En aquest moment estàs veient Les 15 millors rutes per Espanya amb autocaravana
Autocaravanes a Navarra per les Bardenas Reales

Les 15 millors rutes per Espanya amb autocaravana

Viatjar amb autocaravana per Espanya és una experiència única i inoblidable. La llibertat de poder recórrer els racons més espectaculars del país al teu propi ritme, és una cosa que tots hauríem d'experimentar almenys una vegada a la vida.

En aquest article, us presentarem una selecció de les millors rutes en autocaravana per Espanya. Cadascuna té el seu encant i et portarà a descobrir increïbles llocs que segurament no trobaries d'una altra manera. Des de a l'Alhambra o la mesquita de Còrdova o la Sagrada Família a Barcelona, on sí que has de planificar i reservar la teva entrada abans de descobrir llocs desconeguts si turisme per Espanya t'espera en una ruta amb autocaravana per Espanya.

Per fer més fàcil la lectura d'aquest article, l'hem estructurat en diferents seccions. A cada secció trobaràs una ruta diferent, amb una descripció detallada dels llocs que podràs visitar i els aspectes més interessants que podràs descobrir. A més, inclourem alguns consells útils i recomanacions perquè puguis gaudir al màxim del teu viatge amb autocaravana per Espanya.

Sobre nosaltres

som la família Kucavana, viatgem amb els nostres dos fills de 8 i 11 anys i el nostre gos adoptat Max. Solem viatjar a la nostra autocaravana anomenada Kucavana, d'aquí el nom del nostre bloc (Anna de bebé no sabia dir autocaravana i deia Kucavana), però també ens agrada viatjar fent cicloturisme o amb avió i de motxillers. Gaudim amb cada aprenentatge en família i esperem ajudar-vos perquè gaudiu tant com nosaltres ho fem viatjant.

Per estar més a prop teu segueix-nos a les nostres xarxes socials: YouTube e Instagram

Per què viatjar amb autocaravana per Espanya?

Si estàs pensant en fer un viatge per Espanya, una opció cada cop més popular és recórrer el país amb autocaravana. Per què? Hi ha molts beneficis que fan que aquest tipus de viatge sigui una experiència única i emocionant.

Llibertat de moure's i explorar

Un dels principals avantatges de viatjar amb autocaravana és la llibertat que ofereix per moure's i explorar diferents llocs del país. No estàs limitat a una sola destinació, i pots decidir en qualsevol moment canviar de rumb o passar més temps en un lloc que t'agradi especialment. Això vol dir que pots descobrir llocs fora de les rutes turístiques habituals i tenir una experiència molt més autèntica i personalitzada.

Comoditat de tenir una casa mòbil

Un altre benefici important de viatjar amb autocaravana és la comoditat que ofereix. En lloc d'haver de buscar allotjament cada nit i carregar i descarregar les maletes cada vegada que et mous d'un lloc a l'altre, tens tot el que necessites a casa teva mòbil. Això vol dir que pots viatjar amb més comoditat i sense l'estrès d'haver d'organitzar un munt de detalls cada cop que canvies de lloc.

En resum, hi ha moltes raons per considerar viatjar amb autocaravana per Espanya. Des de la llibertat de moviment i la comoditat de tenir una casa mòbil fins a lestalvi de diners en allotjament i la capacitat de descobrir llocs fora de les rutes turístiques habituals, aquest tipus de viatge pot ser una experiència inoblidable.

Una autocaravana a Navarra en ruta per les Bardenas Reales
Una autocaravana a Navarra en ruta per les Bardenas Reales

Preparació per al viatge amb autocaravana

Abans de començar un viatge amb autocaravana per Espanya, és important tenir en compte certs aspectes per assegurar una experiència agradable i sense problemes. A continuació, presentem alguns consells que poden ser útils:

Un tip: No viatges sense assegurança de viatge. Evita copagaments mèdics, tingues un metge a un clic a la teva app, tingues un advocat especialista en el que et pugui passar durant el viatge i evita mals glops per cancel·lacions o incidents a la teva ruta. L'assegurança de viatge que fins ara ens convenç més per viatjar en família és la Iati Família, preu cobertura és ideal per viatjar tant per Espanya, Europa com fora. Et cobreix de tot al teu viatge, no només temes mèdics imprescindibles amb metge i pediatre 24 hores pel xat de la seva App. Us deixo aquí un descompte que us faran al final de demanar el pressupost.

