En aquest moment estàs veient Ruta per Cuenca amb autocaravana per 12 destinacions
Ruta Conca amb autocaravana

Ruta per Conca amb autocaravana per 12 destinacions

Fa temps que la província de Conca amb autocaravana és territori de Kucavana. Per a qui ens segueix des de fa temps, segur que sap que tots els nostres viatges estiuencs acaben a Conca o, més exactament, en un dels seus preciosos micropobles, Úcles.

A Uclés, la nostra família té part del seu cor i aquí, sempre acaben tots els nostres viatges comencen a Albacete, a Polònia o on sigui.

Per aquesta raó, avui, us volem explicar en aquest post el millor de Conca amb autocaravana. Un viatge per diferents rutes temàtiques on gaudireu tant grans com petits de llocs quixotescos, de la prehistòria, de la història romana i de pobles medievals. Un viatge on assaborireu el millor de la gastronomia castellana.

Queda't i segueix llegint per descobrir el millor de la província de Conca amb autocaravana.

Segueix-nos per xarxes!
Si t'agrada el que compartim aquí, segueix-nos en directe pels nostres canals de Instagram y Youtube, estarem fins i tot més a prop teu.

Conca capital amb autocaravana: vila medieval, cultura i molt més

A Conca, podreu descobrir una ciutat que costa amunt i costa avall es descobreix molt bé a peu i de la qual no hi ha racó sense malbaratament.

Una cosa que us recomanem molt és fer un free tour o visita guiada per Conca, que fins i tot hi ha alguna visita nocturna que val molt la pena fer per conèixer en un dia la ciutat. També alguna cosa, útil, sobretot amb nens, és agafar el trenet turístic de la ciutat, que amb les pendents ajuda a suportar millor la visita a la ciutat.

De Conca no us perdeu la part baixa de la Hoz del riu Xúquer, Per casc històric, el Museu de Paleontologia de Castella i la Manxa (el MUPA), on es conserva una bona mostra del patrimoni paleontològic d´aquesta comunitat autònoma d´Espanya. I finalment, tampoc us podeu perdre el Museu de les Ciències de Castella i la Manxa, que es troba al mateix nucli antic i se situa en un antic convent.

Podeu veure més sobre què veure i on pernoctar a Conca capital amb autocaravana aquí

Conca capital amb autocaravana
Conca capital amb autocaravana

Belmonte, el seu castell i el parc Trebuchet

El castell de Belmonte és una fortalesa situada al turó de Sant Cristòfol, als afores del poble de Belmonte (Conca). La seva construcció es va iniciar l'any 1456 per ordre del marquès de Villena, Juan Pacheco, i no van finalitzar fins a 1468. El castell de Belmonte va representar un enclavament important a la Guerra de la Successió. Després de la seva esplendor, va patir diversos segles de mig abandonament fins que Eugenia de Montijo, com a hereva de la casa de Villena, va impulsar a partir del 1857 unes obres de restauració.

Ha estat declarat Monument historicoartístic i destaca pel bon estat de conservació, l'especial estructura i l'exterior, que és pràcticament igual al de quan es va construir. Es tracta, doncs, d'un dels castells més ben conservats d'Espanya i ha estat escenari de pel·lícules com El Cid, d'Antony Mann, i Juana la loca, de Vicente Aranda.

A través del següent enllaç http://castillodebelmonte.com , pots adquirir les entrades i mantenir-te al dia dels tornejos de combat, tir a l'arc i d'altres activitats que s'hi organitzen.

Trebuchet Park, del castell de Belmonte, és el parc de màquines de setge més gran a escala real del món. Al llarg del recorregut, podeu descobrir 40 màquines de setge a escala real i perfectament operatives segons ho feien a aquella època.

Per aparcar a Belmonte amb autocaravana podeu fer-ho al mateix pàrquing del castell. Ara bé per dormir, en ser força inclinat, potser prefereixis un altre lloc.

