En aquest moment estàs veient Nordkapp, la fi de l'món: ruta i consells per al viatge de la teva vida
Nordkapp amb autocaravana o camper

Nordkapp, la fi de l'món: ruta i consells per al viatge de la teva vida

Índex

Cap Nord a Noruega. Resum, consells i mapa de la ruta per a un viatge a Nordkapp en autocaravana, camper o cotxe

T'agradaria fer un viatge a Cap Nord a Noruega? I si és un viatge a Nordkapp en autocaravana o roadtrip amb el teu cotxe o moto?

A continuació, et convidem a llegir sobre la nostra experiència viscuda en Cabonorte el gran viatge de la nostra vida fins al moment. Experiència d'un viatge de 38 dies a Cap Nord a Noruega, a Nordkapp en autocaravana pujant per Suècia i baixant per Finlàndia.

Vam viatjar a família amb la nostra autocaravana, amb dos nens de 3 i 6 anys i el nostre gos de mida gran Max.

Aquí trobaràs la crònica d'un viatge a Cap Nord Noruega, que per a nosaltres ha estat molt emocionant i entranyable. Mai abans havíem pogut estar 38 dies seguits de vacances, i mai abans havíem fet tants quilòmetres, ni conegut el punt més septentrional d'Europa, ni a Santa Claus, ni tantes altres coses que ens ha regalat conèixer aquests països Escandinaus!

Un viatge a Cap Nord en autocaravana que hem intentant que sigui low cost dins del que és en si aquesta súper ruta i els preus d'aquests països.

Vinga anem feia el Cap de l'Nord!

Esperem us agradi!

 

Et muntem una ruta totalment personalitzada Click & Go amb autocaravana, on tu només hauràs de fer clic i oblidar-te de pensar cap on anar, on aparcar, què visitar, on pernoctar amb l'autocaravana i fins i tot què fer. 

Una ruta consensuada amb tu, sempre acord als teus gustos i necessitats, perquè vagis tranquil, segur i el teu viatge amb autocaravana sigui inoblidable!

 A més, si és la teva primera vegada amb autocaravana, t'assessorem sobre on llogar l'autocaravana, com funciona una autocaravana i sobre la normativa existent del país que vagis en una videotrucada d'1 hora.

I finalment, ti donem suport a la teva ruta.

PREU: Segons dies de el viatge organitzat en autocaravana a muntar.

ACCEDEIX AQUÍ PER SOL·LICITAR LA TEVA RUTA PERSONALITZADA

Resum de el viatge a Cap Nord a Noruega

Les dades fonamentals de el viatge a Cap Nord a Noruega

Dies de el viatge Cap Nord a Noruega

38 dies. A considerar que els últims 5 dies els fem a França a la zona de l'Ardèche. Pel que creiem que 1 mes és suficient per fer aquest viatge per Nordkapp o Cap Nord a Noruega, Noruega.

Dates de el viatge Cap Nord a Noruega

De el 28 de juny a el 4 d'agost de 2019

Ruta el viatge Cap Nord a Noruega

Camí de Cap Nord en autocaravana, creuant pels ponts de Dinamarca a l'anada, pujant per Suècia i tornant per Finlàndia amb un ferri de Hèlsinki (Finlàndia) a Travemünde (Alemanya)

Quilòmetres de el viatge Cap Nord a Noruega

Prop de 9.000 km recorreguts

Països visitats durant el roadtrip a Nordkapp a Noruega

 
 • França (A l'anada només per a pernoctar en ruta, a la tornada fem 5 dies en l'Ardèche)
 • Alemanya (Només per a pernoctar en ruta)
 • Dinamarca (Legoland)
 • Suècia (De sud a nord)
 • Noruega (Només de ruta a Nordkapp)
 • Finlàndia (De nord a sud)

Despeses de el viatge a Cap Nord en autocaravana

Total: 4.666 € (2 Adults + 2 Nens +1 gos gran)

·         Gasolina: 1.336,95 €

·         Peatges: 436,10 €

·         Ferry Hèlsinki-Travemünde amb 3 mesos d'antelació reservat: 830 €

·         Supermercats: 576,40 € (portàvem però el rebost i nevera plena)

·         Entrades a museus i activitats: 569 €

·         Hostaleria: 315,8 € (vam menjar només en 4 restaurants, la resta algun cafè, gelats)

·         Càmpings i àrees d'AC de pagament: 158,05 € (només vam anar a 3 càmpings i 1 àrea de pagament en els 38 dies)

·         Pàrquings: 106 € (aquí s'inclou el pàrquing de Nordkapp que és car)

·         Transports públics: 31 €

·         Bugaderia: 53 €

·         'Souvenirs i altres compres: 353,10 €

La despesa mitjana per dia ha estat: 122,8 €

D'altra banda, la despesa mitjana per persona ha estat de: 1166.6 €

I finalment, la despesa mitjana dia / persona ha estat: 30,70 €

Les fases de el viatge a Nordkapp en autocaravana

Per a nosaltres aquest viatge a Cap Nord a Noruega ha tingut 5 etapes:

 • 1: Anada de l'estirada amb l'arribada a el gran premi de Legoland (Billund) per les 20 hores de conducció fins a Dinamarca
 • 2: Suècia, de baix a dalt
 • 3: Nordkapp (nord de Noruega)
 • 4: Finlàndia, de dalt a baix
 • 5: Retorn a casa, amb 5 dies de descans a les Goles de l'Ardèche (França) abans d'arribar

El millor de la ruta a Cap Nord a Noruega

El pitjor de el viatge a Nordapp

Consells per a un viatge a Cap Nord

Documentació que has de portar pel teu viatge a Cap Nord passis per Suècia, Finlàndia o Noruega

Per anar a Noruega, Suècia o Finlàndia, has de portar vigents els DNIs o passaports d'adults i també nens com a documentació d'identificació.

Has de portar també el teu certificat o codi QR de vacunació Covid o bé un PCR o test d'antígens negatius per als més grans de 12 anys. Això no només t'ho poden demanar a la frontera, sinó que a molts restaurants, museus i altres llocs d'interès t'ho poden demanar dels 3 països.

D'altra banda per temes mèdics has de portar la targeta sanitària europea en vigor, encara que has de saber que a Noruega, Suècia i Finlàndia hi ha copagament mèdic per als estrangers a la majoria d'atencions mèdiques i tractaments. Per això, i per diverses experiències de companys, decidim portar sempre un assegurança de viatges mèdic que pel cost que té anem segurs i tranquils tota la família, que amb nens encara això és més rellevant. Nosaltres contractem sempre una assegurança d'Iati anomenada «escapades» que està pensada per viatjar en família i amb mascotes i en autocaravana o camper. En aquesta assegurança a part de l'assegurança mèdica inclou una assegurança d'accidents per a les mascotes amb què viatges i també una petita assegurança de robatori d'interiors de l'autocaravana que sempre és un plus. Pel preu de veritat que val la pena i més amb el Covid que ho inclou, que no totes les assegurances ho inclouen. Sense compromís us deixem aquí un descompte del 5% d'aquesta mateixa assegurança que contractem nosaltres per si voleu demanar pressupost a bon preu.

Consells de viatge per a aquest gran viatge a Cap Nord

Millor data per anar

 • Estiu sens dubte si vols viatjar en autocaravana o camper. Al juny i juliol debò el sol de mitjanit. I si vas al setembre hi ha possibilitats de veure ja alguna aurora boreal. A l'hivern arriben a temperatures tan baixes que les nostres campers no ho suportarien.

Consells generals per a un viatge a Nordkapp

  

1 porta antifaços per dormir. Si vas a l'estiu a Nordkapp en autocaravana o camper, veuràs que no hi ha nit contra més a nord vagis. Per això, assegura't amb un antifaç que tinguis el descans que mereixes.

