En aquest moment estàs veient Ruta pels Castells Càtars i les Orgues pel sud de França en autocaravana o furgo per @dontworrybecamper
Ruta dels castells càtars

Ruta pels Castells Càtars i les Orgues pel sud de França en autocaravana o furgo per @dontworrybecamper

Descobreix la ruta dels castells càtars a França, una ruta dels càtars a França, més coneguda i bella. Una ruta per fer en autocaravana o furgo que t'enamorarà a través del relat de viatge d'aquests grans aventurers que són @dontworrybecamper

Sens dubte Mari i Eric són dels nostres instagramers favorits de l'món camper en parella. Són una increïble parella jovial, vital, somiadors i grans fotografs.

Viatgen a la seva furgoneta camper en parella i amb els seus dos perretes encantadors.

Amb els seus fotografies i vídeos ens fan somiar amb viatges i escapades sorprenents, plenes normalment de natura, cultura i sobretot d'amor. 

Aquesta parella catalana d'Osona, ressona a somnis, màgia i amor, però per sobre de tot us podem dir que són gent que ens ha robat el cor i no només pels seus fotografies. 

Són una parella que quan els coneixes t'adones dels seus valors de compromís, responsabilitat, humilitat i sobretot són gent de gran cor.

Sens dubte una parella que enamora.

A més, has de saber que també són dels que comparteixen les seves rutes al seu bloc, per això et recomano que els segueixis de prop en https://dontworrybecamper.blog/

En el seu perfil de instagram ens inspiren i ens fan somiar amb destinacions preciosos. Per a mi són d'aquests instagramers que sens dubte aporten valor afegit amb les seves publicacions, així que No dubtis a seguir-los! A què esperes?

La ruta dels Castells Càtars

La història dels Càtars i els mal anomenats Castells Càtars

En aquesta ruta ens anem pels mal anomenats "Castells Càtars", ja veureu perquè, un zona del sud de França, prop de Catalunya. Ubicats en una comarca del departament dels Pirineus Orientals i el Aude.

En realitat la majoria de castells càtars no són com a tal castells, sinó són fortaleses edificades a les muntanyes de Corbières, després de la fi de les guerres civils i religioses del segle XIII. Únicament alguns van ser assetjats durant alguna de les creuats pels nobles que recolzaven el catarisme, però no tots. A el final d'aquest conflicte el nou poder era de Rei de França qui per defensar la zona dels seus veïns catalnoaragoneses reforç el territori amb una sèrie de fortaleses preexistents, a les muntanyes de Corbières. Aquesta és la veritable raó de l'existència d'aquestes fortaleses.

Però ja se sap que el mite càtar, el mite de Montsegur, sona millor per a moltes persones en l'actualitat, per la qual cosa s'associa, en un acte d'ignorància i mitologia a aquest corrent religiós càtara als castells d'aquesta zona.

El mite càtar: la veritat

La realitat de el mite càtar es redueix a la mera lluita pel poder de diferents entitats polítiques en l'Edat Mitjana que va aprofitar la religió per fer una bona excusa per lluitar pel poder.

La "heretgia" càtara no era més que una variant entre les bifurcacions de l'cristianisme medieval. El catarisme, era una resposta davant la usura i l'enriquiment de la noblesa i de l'clergat, però que contenia en si trets cristians puritans i un misticisme sectari totalment. Tot molt lluny de la idealització simplista de molts neo càtars actuals. Aquesta és la veritat

Els castells que formen la ruta dels Castells Càtars a França

 Aquests castells, en realitat fortaleses defensives que protegien de la frontera amb Aragó i després Espanya, són cinc que es consideren de la ruta dels Castells Càtars.

En total aquests 5 són:

  • El Castell d'Aguilar;
  • Castell de Peyrepertuse
  • Castell de Puilaurens
  • Castell de Quéribus  
  • Castell de Termes

Els 5 són fortaleses defensives que protegien la frontera sud del regne de França de Aragó primer i Espanya després. Fins que en 1659 la signatura de la Pau dels Pirineus cedia a França el Rosselló i la Cerdanya i traslladava la frontera franco espanyola fins a la carena dels Pirineus.

Ubicació dels castells càtars

Els cinc castells se situen en el triangle format per Perpinyà, Narbona i Carcassona, a 50 km de Perpinyà. Des de Barcelona es triga gairebé 3 hores en autocaravana o furgoneta camper (242 km). Cal seguir per l'Autopista A-9 i sortir a Perpinyà.

Entre els 5 castells hi ha poca distància, del més allunyada d'una punta a l'altra hauran uns 30 km, per la qual cosa es poden visitar bé en una escapada.