1. Triar l'autocaravana adequada

És important triar una autocaravana que s'ajusti a les necessitats del viatge i del grup de persones que viatjaran. Per això, cal tenir en compte factors com el nombre de persones que viatjaran, el tipus de carreteres i terrenys que es recorreran i el pressupost disponible. També és important tenir en compte la capacitat d'emmagatzematge, la comoditat dels llits i l'espai de la cuina.

TIP: Si no tens autocaravana ni camper però en vols llogar una i provar aquest tipus de viatges, recorda que el més barat i amb millors experiències, és llogar entre particulars per una plataforma tipus AirB&B però d'autocaravanes i campers.

2. Planificar l'itinerari

Abans de sortir de viatge, és important planificar l'itinerari i tenir una idea clara dels llocs que es visitaran. Això permetrà estalviar temps i evitar contratemps al camí. És recomanable fer una llista de llocs d'interès i planificar el temps que passareu a cadascun. Viatjar amb autocaravana és més lent que amb cotxe i de vegades té molts obstacles com els prohibits aparcar autocaravanes, prohibits pernoctar o fins i tot problemes per altura o amplada del vehicle a la circulació per carretera.

3. Fer reserves a càmpings i àrees d'autocaravanes, les que es pugui

És recomanable fer reserves als càmpings i àrees d'autocaravanes que s'utilitzaran durant el viatge. En temporada alta, hi pot haver molta demanda i és possible que no es trobin llocs disponibles per pernoctar. En fer reserves amb anticipació, s'assegura un lloc per descansar i recarregar energies.

4. Conèixer les regulacions i normes de trànsit per circular, aparcar, pernoctar i acampar amb autocaravana

Abans de sortir de viatge, és important conèixer les regulacions i les normes que s'apliquen a les autocaravanes a Espanya. Per exemple, a tot Espanya està prohibit acampar fora de les àrees habilitades, que són normalment llocs privats. També és important conèixer les normes de velocitat i estacionament.

ATENCIÓ: AIXÒ ÉS UNA ALERTA!

No acampis sota cap concepte a llocs públics d'Espanya! D'això ens depèn a tots poder gaudir dels llocs que encara ens deixen aparcar i pernoctar.


RECORDA, ACAMPAR ÉS SOBRESORTIR DEL PERÍMETRE DEL TEU VEHICLE (treure taula i cadires, tendal…) i/o estar més de 72 hores al mateix lloc.

pera acampar pots anar a àrees d'autocaravana privades o càmpings.

5. Reviseu l'estat de l'autocaravana

És recomanable revisar l´estat de l´autocaravana abans de sortir de viatge. Això inclou verificar el nivell d'oli i líquids, la pressió dels pneumàtics i el funcionament correcte dels llums i frens. També és important portar eines bàsiques i recanvis en cas d'emergència.

Seguint aquests consells, es pot assegurar una experiència agradable i sense problemes en un viatge amb autocaravana per Espanya.

Les millors rutes amb autocaravana per Espanya

En aquesta secció, et presentarem detalladament cadascuna de les rutes amb autocaravana per Espanya que més ens han agradat. A més, es presentaran els aspectes més destacats de cadascuna, llocs d'interès per visitar, càmpings i àrees d'autocaravanes recomanats, així com alguns consells per fer la ruta de manera segura i agradable.

1 Ruta pel Cap de Gata amb autocaravana

La ruta pel Cap de Gata és una de les més populars per fer amb autocaravana a Espanya. Coneguda pels seus paisatges desèrtics i platges verges, és una ruta imprescindible per a aquells que busquen gaudir de la natura. Alguns llocs destacats que podreu visitar durant aquesta ruta són la platja de Mónsul, el far de Cap de Gata, i l'illa de Sant Andreu. Pel que fa als càmpings i àrees d'autocaravanes recomanats, pots considerar el Càmping Los Escullos o l'Àrea d'Autocaravanes de San José. Recomanem fer aquesta ruta en temporada baixa per evitar el trànsit i trobar més tranquil·litat.