 2 Càrrega el que puguis de rebost, els productes d'alimentació són el triple de cars que a Espanya en els supermercats a Suècia i Noruega (a Finlàndia no tant, els preus són més similars a Espanya).

 3 En els restaurants demana el plat del dia, és la fórmula més econòmica de menjar a l'migdia.

4 Respecta el que et trobis en els llocs públics les joguines o contes dels parcs o de la platja són públics, ¡a ningú d'allà se li ocorre emportar-se'ls a casa! Trobaràs mil coses i veuràs que tothom el respecta.

5 Hi molts museus gratuïts i molt pensats sobretot per als nens. Aprofita-ho! 

6 Emporta't roba de tot tipus. Principalment a l'estiu el que utilitzessis més és roba tècnica de muntanya de primavera-tardor, però pot fer calor i que s'arribi als 30º o fred i que estiguis amb jaqueta i guants. Imprescindible l'impermeable, el banyador i els escarpins a la maleta. 

7 Hi ha mosquits com aquí, el fred no els dissuadeix, a l'inrevés a l'tenir tants llacs de vegades apareixen a milers. No és dramàtic i surten només pels capvespres, però protegeix-te. Emporta't protecció anti mosquits.

8 La bici en aquests països sempre és un gran pla i aliat. Hi ha moltíssims carrils bici tant Suècia com Finlàndia són països molt plans perfectes per moure amb bicicleta.

Consells per viatjar amb nens a Cap Nord, Noruega

1 Tot està pensat per als nens: museus, parcs infantils, transports públics, restaurants ... ¡A tot arreu pensen en ells! Tindreu joguines, entreteniments i tot l'equipament que necessiten per estar còmodes ells i vosaltres.

2 Per als menors de 7 anys gairebé sempre és tot  gratuït. Per als més grans hi ha descomptes, força bons.

Consells generals per viatjar amb gossos a Nordkapp

1 En pocs llocs no admeten gossos.  Són totalment acceptats en qualsevol botiga, restaurant, fins a museus i parcs d'atraccions són benvinguts.

Recorda demanar al teu veterinari abans de sortir a fer aquest viatge el  passaport  del teu gos amb el número de microxip, amb la vacuna de la ràbia posta de fa mínim 1 any i a el dia i amb la certificació (signatura de l'veterinari en el mateix passaport) de la desparasitació de la tènia amb menys d'1 mes realitzada (Aquest últim requisit és per entrar a Finlàndia).

No hi ha cap prohíbido gossos en els llacs ni platges, de manera que gaudirà de valent.

Encara que el teu gos sigui sociable i bo, recorda que un altre gos pot no ser-ho o que pot haver-hi persones i nens que s'espantin d'ell. Porta-ho lligat en tot moment.

5 Posa en el collaret del teu gos amb permanent el seu nom i el teu telèfon, mai se sap si es pot escapar al moment menys pensat i encara que porti xip el sistema ede intercanvi de dades europeu no funciona bé (ho sé per experiència).

Consells per a un viatge a Cap Nord en autocaravana

1 No hi ha moltes àrees d'autocaravanes com estem acostumats per Espanya, França etc ... Si no vols anar de càmping (que aquí són cars) et tocarà planificar els buidats i omplerts. On hi ha més punts de buidatge de poti i omplerts d'aigua són en les autovies en les mateixes casetes que hi ha WCs a Suècia ia Finlàndia en les Gasolineres. l'app parking4night és un gran aliat bàsic per a un viatge a Nordkapp en autocaravana o camper.

2 Els carreteres són gratuïtes en general. I les carreteres principals estan força bé. Les secundàries, sobretot a Finlàndia, la majoria no estan asfaltats, són camins de terra, el bo és que són amples i que mai hi ha massa pendent.

3 Els rens els comencessis a trobar a l'creuar el cercle polar àrtic. Veuràs centenars. Vigila. I si veus bosses d'escombraries negres a la carretera hi ha rens segur, ull. Les posen els samis pq tenen prop un ramat.

4 A la carretera veuràs rètols «Loppis» a Suècia i «kirppis» a Finlàndia . Són cases particulars que fan neteja i fan el seu mercat de segona mà a casa. Una experiència i bones compres segur!

5 Al no vendre aigua natural embotellada, Hauràs d'omplir ampolles en els punts d'ompliment d'autocaravanes, que en molts casos no posa aigua potable i et quedes amb el dubte. emporta't pastilles potabilitzadores per al dipòsit de la teva furgo o AC, així et quedaràs més tranquil·la si has de beure o cuinar amb l'aigua de l'dipòsit.

Mapa de la ruta amb descripcions, preus, consells i fotos de cada punt de el viatge

Accedeix a el mapa que hem anat realitzant durant el nostre viatge a Nordkapp en autocaravana. 

Creiem et pot ser de molta ajuda per planificar el teu viatge a Nordkapp en autocaravana o camper i durant el mateix viatge.

 Com un diari de viatge, el mapa mostra, de forma ordenada cronològicament, els llocs on hem estat. D'aquesta manera us ajuda a visualitzar la ruta realitzada.

A més, en aquest mapa trobaràs en cada punt XNUMX explicació del que vivim, el que ens va agradar, el que no, preus, fotografies que vam fer al lloc, consells que hem pensat us poden anar bé si decidiu anar-hi, etc ... 

En definitiva, amb aquesta ruta us volem aportar una guia sintetitzada, interactiva i útil per ajudar-vos a planificar el vostre propi viatge, triant punts que us puguin agradar i punts que descartartaréis. 

Esperem que us sigui d'ajuda per al vostre proper viatge a Nordkapp en autocaravana o camper! 

Fes clic en la imatge de el mapa per veure el detall i interactuar:

Mapa interactiu de la ruta a Cap Nord: coordenades, serveis, punts d'interès, fotografies, consells i més en cada punt de la ruta que hem realitzat

Guia de viatge a Cap Nord (del nostre roadtrip). Punts de el mapa de dalt.

A continuació, trobareu la descripció de cadascuna de les parades realitzades en el nostre viatge a Cabonorte. Els llocs i coordenades exactes estan al mapa de dalt. De fet, aquí trobareu les descripcions de cada un dels punts de mapa.

ETAPA 1 a Nordkapp: Anada i primera parada a Dinamarca, Legoland, el regal dels menuts

PUNT DE LA RUTADESCRIPCIÓ DEL LLOC
Dia 1: 1. Punt de Sortida de el viatgeSortida de casa, prop de Barcelona, ​​el dia 28 a les 06:2019
Dia 1: 2. pernocta a ruta a la àrea d'AC de GervançÀrea d'AC gratuïta amb tots els serveis. Poble de vinyes preciós prop del riu Rhone. Parada només per dormir en ruta. Vam dormir molt tranquils.
Dia 2: Pernocta en ruta àrea d'AC gratuïta de OttersbergPernocta àrea d'AC gratuïta davant de poliesportiu i piscina municipal d'Ottersberg. Bonic poble amb carril bici per tot arreu. Només parada en ruta.
Dia 3: 1. Càmping de LegolandSi es compra en pack amb les entrades surt bé de preu tot. Sinó només una nit al càmping són gairebé 80 € per a 4 persones i 1 gos. Es compra el pack en l'oficial de Legoland. Hi ha ofertes de 2 dies d'entrades a el parc de Legoland + parcel·la en càmping per 220 € 4 persones i 1 gos.
Dia 3: 2. Legoland Billund i 5 tips5 coses a saber d'Legoland a Billund (Dinamarca):
1️⃣ Compra les entrades on-line t'estalviaràs el 50%. Les pots comprar a Groupon pàgina alemanya o danesa. O a la pàgina oficial de Legoland, per una mica més però més barat si és anticipades.
2️⃣ Per aparcar tot és de pagament, excepte el pàrquing número 6, a la banda de el pàrquing d'autobusos. Aquest és gratis i és a 10 minuts de l'entrada de parc. 
3️⃣ Al parc, la meitat de #atracciones i espectacles són per a tota la # família sigui de l'edat que sigui. També hi ha atraccions per als més grans. Les cues a primers de juliol no superen els 5 minuts pel que en un dia ho veus tot relaxadament. A més a totes les cues dels nens poden jugar a llecs. Ahhh i pots venir amb el teu #perro sense problema dins de el parc!
4️⃣ Tot és megacaro a Dinamarca (on la moneda és la corona danesa) i més en Legoland. Aprofita les zones de pícnic que hi ha dins el parc, estan genial. Porta la teva menjar i aigua (no hi ha fonts).
5️⃣ per a pernoctar hi ha una àrea per 15 € i el càmping de la mateixa Legoland que surt per gairebé 80 € la nit. El #camping et pot sortir molt més barat si agafes el pack familiar de 2 dies d'entrades + 1 nit en el càmping que amb gos i per a 4 ens va sortir per 220 € tot. Recorda comprar-on-line abans.
 