Belmonte amb autocaravana
Belmonte amb autocaravana

Els molins de don Quixot a Mota del Corvo

I ja que et trobes a terra manxega, no pots deixar escapar la visita als 7 molins de vent de la localitat de Mota del Cuervo, per on es va passejar el personatge Don Quixot de la Manxa de Miguel de Cervantes i, també, on el propi autor va residir durant un temps. Dels 7 molins (identificats cadascun amb un nom), 3 són visitables i únicament un, anomenat el Zurdo (atès que les seves aspes giren al revés de les dels altres) és original. Diversos estudis demostren que, en els seus temps, podia haver-hi un total de 23 molins de vent.

Al següent enllaç pots consultar els horaris i l'accés per planificar la teva visita: http://www.turismocastillalamancha.es/patrimonio/molinos–mota-del-cuervo-23164/descripcion/

Per aparcar l'autocaravana pots fer-ho just davant dels molins, al pàrquing. Per pernoctar per això potser no és el millor lloc perquè depèn el dia hi ha botellons dels joves del poble a la zona de pícnic que hi ha.

Mota del Corb amb autocaravana
Mota del Corb amb autocaravana

Uclés, vila medieval a peu del seu castell i el Monestir anomenat el Petit Escorial

Uclés fa olor de cases emblanquinades, blat i gira-sol. Els seus turons, a espígol i romaní. Uclés respira pau, harmonia i serenitat. Uclés sap la Manxa més tradicional, però amb un toc a modernitat, donat segurament per la proximitat amb Madrid. D'altra banda, sap senzillesa, com la de les seves riques japaipes, unes coques fregides fetes a base de farina i aigua. A Uclés tot és fàcil, la vida es respira i absorbeix per cada porus. Un lloc per aturar i resetejar en un viatge llarg.

A Uclés no us podeu perdre la visita al Monestir, l'anomenat petit Escorial de la Manxa, i visitar la taverna de vins Wine Victim, on tastar un bon vi Denominació d'Origen d'Uclés, on Víctor i la seva dona us serviran amb total simpatia el millor daquesta terra en un ambient familiar i tranquil.

I si us agrada el vi no us perdeu aquest tour de cellers de la zona que podeu reservar ací.

Finalment, si us queden forces després del vi, us recomanem passejar pel costat del riu, per la Senda de les Huertas, beure aigua a la font, davant de la preciosa porta medieval d'Uclés, i arribar-vos fins a l'estany. Un passeig agradable que molts dels seus vilatans fan cada dia a l'estiu, quan cau el sol.

Per dormir i fer serveis per a la vostra autocaravana, Uclés té una àrea d'autocaravanes gratuïta al costat del poliesportiu municipal, una zona molt tranquil·la a 5 minuts del nucli antic.

Utilitzeu a veure i fer
Utilitzeu a veure i fer

La Regió muntanyenca de Conca en autocaravana

És una de les serres que componen el Sistema Ibèric i constitueix una successió d'abruptes formes de relleu i formacions geològiques intricades que recobreixen espesses masses forestals de pinedes.

Caminar per la Regió muntanyenca de Conca és una experiència meravellosa on podrem albirar una important comunitat d'aus, així com somiar i gaudir amb les formacions d'incalculable valor geològic de Tormagals, Els Carrerons, o La Ciutat Encantada, que semblen ciutats esculpides per fades i follets.

La Regió muntanyenca de Conca abasta fins a 11 municipis. Al parc hi ha tres centres d'interpretació a les localitats de Tragacete, Uña i Valdemeca, que no estan permanentment oberts al públic, per la qual cosa és convenient consultar-ne els horaris i les èpoques d'obertura. Contacte: 969.17.69.84 – 969.17.83

Què veure a la Regió muntanyenca de Conca en autocaravana

De la Regió muntanyenca de Conca us recomanem veure diferents llocs emblemàtics com: La Ciutat Encantada, el Ventano del Diable a Vilalba, l'artesania i ceràmica de Priego, les Majadas i la Llacuna d'Uña.

La Ciutat Encantada

Està situada a la localitat de Valdecabras (Cuenca), al bell mig del Parc Natural de la Regió muntanyenca de Conca i envoltada d'immenses pinedes. La Ciutat Encantada és una formació geològica que va emergir del fons marí de Thetis i el resultat de l'acció de l'aigua, el vent i el gel durant milers d'anys, on avui dia adults i nens gaudeixen fent volar la seva imaginació.