Paraules clau: ruta pel Cap de Gata amb autocaravana, Espanya amb autocaravana, rutes per Espanya amb autocaravana, viatjar per Espanya amb autocaravana.

Costa Brava amb autocaravana

2 Ruta per la Costa Brava amb autocaravana

La Costa Brava és una altra de les rutes més populars per fer amb autocaravana a Espanya. Coneguda per les platges d'aigües cristal·lines i pobles costaners pintorescos, és una ruta imprescindible per a aquells que busquen gaudir de la Mediterrània. Alguns llocs destacats que podreu visitar durant aquesta ruta són Tossa de Mar, Calella de Palafrugell, Begur i Llafranc. Pel que fa als càmpings i àrees d'autocaravanes recomanats, podeu considerar el Càmping Mas Nou o l'Àrea d'Autocaravanes de Sant Pere Pescador. Recomanem fer aquesta ruta en temporada baixa per evitar el trànsit i trobar més tranquil·litat.

Paraules clau: ruta per la Costa Brava amb autocaravana, Espanya amb autocaravana, rutes per Espanya amb autocaravana, viatjar per Espanya amb autocaravana.

Peníscola. Ruta amb autocaravana per la Comunitat Valenciana
Peníscola. Ruta amb autocaravana per la Comunitat Valenciana

3 Ruta per la Comunitat Valenciana amb autocaravana

La ruta per la Comunitat Valenciana és una de les rutes més completes que pots fer amb autocaravana a Espanya. Des de les platges de la costa valenciana fins a les muntanyes de l'interior, aquesta ruta us portarà a través de paisatges impressionants. Alguns llocs destacats que podreu visitar durant aquesta ruta són València, la Ciutat de les Arts i les Ciències, l'Albufera, el Parc Natural de la Serra Calderona i la ruta dels castells. Per allotjar-s'hi, hi ha diverses àrees d'autocaravanes i càmpings, com l'Àrea d'Autocaravanes de Benicàssim o el Càmping Altomira a Navajas.

Pernoctar a Galícia amb autocaravana (Pontevedra)

4 Ruta per les Rías Baixas i el millor de Galícia amb autocaravana

La ruta per les Rías Baixas i el millor de Galícia amb autocaravana és una experiència única per als amants de la natura i la gastronomia. Aquesta ruta comença a la ciutat de Vigo i continua per la costa gallega, passant per les ciutats de Pontevedra i Santiago de Compostela. La ruta inclou parades en alguns dels pobles més pintorescos de la regió, com ara Baiona, Cangas, Combarro i Cambados, on es pot gaudir de la famosa gastronomia gallega i els seus deliciosos mariscs. A més, la ruta inclou visites als Parcs Naturals de les Illes Atlàntiques i les Fragas do Eume, on es poden fer diverses activitats a l'aire lliure.

Paraules clau: Rías Baixas, Galícia, natura, gastronomia, Parcs Naturals.

5 Ruta per Astúries i Cantàbria amb autocaravana

La ruta per Astúries i Cantàbria amb autocaravana és una de les rutes més populars d'Espanya, gràcies al seu impressionant paisatge i la seva rica cultura. Aquesta ruta comença a Gijón i continua per la costa asturiana, passant per ciutats com Avilés, Oviedo i Ribadesella. La ruta inclou parades en alguns dels llocs més bells de la regió, com ara els Pics d'Europa, els Llacs de Covadonga i la platja de Gulpiyuri. A més, la ruta inclou visites a alguns dels pobles més encantadors de la regió, com ara Llanes, Santillana del Mar i Comillas.

Paraules clau: Astúries, Cantàbria, paisatge, cultura, becs d'Europa.

Pais Basc en autocaravana.
País Basc amb autocaravana

6 Ruta pel País Basc amb autocaravana

La ruta pel País Basc amb autocaravana és una de les rutes més sorprenents d'Espanya, gràcies a la seva combinació única de natura, cultura i gastronomia. Aquesta ruta comença a Bilbao i continua per la costa basca, passant per ciutats com Sant Sebastià, Zarautz i Getaria. La ruta inclou parades en alguns dels llocs més impressionants de la regió, com ara el Parc Natural d'Urkiola, la muntanya Jaizkibel i el cap de Higuer. A més, la ruta inclou visites a alguns dels pobles més pintorescos de la regió, com Hondarribia, Lekeitio i Mundaka, on es pot gaudir de la deliciosa gastronomia basca.