Dia 4: 1. P6 gratuït per anar a LegolandP6 gratuït totalment i permès autocaravanes i campers. Ens va dir la noia de l'càmping que fóssim aquí pq a les 12 h hauríem de sortir. Segurament hi haurà gent que pernocti. Nosaltres marxem i fem nit en un altre costat.
Dia 4: 2. pernocta i visita poblat víking en VingstedPernocta a Vingsted enmig de la natura a prop d'un llac, riu i d'un petit museu- poblat de cases d'edat de l'ferro amb gent vivint a l'estil vinkingo 24 hores. Molt interessant de veure. És gratuït veure-ho i pagant fer alguna activitat de les que fan. El lloc és super tranquil i ens ha encantat. Hi ha barbacoa i taules de pícnic amb gespa per jugar els nens.

ETAPA 2 a Nordkapp: Suècia de baix a dalt

PUNT DE LA RUTADESCRIPCIÓ DEL LLOC
Dia 5: 1. Aparcament gratuït a les PedresEl pàrquing gratuït és la part de davant sense gespa. Si es vol pernoctar hi ha zona càmping car amb banys i dutxes amb pagament de 15 €. Sinó sempre es pot dormir ,. com farem nosaltres, en una platja no gaire lluny.
Dia 5: 2. Pedres de AleVisita a aquest conjunt de pedres en forma de vaixell, conjunt arqueològic d'un enterrament d'un rei víking. Sobre un penya-segat. Un lloc preciós. És el Stonehenge de Suècia. Des del pàrquing són 15 minuts caminant. L'entrada és lliure i gratuïta. Hi ha vistes precioses als penya-segats d'aquesta costa Sueca de Escània. Hi ha molt turísmo intern d'estiueig a la zona.
Dia 5: 3. pernocta a 1a línia de marAparcament gratuït, a la platja i darrere amb carril bici per desplaçar-se a altres platges. El pàrquing és gran, però aquesta ple de autocaravanas.Hay banys.
Dia 6: 1. Aparcament per a parar a menjar, visitar Hamsted i veure el museu a l'aire lliureAparcament gratisde ciment, amb alguns arbres que donen ombra. Mengem, no fem nit però es pot. A 15 minuts de el centre i de l'museu a l'aire lliure gratuït per a nens de Hamsted el qual vam visitar.
Dia 6: 2. Hamsted museu a l'aire lliure Hallandsgarden per a nens. Museu gratuït. Amb un molí i cases antigues que recreen la vida d'una granja important de la ciutat antigua.Tienen activitats dirigides per als nens. 
Dia 6: 3. Göteborg lloc de pernocta al port Aparcament de pagament (com tots a Göteborg, però aquí no roben ... els de el centre han robat a tots últimament). 5 € les 24 hores. El lloc és preciós amb vistes espectaculars, a la banda d'una magnífica platja amb jocs per als nens, barbacoa i zona de pícnic. Hi ha banys. Hi ha possibilitat d'agafar el bus per anar a al centre de Göteborg.
Dia 7: 1. Pàrquing per anar a port de Salthomen a visitar les illes de l'arxipèlag sud de GöteborgAparcament de ciment a 10 minuts de què fem nit. Val igual que l'altre, 50 corones 24 hores. El tramvia aquesta davant i et porta a port de Salthomen, 2 parades, on surten els ferris públics a l'arxipèlag sud de Göteborg o sinó són 10 minuts caminant. Amb el tiquet d'1 dia de transport públic (uns 7,5 € per adult, els nens gratis) pots anar al tramvia, ferri i busos il·limitadament. El tramvia també et porta a centre de Göteborg.
Dia 7: 2. Port ferris públics en Saltholmen75 corones uns 7,5 Euros per adult una tarja de viatges il·limitats durant 24 hores inclosos tramvies i autobusos. Des d'aquí agafem el ferri 681 i anem parant a les diferents illes de l'arxipèlag sud. Els ferris tenen contes per prestar als nens durant el trajecte, un detall com sempre per part dels suecs.
Dia 7: 3. Illa de Styrso Illa que té dues parades segons el ferri. Parem a la de Skaret, on surten rutes de senderisme. Anem fins al mirador que hi ha. Bon restaurant amb plat de el dia per 60 kr prop de el port. Boniques rutes marcades de senderisme, amb vista a l'illa de Donso. Al mirador hi ha taula de pícnic.
Dia 7: 4. Illa de DonsoHi ha un supermercat al port. És l'illa més poblada potser i amb més vida pesquera. Hi ha un parell de restaurants i alguna botigueta.
Dia 7: 5. Illa de Vrango Fem una ruta per la reserva natural d'aus espectacular. Hi ha barbacoa i taules de pícnic. És l'illa que més ens ha agradat, per la seva bellesa paisatgística i tranquil·litat. Amb bon temps hi ha platja.
Dia 7: 6. pernocta a Ulricehamn a la vora d'un preciós llac Àrea d'autocaravanes davant de l'estany amb platja i amb el major parc de parcs infantils que hàgim vist! . Pernoctem de camí a Estocolm. Hi ha wc, aigua per omplir ampolles (no pots arribar amb l'AC o furgo) i té per buidar el poti. 
Dia 8: 1. Parada per dinar en ruta a EstocolmAturada en una àrea on es pot buidar el poti i hi ha lavabos. També hi ha taula amb para-sol i un restaurant a la banda.
Dia 8: 2. Pàrquing i pernocta a Estocolm 2 diesPàrquing de base d'operacions a Estocolm. Amb vistes precioses davant d'un moll amb vaixells antics, a 5 minuts de l'Ayuntamentiento ia 10 minuts de l'nucli antic caminant o amb carril bici accessibilitat a tots costats ràpida. 15 eur 24 hores genial i molt segur. A Estocolm hi ha una àrea però el doble de cara, sempre plena (cal reservar diuen) i més lluny.
Dia 8: 3. Estocolm centre, passeig per Gamla Stan etc ... 5 tips5 #tips per als que penseu visitar Estocolm
1️⃣ L'imprescindible per a nosaltres d'aquesta ciutat: passejar per Gamla Stan, el Palau Reial, l'Òpera, agafar una barqueta per l'arxipèlag, veure l'Ajuntament i algun museu.
2️⃣ Recórrer a #bicicleta o #patinete és la millor manera de fer-ho.
3️⃣ Visitar museus gratuïts, que hi ha més de 15 super xulos: el d'història, el d'història natural, el d'arquitectura, de l'mediterrani, el d'art modern, d'economia, el museu nacional, antiguitats d'orient, de l'edat mitjana, d'història marítima, etc ...
4️⃣ Demanar el plat del dia (Dagens ratt) en algun restaurant a l'migdia (opció que et surt entre 7 i 12 euros i que inclou amanida, beguda, postres i cafè a alguns). I si és una cosa típica millor: kottbulars (les famoses mandonguilles sueques), gravadlax (salmó), pytt i panna (trossos de salsitxa, vedella i porc fregits amb ceba i patata) o sill (arengada fregit o en escabetx)
5️⃣ Aparcar el teu furgo o autocaravana a qualsevol pàrquing de 24 hores per 15 € prop de l'Ajuntament. Una zona amb increïbles vistes i molt tranquil·la. Hi ha una àrea de acs de pagament però cal reservar si vols garantir-te lloc i costa més del doble.
 