Horaris i preus dels castells càtars

Entre finals d'octubre i mitjans març, els castells estan tancats. Es poden visitar però no ho veureu tot ni el seu interior més cura. El millor d'aquesta època és que surt gratis.

Entre març i octubre, el preu de les entrades do aproximadament d'uns 4 a 10 € l'adult i gratis als nens petits, un preu raonable.

Els de forma general és cap a les 10 del matí fins a les 6 de la tarda, però depèn una mica de l'castell refredat que visites.

La nostra ruta en aquesta escapada per la ruta dels càtars (França)

La nostra ruta per 4 destinacions al voltant dels Castells Càtars a França

1 LES ORGUES D'ILLES SUD TET, LA MINI CAPADÒCIA FRANCESA O L'MINI BRYCE CANÓ FRANCÈS

Comencem la ruta per un dels grans descobriments de l'2019, les Orgues D'Ille Sud Tet, apunteu bé aquest lloc, i és que, aquesta espècie de Bryce Canyon a petita escala, és un lloc veritablement sorprenent.

Mai havíem sentit parlar d'aquest lloc i ens va sorprendre gratament.

 

Les Orgues són unes formacions rocoses de sorra, canvien constantment i es van desfent amb l'erosió de vent i la pluja. Ens va encantar!

Compte a més amb un pàrquing per pernoctar just a l'entrada i accedir-hi costa 4,50 € per persona.

Per cert, des d'allí tindreu una panoràmica increïble de l'Canigó! 

 

2 CASTELL CÀTAR DE QUERIBUS

Continuem la ruta cap al nord, la propera parada és un dels castells més emblemàtics de la ruta dels castells càtars, el Castell de Quéribus.

Aquest Castell va pertànyer als Comtes de Barcelona, ​​a el rei d'Aragó ia partir del segle XIII a el rei de França. Alguns Càtars es van allotjar en ell durant les Croada de principis de segle XIII però no va ser atacado.Se troba sobre el poble de Cucugnan.

Un castell petit però imponent, impressionant i diferent. Situat a la part alta d'un turó ia 728 metres d'altitud, és el nostre favorit fins a la data.

De molt fàcil accés, es pot visitar per dins a l'estiu, es troba en un molt bon estat de conservació i les vistes des del són una autèntica meravella!

L'entrada costa 7 € per persona i en aquest cas, també es pot fer nit al mateix pàrquing d'accés, això sí, ull amb el vent, bufa molt fort en aquesta zona! 

 ¡Continuem!

3 EL PRECIÓS POBLE DE Cucugnan

De camí a un altre d'aquests impressionants castells trobem una sorpresa pel camí, un petit poble anomenat Cucugnan, mereix sens dubte una parada pel seu encant. Des d'ell, tindreu vistes de l'castell de Quéribus i també de l'castell de Peyrepertuse. A més, podreu visitar el petit i encantador molí de vent situat al centre de la vila i també provar una de les delicioses pastes a la pastisseria de poble. 

4 CASTELL CÀTAR DE PEYREPERTUSE

Ens dirigim fins l'imponent castell de Peyrepertuse conegut també com "La ciutadella de l'vertigen".

Es troba a 7 quilòmetres de el castell de Quéribus. Imponent i molt més gran que l'anterior, es troba edificat en una cresta de 400 m del que longitud recolzat a la roca mare.

Aquesta a la zona fronterera i antigament pertanyia als Comtes de Besalú, després a el Comte de Barcelona i després als reis d'Aragó. Va ser en 1240 que va entrar al domini del rei de França. A partir d'aquesta època el castell va cobrar importància, com bastió de la frontera.

 

S'accedeix a ell des del mateix pàrquing per un sender de 20 minuts, l'entrada costa 7 € per persona. 

Es pot pernoctar a l'àrea per autocaravanes situada al poble de Dulhac-Sous Peyrepertuse, a pocs quilòmetres de el castell, és gratuïta, molt tranquil·la, compta amb WC i buidatge i ompliment d'aigües. 

Final de ruta

Així que ja sabeu, si esteu buscant una ruta curta, bonica i diferent per a aquest 2021 ... aquesta podria ser una gran opció!

Viatges en autocaravana o camper

Blog

Accedeix als articles i contingut del nostre bloc.

Altres articles que et poden interessar

Nordkapp amb autocaravana o camper

No et perdis res

Rep tots els divendres, gratuïtament, al teu correu electrònic totes les novetats del nostre bloc.

Butlletí

Fes clic per puntuar aquesta entrada!
(Vots: 1 mitjana: 5)

Deixa una resposta