Paraules clau: País Basc, natura, cultura, gastronomia, Parc Natural.

Vall de Zuriza en autocaravana. Pirineus aragonesos en autocaravana
Vall de Zuriza en autocaravana. Pirineus aragonesos en autocaravana

7 Ruta pels Pirineus aragonesos i catalans

La ruta pels Pirineus aragonesos i catalans és una de les més espectaculars d'Espanya, on podeu gaudir d'impressionants paisatges de muntanya i una gran varietat d'activitats a l'aire lliure. El recorregut comença a la província d'Osca, al Parc Nacional d'Ordesa i Monte Perdido, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Des d'allà, podeu continuar cap al Parc Natural de Posets-Maladeta, el pic Aneto i l'estació d'esquí de Baqueira-Beret.

Després de gaudir de la bellesa dels Pirineus aragonesos, la ruta segueix cap a Catalunya, on podeu visitar la ciutat de Lleida, el Monestir de Poblet i la ciutat de Tarragona, que compta amb un impressionant conjunt arqueològic romà.

Paraules clau: Pirineus, Osca, muntanya, natura, Patrimoni de la Humanitat, esquí, Catalunya, Lleida

Conca capital amb autocaravana
Conca capital amb autocaravana

8 Ruta per la província de Conca

La província de Conca és coneguda pel seu impressionant paisatge de la Regió muntanyenca de Conca, amb formacions rocoses espectaculars i pintoresques llogarets rurals. La ruta comença a la ciutat de Conca, famosa per les cases penjants i la catedral gòtica. Des d'allà, es pot seguir cap al Parc Natural de la Regió muntanyenca de Conca, on es poden realitzar diverses activitats a l'aire lliure, com senderisme, escalada i ràfting.

A més, la ruta també inclou la visita a alguns dels pobles més bonics de la província, com ara Alarcón, Belmonte i Mota del Cuervo, conegut pels seus molins de vent.

Paraules clau: Conca, Regió muntanyenca de Conca, paisatge, cases penjants, catedral gòtica, Parc Natural, senderisme, escalada, ràfting, pobles, molins de vent.

Còrdova cabdal

9 Ruta del califat de Còrdova i Granada

La ruta del califat de Còrdova i de Granada és una de les rutes més culturals i històriques d'Espanya, que ens porta a través d'alguns dels monuments i ciutats més impressionants de l'època d'Al-Andalus. La ruta comença a Còrdova, on es poden visitar la impressionant mesquita-catedral i el barri jueu. Des d'allà, es pot continuar cap a la ciutat de Granada, on hi ha el famós Palau de l'Alhambra, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A més, la ruta també inclou la visita a altres ciutats històriques d'Andalusia, com ara Jaén, Baeza i Úbeda, conegudes per la seva impressionant arquitectura renaixentista i barroca.

Paraules clau: califat, Còrdova, Granada, Al-Andalus, mesquita-catedral, barri jueu, Palau de l'Alhambra, Pat

Nosaltres visitant el castell d'Olite a Navarra
Nosaltres visitant el castell d'Olite a Navarra

10 Ruta per Navarra amb autocaravana

Navarra és una bonica comunitat autònoma del nord d'Espanya, omple de paisatges naturals impressionants, llocs històrics i una deliciosa gastronomia. Aquí et presentem alguns dels llocs més destacats que pots visitar a la teva ruta per Navarra amb autocaravana:

 • Parc Natural de les Bardenas Reales
 • Castell de Javier
 • Pamplona, ​​la capital de Navarra
 • Monestir de Leyre
 • Pont la Reina

També hi ha diversos càmpings i àrees d'autocaravanes que podeu utilitzar durant el vostre viatge a Navarra, com el Càmping El Molino o l'Àrea d'Autocaravanes d'Olite.