Espero si aneu cap allà alguna idea us haguem donat!
Dia 9: Estocolmo.Museo de el vaixell insígnia Vasa150kr per adult, nens gratis menors de 18 anys. Inclou visita guiada i pel·lícula en espanyol. En total dura la visita unes 2 hores
Museu preciós únic al món. No sóc molt de vaixells però em va encantar a mi ia tota la família. Un museu de 7 plantes construït al voltant d'un vaixell insígnia real conservat meravellosament gràcies a que es va enfonsar només només salpar fa 333 anys al 1960. El 98% de les peces són originals. Al museu teniu sala de pícnic amb aixeta per omplir les ampolles d'aigua.
Dia 10: Càmping en un preciós poble pescador de la Costa d'SandsvallDesprés de 10 dies necessitem posar alguna rentadora i descansar de la ciutat d'Estocolm en algun lloc on plantar la taula i cadires. Trobem aquest càmping super recomanable en un poblet de pescadors preciós: Mellarfjarden, a la Costa de Sandsvall. El càmping immillorable. Per 23 € la parcel·la amb llum, lavabos amb dutxes genials, rentadores i assecadores il·limitades incloses i una super cuina-menjador on cuinar, molt ben equipada amb fins i tot rentaplats amb les pastilles i tot! A més hi ha una miqueta de platja per banyar-se si fa bo i jocs per als nens.
Dia 11: 1. Pont penjant de Hoga KustenPont penjant on passa l'autovia i on a la banda nord es troba el centre d'informació de Hoga Kusten (la Costa Alta de Suècia), algunes botigues, hotel, parc infantil, d'on parteixen rutes i hi ha bones vistes a el pont. Bon lloc per agafar informació turística de la zona i fer alguna caminada al voltant per veure les vistes. Aquí fem una petita ruta, on trobem una barbacoa i taules de pícnic, bones visats i vam descobrir per primera vegada un esport que després anirem veient en altres parcs naturals el probasket (amb un Frisby a manera de golf has de encanastarlo en unes cistelles que hi ha per meitat de bosc). Portar un Frisby si voleu provar-ho, veureu que hi ha famílies jugant!
Dia 11: 2. pernocta i visita a el parc natural de Rotsidan4 km de roques planes al mar de colors diversos però ordenats fan aquest parc natural. Accessible per a cadira de rodes amb passarel·la de fusta i amb barbacoes amb la fusta tallada en un refugi (un bon pla fer una amb aquestes vistes). Al pàrquing hi ha banys i és un lloc tranquil. L'accés és per camí de terra però amb molts apartadors i ben per accedir-hi. De el pàrquing a parc natural són 15 minuts caminant com a molt.
Dia 12: 1. Museu MannaminneMuseu Mannaminne a # nordingrå
Si hi hagués un qualificatiu exacte d'aquest #museo seriosa #loco 
En #mannaminne pots trobar QUALSEVOL COSA. Des d'un pavelló xinès, una bola de l'#mundo gegant a un avió, vaixell, trens, joguines antigues o una església luterana antiga! El seu propietari, és un #coleccionista de #antiguedades, dissenyador i artista. 
Aquest museu a l'aire lliure no et deixa indiferent!
 
L'entrada per a menors de 15 anys és gratuïta i per a majors 100 Kr que són uns 10 € no arriba. La veritat, ens va agradar molt.
Dia 12: 2. Doksta parada a dinar Davant de la molla on van vaixells a l'illa de pescadors de Ulvon. Amb taules de pícnic i al costat autovia, per la qual cosa no ens desviem de la ruta a el parc natural de Skuleskagen.
Dia 12: 3. Parada al Telecadira per pujar a el parc nacional de Skuleskogens tancat per obres 
Dia 12: 4. Parc Nacional d'Skuleskogens Anem a el pàrquing de la porta d'entrada a Skuleskogens Sud (senyalitzat a l'autovia). El pàrquing, a què s'accedeix per camí de terra amb bons apartadors bé, té zona reservada per a autocaravanes i campers. D'allí surten múltiples rutes, unes properes a la platja on hi ha zona de campament i altres van per dalt de la muntanya amb vistes precioses sobre el mar. Hi ha banys i escombraries. Només veure la porta d'entrada a parc natural ja és preciosa per les vistes.
Dia 13: 1. Aturada en llac amb àrea de jocs i bany per menjarAturada en una àrea d'esbarjo d'un llac amb wc, dutxa exterior, aigua potable per omplir ampolles, parc infantil, taules de pícnic, barbacoa, hamaques fins i tot i joguines perquè els nens juguin. I si fa bo un bany genial! És gratuïta però accepten donatius. No està de més col·laborar, el lloc és preciós.
Dia 13: 2. Ompliment d'aigua i buidatge poti durant ruta 
Dia 13: 3. Lulea, Gammelstad poblat-església Patrimoni de la HumanitatAparcament per visita i on dormim. Seguint la carretera E4 que passa per la costa est entre boscos i més boscos arribem fins #lulea. En #lulea hi ha una parròquia anomenada #gammelstad. 
En #suecia són més #racionales i no arriben a tenir 300 #municipios, quan a Espanya tenim 8.116. 
Els anomenen comunas i aquestes al seu torn tenen nuclis territorials dependents dispersos que els criden parròquies. Fins que t'acostumes resulta complicat entendre-ho i més sobre els mapes.
Gammelstad és un #pueblocurioso. Totes les #casas són de fusta vermelles i blanques antigues, al voltant d'una gran església i ningú pot viure aquí com a principal residència ... per aquest motiu que quan passeges sembli una #ciudadfantasma
El seu origen: una ciutat església de segones residències on només anaven per a les festivitats religioses.
Caminar per Gammelstad a partir de les 18h q no hi ha turisme és tota una #experiencia ...
Dia 14: 1. Visita museu aire lliure HagnanGratuït i amb activitats per a nens com fer el pa o donar de menjar als animals de la granja.
Dia 14: 2. Visita a la cascada més gran de Suècia. Un lloc espectacular en una zona protegida única: StorforsenAparcament a el parc natural Storforsen. Si hagués de recomanar alguna cosa de Suècia, seria anar aquí. Hi ha zona de pícnic amb barbacoes, gorgues per banyar-se, botiga i cafeteria, lavabos i un sender accessible a tothom i rutes a un parc natural preciós amb la cascada i cataractes més gran de Suècia. Simplement espectacular. Ens ha sorprès moltíssim. Val la pena.
Dia 14 3. pernocta a la banda d'un llac prop de Jokkmokk a Lapònia lloc de referència samiJokkmokk, a la Lapònia sueca, és el lloc de referència sami de Suècia. Per a l'endemà anar a visitar Jokkmokk i el seu museu vam decidir pernoctar en aquest lloc. Està davant de l'aigua on podem veure el nostre primer sol de mitjanit. Està ple de campers però no hi ha més serveis que unes escombraries.
Dia 15: 1. Visita museu Ájtte de referència sobre el món samiMuseu bastant complet sobre els samis. A fora hi ha cabanes que es poden veure lliurement i dins hi ha diferents sales amb explicacions de la història, costums i actualitat de el poble sami. A la planta de dalt hi ha molts jocs i interactius per als nens el que fa el museu molt entretingut. L'entrada és gratuïta per als nens i per als adults és de 90kr cada un, uns 9 euros. A més en el restaurant del museu podreu menjar bé menjar típic de la zona i sami. Hi ha un bufet lliure per 13 eur cada un que inclou la beguda i el cafè.
Dia 15: 2. Passeig per llac i parc infantil prop parc botànic i cabanes samisAquest llac té zona de bany, parc infantil davant i un bosc amb cabanes samis. A part prop de el museu teniu una bonica esglèsia i tot el poble de Jokkmokk té botiguetes d'artesania sami.