Pot visitar-se amb visita guiada o per lliure seguint un recorregut circular on s'admeten mascotes i per al qual cal abonar una entrada.

El Finestra de Diable a Vilalba

Es tracta d'un mirador natural en forma de cova des d'on, amb centenars de metres de desnivell, es contempla el riu Xúquer obrint-se pas per una gorja estreta. Es tracta d'un enclavament ideal per gaudir del paisatge i per practicar esports d'aventura, com ara barranquisme o la Via Ferrada del Finestra del Diable. És una parada recomanada a la teva visita de la Serra de Conca i es troba al peu de la carretera que uneix el poble de Villalba de la Serra amb la ciutat Encantada.

Segons diu la llegenda que dóna origen al seu nom, des d'aquest lloc, el Dimoni realitzava sessions de bruixeria i empenyia a l'abisme tot aquell que per ell treia el cap.

I si t'agraden les llegendes, no et perdis la del Finestra del Diable: https://www.lifecuenca.es/reportajes/leyenda-y-misterio/leyendas-del-ventano-del-diablo-3936

Les Majades

És el municipi conquense que rep aquest nom perquè els primers a assentar-s'hi van ser pastors que anaven a passar la nit. És a Les Majades que es troba una segona ciutat encantada, anomenada Els Carrerons de les Majades i que pertany al Parc Natural de la Regió muntanyenca de Conca. La visita s'inicia a uns 3 km del nucli urbà de Las Majadas i hi ha diferents rutes segons la durada i la dificultat. El paratge està compost per roques calcàries cretàciques, erosionades a cop de vent i aigua, que han aconseguit formes excepcionals i de gran envergadura que ens recorden passatges, arcs ponts o monòlits. 

Podeu visitar les Majadas i el naixement del riu Cuervo de forma fàcil amb aquest tour des de Conca, i així us oblideu de conduir l'autocaravana per les carreteres estretes de la Regió muntanyenca de Conca.

Artesania i ceràmica de Priego

Priego és un municipi del nord de la província de Cuenca. Situat entre la Regió muntanyenca i l'Alcarría i, per això, dotat d'un ric i variat patrimoni natural.

A part de la seva via ferrada, cal destacar la seva tradició terrissera, un art que existeix a la província de Conca des de l'antiguitat i que va donar lloc a una indústria que, al s.XVII, va quedar registrada al Cadastre d'Ensenada (1752) .

Els antics oficis relacionats amb la terrisseria i el vímet, encara, representen un senyal d'identitat del poble de Priego, on es pot visitar algun taller de terrisseria tradicional. La seva terrisseria és fàcilment reconeixible per la decoració amb òxid de ferro de singulars motius i, gairebé sempre, sense vidre.

La llacuna d'ungla

És una llacuna situada al municipi d'Uña (província de Conca). Està formada pel tancament d'un dic fluvial natural (recregut artificialment) de la riera del Racó, un afluent del riu Xúquer. La llacuna d'ungla forma part del Parc Natural de la Regió muntanyenca de Conca i té una extensió de 15 hectàrees.

Aquest és un lloc ric en fauna i flora, on pots gaudir del vol d'aus aquàtiques i rapinyaires entre moltes altres espècies representatives de la Regió muntanyenca de Conca. La senda que envolta la Llacuna, amb un recorregut de 3,5 km aproximadament, és totalment plana i transcorre pràcticament a la vora, regalant paisatges de gran inspiració i d'un gran atractiu fotogràfic.

La Roma a Conca: Segóbriga, mina de Lapis Specularis i la vila de Noheda

Una manera fàcil de no perdre's res per veure tots aquests imprescindibles de la Conca romana és fer aquesta excursió que surt de Conca ciutat i que és guiada, cosa que ajuda a entendre la història de la Conca romana a part de veure de forma fàcil i ràpida gairebé tots aquests llocs que us expliquem a baix.

Roma a Conca: Segóbriga

El parc Arqueològic de Segòbriga, situat al terme municipal de Saelices a uns 4 km de Conca, està organitzat al voltant de la ciutat romana del mateix nom. El jaciment constitueix un dels conjunts arqueològics d'època romana més importants del nostre país ia les seves restes hi ha tots els edificis públics representatius de l'arquitectura romana. Segóbriga brinda l'oportunitat d'entendre les característiques urbanes d'aquest període perquè no té cap ciutat superposada.