11 Ruta per Extremadura amb autocaravana

Extremadura és una regió a l'oest d'Espanya que té un ric patrimoni històric i cultural. A més, els seus paisatges naturals són increïblement bells i variats. A continuació, et mostrem alguns dels llocs més destacats que no et pots perdre a la teva ruta per Extremadura amb autocaravana:

 • Parc Nacional de Monfragüe
 • Mèrida, la capital d'Extremadura
 • Càceres, ciutat medieval patrimoni de la humanitat
 • Trujillo, ciutat natal de Francisco Pizarro
 • El Monestir de Guadalupe

A Extremadura hi ha una gran quantitat de càmpings i àrees d'autocaravanes, com el Càmping Rio Jerte o l'Àrea d'Autocaravanes de Càceres.

12 Ruta per Múrcia quina bonica ets

Múrcia és una ciutat al sud-est d'Espanya, plena d'història, cultura i una impressionant arquitectura. A més, la regió de Múrcia és famosa per la deliciosa gastronomia i les platges d'aigües cristal·lines. Aquí et presentem alguns dels llocs més destacats que pots visitar a la teva ruta per Múrcia amb autocaravana:

 • Catedral de Múrcia
 • Plaça Cardenal Belluga
 • Museu Salzillo
 • Cartagena, ciutat portuària amb ruïnes romanes i passeigs marítims.
 • Parc Regional de Sierra Espuña

També hi ha diversos càmpings i àrees d'autocaravanes que podeu utilitzar durant el vostre viatge a Múrcia, com l'Àrea d'Autocaravanes de Cartagena o el Càmping Sierra Espuña.

L'autocaravana preu ideal avui no existeix
L'autocaravana preu ideal avui no existeix

13 Ruta per la Toscana Catalana, L'Urgell Camper Tour

Aquesta ruta es troba a la comarca catalana de l'Urgell i és ideal per a aquells que vulguin gaudir del paisatge rural i els petits pobles amb encant. Els llocs d'interès inclouen la ciutat de Tàrrega, el poble medieval de Guimerà i el monestir de Vallbona de les Monges. A més, la ruta compta amb diversos càmpings i àrees d'autocaravanes, com ara el Càmping Miramar a Montferrer, que compta amb piscina i restaurant.

Paraules clau: Catalunya, L'Urgell, Tàrrega, Guimerà, Monestir de Vallbona de les Monges.

L'àrea d'autocaravanes de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, és una de les millors àrees autocaravanes Catalunya
L'àrea d'autocaravanes de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, és una de les millors àrees autocaravanes Catalunya

14 Ruta pels volcans de la Garrotxa

La ruta pels volcans de la Garrotxa, a la província de Girona, és una de les rutes més populars amb autocaravana a Espanya. El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa compta amb més de 40 cons volcànics i nombroses rutes de senderisme per explorar-los. A més, a la ruta es poden visitar pobles medievals com Santa Pau i Besalú. A la Garrotxa hi ha diverses àrees d'autocaravanes i càmpings, com el Càmping Lava a Santa Pau, que té vistes als volcans.

Paraules clau: Garrotxa, Girona, volcans, senderisme, Santa Pau, Besalú.

15 Ruta pel millor de Castella i Lleó

Aquesta ruta amb autocaravana per Castella i Lleó ens portarà a llocs emblemàtics com la ciutat de Burgos, la catedral de Lleó i la ciutat medieval de Salamanca. També es poden visitar els monestirs de Sant Joan de la Penya i Santo Domingo de Silos, així com la ciutat emmurallada d'Àvila. Per aquesta ruta recomanem l'àrea d'autocaravanes de Burgos, situada a 5 minuts a peu del centre històric de la ciutat.

Paraules clau: Castella i Lleó, Burgos, Lleó, Salamanca, Sant Joan de la Penya, Santo Domingo de Silos, Àvila.

Gaudeix d'aquestes increïbles rutes amb autocaravana per Espanya i no oblidis compartir les teves aventures amb nosaltres!

Muntatge ruta personalitzada
Muntatge ruta personalitzada

Aquesta entrada té 2 comentaris

 1. Rafael

  Voldria llogar una autocaravana i fer una ruta de tres setmanas pel nord Cantàbria Astúries Galícia. Si tot va bé potser animo a comprar-lo.

  1. família kucavanera

   Segur ho gaudireu Rafael, bona ruta. Abraçades!

Deixa una resposta