ETAPA 3: La meta, Cap Nord en autocaravana

PUNT DE LA RUTADESCRIPCIÓ DEL LLOC
Dia 15: 3. pernocta al port de Hetta (Finlàndia) en ruta a NordkappEntrem per primera vegada a Finlàndia. Només creuar la frontera es veu diferent. Les cases com menys cuidades i en general tot com més deixat (més salvatge la naturalesa). En Hetta al port vam dormir molt tranquils i amb bones vistes. L'única cosa dolenta són els mosquits a el capvespre. Hetta té una preciosa esglèsia i un supermercat on el preu és més baix que a Suècia i del que serà Noruega, per la qual cosa és genial per proveir-se.
Dia 16: Nordkapp, dormim i vam gaudir de les vistesEl millor: el camí fins arribar i l'emoció de veure a la gent emocionada aconseguint el seu objectiu. És molt emocionant, realment per a nosaltres, que dubtàvem molt, va valer la pena. Els petits molt emocionats. Paisatges increïbles i molt diversos en tot moment: boscos, tundra, rens a la platja, glaceres ... En Nordkapp estem a 5-8 graus a 13 de juliol, hem d'encendre la calefacció i posar-nos guants, barret i jaqueta per sortir .. A l' arribar hi ha com una barrera-peatge. Són 27,5 eur per persona 24 hores, no ens dóna més opció la noia, però després veiem a la web que pots demanar 12 a meitat de preu. Suposo que com et veuen autocaravana i per la nit no et poden controlar si has marxat, no et deixen agafar 12h. A partir de les 00h la barrera sembla estar oberta i que no es paga fins d'hora que arriben. En Nordkapp trobareu una pel·lícula, un museu, una botiga, un restaurant i una oficina de correus. A part de la famosa bola. Recordar que realment no és el punt més septendrional d'Europa. Aquest està a 2 km abans d'arribar a mà esquerra (hi ha un pàrquing i gratuït), allà surt el camí de 16 km anada i tornada a del punt de veritat més septendrional. Nosaltres amb els petits i el fred optem pel Nordkapp comercial 🙁
Dia 17: Pernocta a la punta de l'fiord en ruta cap a la Lapònia finlandesa Genials vistes. Marea baixa molt xula al fiord i vam dormir molt tranquils, acompanyats d'altres actuacions.
Dia 18: 1. Buidats i serveis AC 
Dia 18: 2. Karasjok.Timo de parc sami Un parc sami que ens cost 50 euros l'entrada familiar i que no tenia res que no es pogués veure des de fora! pagues per veure una pel·lícula que et posen i veure el que altres veuen sense pagar entrada com 3 pobres rens entre reixes que tenen i unes cabanes samis ... No anar ... o anar però mirar al voltant sense comprar l'entrada, pq es veu el mateix ...
Dia 18: 3. Karasjok Parlament Sami. Edifici super bonic, que val la pena veure. Visites guiades gratuïtes a les 13.30 fins a les 14.30, molt bona explicació en anglès que t'ajuda a entendre més sobre el poble sami. Per a la visita guiada vas i t'apuntes allà mateix uns minuts abans.