Mina de Lapis Specularis

A Conca, també pots descobrir i aprofundir en l'activitat minera desenvolupada a l'època romana per a la explotació del Lapis Specularis, un tipus de guix selenític que per la seva transparència es va emprar com a vidre. Les mines de Conca van ser, en els temps romans, les més importants de l'imperi.

Actualment, es poden visitar les mines de La Mora Encantada a Torrejoncillo del Rey, La Condemnada y La Vidriosa a Ossa de la Vega i Les Coves de Sanabrio de Saceda del Río a Huete.

Vila de Noheda

És un jaciment arqueològic situat al costat de la localitat de Noheda a Conca. La vila va ser descoberta fortuïtament el 1984 durant els treballs de cultiu que realitzava la família Lledó, propietària de les terres, quan va quedar al descobert un tros de mosaic. Les restes pertanyen a una vil·la romana i destaquen per contenir el mosaic figuratiu més espectacular de tot l?imperi.

Per visitar aquest jaciment has de tenir en compte que únicament es fan visites guiades i amb reserva prèvia:

 Torques de Palancares i Terra Morta

És un monument natural, situat al centre de la província de Conca, format per pins i savines centenàries i per un dels conjunts geològics més importants d'Espanya, amb un nombre de torques i dolines que supera la vintena. Les torques són depressions del terreny provocades per l'enfonsament de sostres de cavernes i que converteixen el conjunt en un enorme colador d'aigua de pluja. Mentre que l'aigua es filtra als aqüífers emergint en un altre lloc, el paisatge de les torques s'asseca i, per això, rebi el nom de Terra Morta.

Dins de la mateixa àrea, es localitza el jaciment paleontològic de Les Fulles, de gran valor científic i que ja hem anomenat anteriorment.

El recinte és gratuït i disposa de dos senders interpretatius. L'accés no és el més ampli del món i amb autocaravana potser no us agradi gaire, per això també podeu fer l'excursió des de Conca en aquest tour que fan que podeu reservar ací.

Últims posts del nostre bloc

 • Manual definitiu per viatjar amb autocaravana【2024】

  Manual super complet per viatjar en autocaravana amb totes les respostes a les teves preguntes.

 • Sobre rodes en una ruta pel Lot a França en família i autocaravana

  Benvinguts a la nostra recent ruta pel Lot a França. En aquest post t'intentaré explicar tota la nostra aventura en família, la nostra experiència i les nostres opinions sobre aquest viatge al Lot amb autocaravana amb nens que hem fet per conèixer aquesta zona de França. Acabem de tornar d'aquest departament francès i…

 • La Vall del Lot (França) per 6 imprescindibles a veure

  Descobreix la meravella de viatjar per la Vall del Lot França. Queda't i entendràs per què li anomeno meravella. En altres posts ja t'expliquem el nostre viatge pel Departament del Lot en una ruta de 4 etapes amb els imprescindibles a veure al Lot i tot sobre a Cahors, la seva capital.

 • Guia per viatjar als Estats Units amb autocaravana. Al volant pel somni americà!

  Hola viatger aventurer! Si estàs llegint això és perquè segurament t'ha picat el cuquet de l'aventura i estàs planejant recórrer els Estats Units amb autocaravana o camper o, RV (Recreative Vehicles) com els anomenen aquests vehicles als EUA, una elecció que promet ser èpica i plena de moments inoblidables! Com a mare de dos…

Codi ètic:

Al nostre bloc trobaràs enllaços d'afiliats. Aquests sempre estan posats amb la nostra màxima ètica. Mai publiquem cap servei o producte que no hàgim utilitzat abans i del que nosaltres estiguem contents amb sinceritat. Per això les nostres recomanacions sempre són ètiques. A més, a tu no et suposa cap cost addicional reservar als nostres links i, en canvi, a nosaltres ens suposa una petita comissió que ens ajuda a mantenir aquest bloc perquè puguis continuar gaudint-ne de forma gratuïta.

Deixa una resposta