït en 1894 per una família d'immigrants danesos, va allotjar, entre d'altres, als llegendaris bandits Butch Cassidy, Sundance Kid i Etta Place. I després Cercahay un bosc petrificat.

 

Cap al Nord d'Argentina

De La Lleona cap al nord, comença un dels trams més desolats de la ruta, amb molts quilòmetres de ripio.
Poc més a nord, passant Baix Caragols, un altre desviament obligatori: la ruta 97, Que després de 42 km de ripio porta a la Cova de les Mans, un testimoni de milers d'anys, en l'impressionant cañadón del riu Pintures. Una veritable sorpresa enmig de l'estepa patagónica.

I així la 40 passa de Santa Creu a Chubut, Riu Negre, Neuquén, Mendoza, Sant Joan, la Rioja, Catamarca, Tucuman, Salta i Jujuy.
Són els últims 325 km que passen per pobles com Coranzulí, Orosmayo o Cusi Cusi. ¡Pare aquí! No se li acudeixi passar de llarg perquè molt a prop de Cusi Cusi hi ha el vall de la lluna jujeño, un paisatge tan impressionant com poc conegut.
després de Missa Rumi, El punt més septentrional de tota la 40: Santa Caterina, la segona localitat poblada més del nord de l'Argentina. Si s'anima a fer 30 escabrosos km cap al nord-oest, podrà arribar a la primera: El Angosto, en un racó de la província. Des de Santa Caterina, gaudi els últims 60 km fins la Quiaca, passant per Cieneguillas.
 
I podria seguir escrivint perquè la 40 és un de les rutes més espectaculars de l'Argentina «un camí interminable que mai no s'acaba de recórrer» 

Altres articles que et poden interessar

Deixa una resposta