ETAPA 4: Finlàndia de dalt a baix

PUNT DE LA RUTADESCRIPCIÓ DEL LLOC
Dia 18: 4. Inari.Lugar de pernocta i senderisme amb pont penjant i ruta per anar a Inari centre en bici oa peuAparcament de terra al mig de la natura d'on parteixen senders diversos. A 0,5 km hi ha un pont penjant molt xulo en unes cascades del riu. I d'aquí també surten rutes cap al poble d'Inari, on a l'endemà anem amb les bicis. El camí fàcil és el d'abans de el pont a la dreta, tot i que hi ha pujades i baixades. El camí de després de travessar el pont que va a Inari és per BTT més complicat amb nens. A l'creuar el pont i també a la ruta de l'esquerra hi ha refugis semioberts amb barbacoes. Aquí fem la nostra primer barbacoa a la tornada en bici. Una gran opció que els encanta als petits. Salsitxes i unes patates és el típic a Finlàndia amb la barbacoa!
Dia 19: 1. Visita Parlament Sami Finès i museu sami que no vam entrar. Venim amb bici des del pàrquing de pernocta a 3,5 km anada i tornada 7 bé el camí de la dreta. Primer anem a Parlament sami finlandès. Visita guiada de el Parlament a les 12h i 8 eur (nosaltres no vam arribar a temps). Al Parlament hi ha també un centre cultural sami i una botiga d'artesania sami, a més vam gaudir perquè hi ha un ramat de rens davant de el Parlament al costat de la zona lúdica. Després anem a informació turística al museu sami que ens ajuda molt a organitzar les properes parades. Al museu no entrem, hem vist ja molt sobre el món sami i els nens s'avorririen. A la tornada de camí amb bici fem la barbacoa. Un dia genial que els encanta als petits.
Dia 19: 2. pernocta al pàrquing de les mines d'ametistes activitat que farem al matíPàrquing a meitat de parc natural, molt tranquil però sense serveis.
Dia 20: 1. Amethyst Mine a Lusto. Des del pàrquing de les mines caminant s'accedeix. Està a 2,5 km i es compren tiquets a la cafeteria refugi de davant de la mina o per internet a mateix preu, 48 eur pack familiar. L'activitat és molt xula i els encanta als nens. Les vistes de dalt de la mina també precioses. Hi ha una explicació molt xula amb suc primer i després a excavar a la mina una estona. A la fin et pots portar només 1 de les ametistes que trobis. Encara que si és de les que valen 3000 euros diuen que negociessin amb tu per comprartela jejeje En tot cas trobem moltes, però de les barates (les més claretes) i petites jejeje Molt divertit. I el camí caminant té un concurs tipus trivial que està molt entretingut per als petits. Agafar llapis vostre abans de sortir i el full de respostes d'una capseta de fusta de l'entrada de el camí i després pels arbres trobareu les preguntes!
Dia 20: 2. Buidats i omplerts d'aigua a la benzinera shell. Serveis gratuïts. Les grisos i el poti és la mateixa Regilla. Darrere d'l'aigua amb una tapa verda a terra, allà és.
Dia 20: 3. Poble de Santa Claus. Pàrquing per pernocta just a la banda. Arribem tard ia les 18: 00h tanca tot. Creuem la línia de l'cercle polar àrtic fent fotitos. Al matí hem conegut el Pare Noel en la seva oficina (ull perquè hi ha dos !!! si molt fort ...). Veure-ho és gratis però si vols fotos o vídeo tu no li pots fer i has de pagar: 40 eur fotos i vídeo digital o 30 foto en paper. Darrera de l'oficina de santa estan els rens, que els pobres per 5 eur persona els dónes de menjar (després ens sentim malament per l'assetjament que veiem als animals per part d ela gent :(). Una altra cosa que fem allà és el de comprar «que pare noel t'escrigui una carta on vulguis per nadal» per 8.90 la carta. la resta tot són botigues i el lloc d'informació turística no molt bo per al que no sigui Rovaniemi en si.
Dia 21: 1. Museu Artikum sobre l'ÀrticNo està malament, però l'únic que té diferent als museu sami, és la conscienciació mediambiental. Realment després de veure i fer el que hem fet fins ara potser ens ho haguéssim estalviat, encara que als nens els ha agradat per la interactivitat. Són 13 € l'entrada dels adults i menors de 7 anys gratuït.
Dia 21: 2. Lloc de pernocta que ens ha encantatAparcament de terra d'on parteixen molts senders i on hi ha pistes d'esquí a l'hivern i ara a l'estiu hi ha un trineu sobre rails amb telecadira en marxa per 10 eur. Les millors vistes de Rovaniemi, bonics senders i hi ha un ramat gran de rens que ens han envoltat l'autocaravana. Ahhh i una cosa curiosa hi ha neu tapada amb una lona blanca davant de l'trineu en rails on les super vistes.
Dia 22: 1. Haparanda Ikea de camí a KemiEns fa mal l'esquena de fa dies pel llit i anem a l'Ikea ​​de Haparanda (Suècia) que cau a prop d'on anem a la costa Finlandesa (kemi). Vam comprar un sobrematalàs que ens salva l'esquena i la resta del que queda de el viatge. A més mengem per bon preu jejeje I a l'oficina de turisme que hi ha davant de l'ikea ens donen molta informació de Finlàndia i la zona dels llacs.
Dia 22: Lloc de pernocta i zona de descans, barbacoa i bany genial al riu KemiLloc enmig de la naturalesa a la banda del riu kemi amb barbacoa. Hi ha molts pescadors i és un lloc molt tranquil on descansar genial, vam treure taula i cadires i fins i tot fem una mica de rentat de roba a mà. Els petits fan amics finlandesos i recullen flors. Un lloc de descans genial.
Dia 23: Oulu visita i pernoctaOulu és una ciutat costanera amb molta vida al voltant del seu mercat. És una ciutat per sopar i passejar pel port. Nosaltres donem passejades en bici per la ciutat plena de vida, de botigues, restaurants .. amb platges, on hi ha diversos museus, el de la ciència el més destacat, un parc bonic de passejar, un parc d'atraccions per als menuts etc ..
Dia 24: 1. Geoparque de Rokua patrimoni humanitat. Vam aparcar ia 0,5 km arribem a un llac amb zona de bany i barbacoa genial. Hi ha fins sauna per llogar a saumat.co i molts senders. Un sender curiós és el que passa per unes vies de tren com antigues en desús. Vam gaudir d'un matí i barbacoa entre banys al llac i d'una bona passejada per algun dels seus senders amb vies de tren. És un Geoparc, perquè com veureu la seva terra és sorra com de platja, el quin és curiós.
Dia 24: 2. Regió dels llacs: pernocta al mirador Kivesvaara El lloc de pernocta és un antic càmping tancat (segurament perquè l'accés no és molt bo per a caravanes per la pujada que té) i pàrquing de l'mirador kivesvaara a la zona de llacs. Al lloc hi ha una cabana tancada amb barbacoa al centre amb estris de cuina, banys secs i una exposició de tipus de roca. Les vistes són les més impressionants que hem tingut als llacs. La posta de sol és espectacular. Ara bé hi ha mosquits al capvespre. Estem en un cim de 293m. Pujar són 3 km en un camí de grava amb pendent però ha valgut molt la pena i és ample pel que no hi ha problema de trobar-se amb un altre vehicle.
Hi ha hotel amb cafeteria i restaurant molt xulo davant amb casetes de abistamiento d'ocells com cabanes amb vistes de hippo..debe ser impressionant dormir en aquest hotel.
Dia 25: 1. Buidats i omplerts aigua 
Dia 25: 2. Desague grisos 
Dia 25: 3. KuopioLloc de pernocta a prop de la platja amb trampolins, davant el llac ia 10 minuts de el centre. La platja genial per als nens, gens profunda i amb sorra. Carril bici a la banda genial per visitar la ciutat. No anem a la torre de Kuopio, que és el famós, perquè serà impossible tenir millors vistes als llacs que les de l'mirador d'ahir de l'Kivesvaara i amb la calor els nens prefereixen platja.
Dia 26: Parc natural Kolovesi on hi ha foques Saimaas.Lloc de pàrquing (on també fem nit) per llogar una canoa o vaixell a l'llac Saimaa, el més gran de Finlàndia i on hi ha foques Saimaas d'aigua dolça. Aquilamos una barqueta per 42 eur (no quedaven canoes). Es fa per la web http://www.sealtrail.com/ i a l'pagar t'envien instruccions de qual has de agafar i el codi per agafar les armilles salvavides de la caseta. A més hi ha barbacoa, lavabos i zona d'acampada. Lamentablement no veiem cap foca però el recorregut en barca és genial i pots anar a altres ports amb refugi a dinar i fer barbacoa passant el dia. Hi ha mosquits però només a l'vespre. I et pots banyar a la platgeta a part de recollir nabius.
Dia 27: Savonlinna, festival d'òpera, castell i passeig per un poblet bonic de la zona dels llacsLloc de pàrquing i pernocta a Savonlina. A finals de juliol estem en ple festival internacional d'Òpera pel que el castell només es pot visitar en una visita guiada al matí en una hora concreta (pel que no ho fem). La ciutat val la pena, és bonica i té moltíssima vida. La música envaeix els carrers amb òpera per tot arreu. Hi ha platja, un gran parc, el museu dels llacs i és molt agradable passejar al voltant de l'estany. Ens ha encantat.
Dia 28 : 1. omplerts i buidats en benzinera ABC, per 2 eur tot 
Dia 28: 2. Carretera Paisatgística de Lietvesi. Pont de Puumala i mirador llacs des de la torre ascensorAnem cap a Puumala per fer el tros de la carretera paisatgística que va d'aquí a Mikkeli, abans d'anar per Hèlsinki. Les vistes no són més impressionants que les de l'Kivesvaara als llacs, però seguim sorprenent-que hi ha més aigua que terra en aquesta zona. En Puumala hi ha un pont amb bones vistes als llacs, però no et pots parar. Per contemplar millor has d'aturar al poble que té una església i port amb encant i pujar al seu ascensor.
Dia 28: 3. Pistohiekka a la carretera paisatgística de Lietvesi. Platja i vistes increïbles De Puumla a Mikkeli per la carretera paisatgística 62 anem parant a cada àrea de la carretera, fins que vam arribar a Pistohiekka. Aquí vam parar en un lloc que ens agradarà tant, que sense ser la idea el de quedar-se a dormir, ens vam quedar a dinar, sopar i dormir ... i ens costarà marxar a l'endemà ... Li hem anomenat a aquest lloc «el càmping sense càmping» ... Era un antic càmping per la qual cosa hi ha ombra de pinedes, barbacoa i banys. És concorregut (però com tot a Finlàndia, no massificat) per les campers finlandeses ... i no m'estranya. ..Una platja d'un llac preciosa, genial per als nens ja que cobreix poc l'aigua, i amb unes vistes precioses als llacs i els seus illots. La posta de sol aquí és espectacular. I ens sorprèn no hi ha ni un mosquit, ni a la nit. És un plaer de lloc amb la calor que comença a fer (gairebé 30º). Un lloc per relaxar-se, fer barbacoes, que els nens juguin, anar a la platja i fer bones fotos. I després de camí a Mikkeli el trosset de carretera següent espectacular de ponts entre illes amb vistes precioses a aquesta regió dels llacs.
Dia 29: 1. Hèlsinki. Base d'operacions i pernocta davant de la marÉs un pàrquing concorregut per les campers ACs, resgurdado, i davant de la mar amb una cafeteria i zona de bany propera concorreguda pels locals durant el dia. Hi ha banys i fins i tot dutxes, els de la zona esportiva que hi ha. També a la banda hi ha un bosc vertical. S'arriba a Hèlsinki centre agafant el bus en el mateix pàrquing o bé en bici són 15 minuts. Per anar a el centre creuar el pont blanc penjant i anar seguint el carril bici recte, hi ha moltes obres i el maps et porta malament però seguint el carril bici s'arriba bé a el centre. Per usuar el transport públic el millor és comprar una targeta bo d'1 dia / 24h (8 eur l'adult gratuït menors 7 anys). A l'autobús no la venen per la qual cosa et costarà un bitllet més car, però sinó pots comprar per internet amb l'app i la targeta serà virtual al mobil (https://www.hsl.fi/
Dia 29: 2. Centre HèlsinkiVam visitar el centre d'Hèlsinki. Veiem la seva famosa catedral, a la plaça de l'senat i davant anem al museu de la Ciutat, on hi ha la ciutat dels nens. És un museu gratuït i que en 2 hores ho veus, gaudint molt als petits. Després vam anar a el mercat al port, i allà a el mercat que hi ha d'artesania / souvenirs i menjar típic finlandesa, D'allí surten els creuers i ferris per lel arxipèlag de Helsinky i Suomelina. Després a la Esplanadi passegem fins al centre, agafant el tramvia antic per alguna parada i gaudint de l'bullici i vida de la ciutat.
Dia 30: Visita a Suomelina Illa fortificada, Patrimoni Humanitat UNESCOEl ferri a Suomelina s'agafa davant de l'mercat de l'mercat central al centre. Amb la targeta bo d'1 dia / 24h (8 eur l'adult gratuït menors 7 anys) et serveix per al ferri, metro, bus etc ... Només les vistes de Hèlsinki al ferri val la pena. Suemelina també és bonica.
Dia 31: Terminal Ferry Finnlines Helsiki-Travemünde (Alemanya) La tornada a casa la fem amb un ferri que fa uns 3 mesos vam comprar els bitllets que va d'Hèlsinki Travemünde (Alemanya). Són 29 hores de viatge, una nit i el gos pot venir al nostre camarot. És car perquè havent-comprat amb antelació són 830 € els 4 en una cabina, l'autocaravana i un gos ... però val la pena i costaria també pasta el ferri a Tallin i conduir per males carreteres més les bàltiques fins alemanya. En total són uns 1000 i poc km que ens estalviem. A nosaltres ens compensa i pot ser que en total surti més car que conduir però per uns 300 eur més que seran, hem gaudit de dos dies de «creuer». Anem per als nens ha estat un creuer en tota regla jejeje chiquipark, jacuzzi i sauna, especatáculos de mags etc ... El tracte de Finnlines super bé. Els menjars són cares al vaixell però nosaltres això ens ho estalviem portant-per fer picnics.

ETAPA 5: Retorn a casa de el viatge a Cap Nord en autocaravana. Però abans un descans en el Ardèche, a França

PUNT DE LA RUTADESCRIPCIÓ DEL LLOC
Dia 32: Travemünde àrea d'AC de pagament. pernocta Arribem a les 21:30 a Travemünde. Tarda, així que anem a aquesta àrea a pernoctar. 12 Eur la nit. Amb tots els serveis + 1 € la aigua Aquesta molt cèntrica de la vila, bonic per cert.
Dia 33: Pernocta a ruta a la Selva Negra Emmendingen àrea gratuïta amb tots els serveisUll si aneu hi ha de camí un radar a 30 km / h! Ens hico foto 🙁 Àrea gratuïta amb tots els serveis
Dia 34: Camping Le Chassezac a l'Ardeche, FraciaDescans, neteges i pernocta al Camping Le Chassezac (53I) a l'Ardeche, on passarem uns dies abans de la tornada a casa.
Dia 35: 1. RuomsVisita i bany a platja. Centre molt comercial i amb vida. Oficina de turisme excel·lent
Dia 35: 2. VoguéVogué visita, bany riu i pernocta
Dia 36: 1. Pont d'Arc. Aparcament a 5 minuts de el Pont de pedraBany al Pont d'Arc. Aparcament a 5 minuts de el Pont de pedra. Es paga 8 eur les càmping car oa la tarda 4 eur
Dia 36: 2. pernocta i visita per l'aragonesa de la cova i zoo prehistòrica de l Aven Marzal.Pernocta i visita per l'aragonesa de la cova i zoo prehistòria o de l Aven Marzal. Molt xulo per als petits per 15 eur adults i 4,5 eur els menuts les 2 coses
Dia 37: 1. Aparcament St Martin d 'Ardeche a la banda platja banyar-se. 3h 5 €Aparcament St Martin d 'Ardeche a la banda platja banyar-se. 3h 5 €
Dia 37: 2. pernocta en un poblet tranquil Pernocta en un poblet tranquil amb restes arqueològiques romanes (el campament de Cèsar) i un aqueducte. Demà matinar i fer el retorn a casa!

Galeria de fotos de el viatge a Cap Nord

Posts d'altres viatges o articles que et poden interessar ...

No et perdis aquests posts que et poden inspirar el proper viatge

Esperem us hagi agradat aquest viatge tant com a nosaltres. No dubteu en escriure'ns si teniu qualsevol dubte. Estarem encantats d'ajudar-vos!

Família de la Kucavana

Aquesta entrada té 19 comentaris

 1. Ricardo Cabeceran Soler

  Al maig i juny 2020, vull fer el viatge de Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia.
  I llegit el vostre viatge. Podeu informar-me més detalladament de la vostra ruta. Llocs on canviar aigües, on posar gasoil i GLP, coordenades on dormir, quilòmetres entre cada etapa. Sóc novell, tinc la Ac des d'Abril 2019. ¿Que pneumàtics s'han de dur ?. Veig que en un ferri, teníeu la reserva des cap a 3 meses¿ ?.
  Tota la informació que pogueu donar-me, us la agradecere de tot cor.
  Moltes gràcies
  Una abraçada
  Ricardo Cabeceran

  1. Pilar Àvila

   Hola Ricardo! Crec que per tots els teus dubtes el mapa que vam fer serà el teu gran aliat. Aquí tens tots els punts de pernocta, buidats, visites etc amb les coordenades per passar directe a l'GPS, a més de cada punt has fotografies que vam fer i la descripició de tot allò que considerem digne d'anotar i aconsellar. D'altra banda t'aconsello veure el nostre instagram. Tens dia a dia de el viatge explicat en les stories destacades i en posts per a cada dia. Segur entre una cosa i l'altra et pot ajudar molt. Si et queden dubtes i vols escriure'ns pots fer-ho a [protegit per correu electrònic] i podrem entaular una conversa amb més detall que per aquí 🙂
   El mapa accedeix aquí: https://www.google.com/maps/d/u/1/edit?hl=ca&mid=1N87RErGNLMeBceJ150tvE48WT9fi-MFW&ll=49.07321399543326%2C15.843690299999935&z=3

   Només dir-te que és un gran viatge! que no us penedireu per res 🙂 Una abraçada!

   1. Ricardo Cabeceran Soler

    Moltes gràcies per la vostra informació.
    Una abraçada.

 2. Ricardo Cabeceran Soler

  Bon dia, no trobo en la vostra descripció de la ruta, les coordenades dels llocs que fèieu parades.
  Si podeu em indiqueu com les encuestro.
  Salutacions

  1. Pilar Àvila

   Bon dia Ricard, si et poses a sobre dels punts de mapa i fas clic, surt una finestreta amb la informació de el punt marcat. Aquí a la part de dalt, en el seu títol (normalment que posa DIA X: XXX), pintat vermellós, a la dreta en surt una petita fletxa que és la d'anar a el navegador GPS. Fes clic a aquesta fletxa i et porta directe a l'google maps on et surten les coordenades i on pots enviar el punt també al teu navegador GPS. Espero et sigui d'ajuda, qualsevol cosa sinó ens pots escriure un correu electrònic a [protegit per correu electrònic] i et trobem un cable 🙂

  1. Pilar Àvila

   Bones Ricard, en aquest cas que em assenyales d'exemple, en comptes de les coordenades tens la direcció exacta amb el nom de carrer, numero i població. En altres casos que no hi ha una direcció exacta surten les coordenades numèriques. Sempre ho veuràs a la part esquerra de l'google maps que et assenyala on vols anar amb el des d'on vols anar en blanc. No sé si m'he explicat bé. Sinó escriu-nos a l'correu electrònic i et passem el telèfon per ajudar-te millor 🙂 salutacions a veure si així t'hem ajudat 🙂 Una abraçada Ricardo!

 3. Javier Vicente

  Bona tarda. Estic planejant anar a Cap Nord a mig termini. Per a mi l'etapa de preparació és un gaudi, començo a interioritzar el viatge, és com començar-ja. Per documentar-me utilitzo la xarxa i alguna que una altra app. Intento tenir les coses mitjanament clares abans de començar, doncs ja us dic que per a mi és com començar a viatjar. Doncs bé, buscant informació m'he trobat amb aquesta meravella de descripció que feu. És una gran ajuda. Vull que sapigueu que aquest extraordinari treball m'ha ajudat molt i he recollit molta informació que estic segur em servirà. Moltes gràcies per aquest fenomenal treball. Una salutació.

  1. família kucavanera

   Bona nit Xavier, gràcies a tu per dir-nos-. No saps el que ens motiva i entusiasma paraules com les teves. Escrivim per guardar les nostres memòries però també sempre pensant en vosaltres perquè us sigui útil i us ajudi. Sens dubte del nostre viatge a Cap Nord repetiria tot tot. Suècia Espectacular, un gran descobriment i Finlàndia no es queda curta. Nosaltres vam fer Noruega en un altre viatge i aquí només vam fer la part de Cap Nord. Noruega és impressionant també. La veritat és que sigui com sigui i per on sigui el viatge que fareu serà d'aquests de recordar tota la vida. Qualsevol dubte que tingueu ens ho podeu dir. Sobretot portar molta aigua embotellada i / o pastilles potabilitzadores jejejeje El nostre anècdota de el viatge jejej No hi ha per cap costat en els països nòrdics, només hi ha aigua amb gas jejej

 4. Francesc

  Que meravella de reportatge, estic preparant un viatge a cap Nord aquest setembre, si ho permet la covid, amb una camper i us asseguro que m'ha ajudat moltíssim a aclarir algun dubte. Viatjo sol i vist que porteu a max he pensat en portar el meu company de Adventuras myva XNUMX border collie espectacular jejej. La pregunta és, a part de la documentació llibre de vacunats etc, necesitasteis algun tipus de permís addicional, tubisteis problema per passar alguna frontera. Moltes gràcies i us felicito per la feina. una salutació
  Francesc

  1. família kucavanera

   Gràcies pel teu comentari Francesc 🙂 Segur que amb el teu gos gaudiràs moltíssim la destinació 🙂 és ideal per anar amb ells. Sobre de portar, cal portar-los el passaport que t'ho farà el teu veterinari i segellarà amb totes les vacunes, sobretot exigeixen la de la ràbia, i en el cas d'entrar a Finlàndia demanen també un certificat de desparasitació contra la tenia, que també et ho farà el teu veterinari. També et dic que no ens van parar en cap moment llavors, ara amb la Covid estan parant a Noruega amb més control pel que sabem per amics. Serà un gran viatge, gaudir-moltíssim!

 5. Izaskun

  Hola, enhorabona per aquest super reportatge. Estic planejant fer aquest viatge amb la nostra AC i dos nens de 4 i 8 anys. Sento curiositat per saber com feu perquè els nens us aguantin tirades tan llargues! Per la resta, vaig a començar a preparar el viatge basant-me en la vostra experiència. moltes gràcies !!

  1. família kucavanera

   Bones Izaskun. gràcies per les teves paraules, és un plaer compartir vivències amb companys com vosaltres. El truc de les llargues tirades definitiu segur no existeix, però en el nostre cas això és el que fem:
   - 1 peli en la tablet al matí
   - Rato de joc lliure de pintar, llegir o escriure o jugar entre els dos al que vulguin (porten unes taules de viatge de nens amb arsenal de colors, pissarra i una bossa cada un quaderns i jocs) fins a l'hora de dinar
   - Parada per dinar
   - 1 Peli amb crispetes de tarda
   - Un altre estona de joc lliure o bé cantem cançons que els posem o una estona de veig o veig o de «comptar camions o cotxes grocs jejeje» aquí creativitat cadascun
   - Parada per sopar aviat sobre les 20h màxim i posta de pijama
   - 1 episodi d'una sèrie ia dormir

   Mentre fem cada 2, 5 hores parada per fer pipis, gasolina i canvi de conductor, tant Jose com jo (Pilar) conduïm, i solem sortir a les 8 del matí i parar a dormir a les 23 hores. Així són les nostres tirades llargues.

   Un altre truc després de les tirades llargues de conducció sempre sempre si s'han portat bé tenen un premi que saben des del principi. És com la meta de el viatge per a ells i la motivació. En Nordkapp aquesta meta i motivació va ser Legoland de Dinamarca per exemple.

   A la fin combinar una mica una rutina, avançar-que passarà i com serà la rutina de el viatge, motivar-i improvisar durant els conflictes poden ajudar, però sobretot crec que els nostres fills es porten sempre tan bé perquè estan acostumats de molt petits a aquesta forma de viatjar i saben que el que ve sempre serà una bona recomensa 🙂
   Ja sabras Izaskun que a al final amb els petits no hi ha res escrit, educa com puguis i viatja com puguis és el meu lema, no hi ha solucions perfectes ni famílies perfectes 🙂
   Una forta abraçada família i ànim amb aquest super viatge, no us en penedireu, un dels millors que hem fet fins ara 🙂

 6. antonio

  Gràcies per compartir tota aquesta informació estic preparant la nostra ruta per a l'estiu de l'2022 disposarem de 90 dies i l'experiència vostra ens va de meravella
  El ferri de tornada es pot comprar al lloc ja que no planifiquem el dia de tornada

  1. família kucavanera

   Hola Antoni. En primer lloc gràcies pel teu comentari i agraïment 🙂
   Pel de el ferri, no t'ho sabria dir, en tot cas tots els ferris si tenen disponibilitat el venen a taquilles, però millor contacta amb ells per si de cas.

   Abraçades i salutacions d'aquesta família! Jose i Pilar

 7. Juan Carlos Heredia

  Moltes gràcies per l'aportació tan important. Tinc pensat anar a Cap Nord al juny de 2022 si tot va bé.

  1. família kucavanera

   De res Joan Carles, un plaer compartir experiències. Segur serà un gran viatge, per a nosaltres dels millors fets fins ara 🙂 Una forta abraçada company.

 8. Gianfranco

  Bellissima storia di viaggio! Il pensiero di caponord sempre avuta ma in macchina.
  Che budget è necessari per un viaggio digues aquest tipus?

  1. Kucavana

   hai tutto nel post Hai i vaig costar intagli entro quell che ci è costat per noi 4 🙂 Spero che realizzerai presto il sogno di Nordkapp, è eccitant!

Deixa una resposta