En aquest moment esteu veient ⭐ L'Urgell Camper Tour: La Toscana Catalana en una guia clic & go! ⭐
Urgell Lleida

⭐ L'Urgell Camper Tour: La Toscana Catalana a una guia clic & go! ⭐

Descarrega't la guia Clic & Go gratuïta L'Urgell Camper Tour

Formulari per enviar-te per mail la teva guia gratis

E-book l'Urgell Camper Tour
Formulari

Un viatge únic per la comarca de l'Urgell, la Toscana Catalana desconeguda i despoblada

Urgell és sinònim de micropobles, natura, vinyes, oliveres, patrimoni històric i de bon menjar.

La Comarca de l'Urgell, on 10 dels 20 municipis que alberga tenen menys de 500 habitants, per a nosaltres era una gran desconeguda. Va ser amb el projecte de el Consell Comarcal de l'Urgell i de Vanwwow, de creació de 12 àrees de pernocta per autocaravanes i campers, que vam donar amb la regió que després ens s'enamoraria i de la qual avui us presentem la nostra primera guia completa especialitzada per viatjar en auocaravana o camper.

De la mà dels millors amfitrions que podíem tenir, de el Consell Comarcal de l'Urgell, vam descobrir la Toscana Catalana, un diamant en brut. Desconegut i despoblat. Un lloc on us mostrem els millors racons per perdre'ns amb les nostres cases rodants.

E-book l'Urgell Camper Tour

L'Urgell Camper Tour

En aquest e-book, trobaràs una guia digital plena de links per la teva informació i accés directe a mapes de navegació GPS. Només fent clic aniràs a Google Maps el qual donant a navegar et portarà als diferents punts de la ruta. Gaudiràs de l'Urgell de forma molt fàcil, al teu aire i amb total llibertat, una cosa que és sinònim de viatjar en autocaravana, camper o caravana autònoma.

 

Recorrerem la comarca de l'Urgell en tres etapes per tots i cadascun dels seus municipis, descobrint què veure, què fer, on menjar o fins i tot que compres de km0 podem realitzar. 

Cadascuna de les etapes les pots fer en un cap de setmana o simplement convertir-les en un punt d'inflexió en una ruta de més dies. Tu decideixes.

A què esperes, uneix-te a el moviment camper de l'Urgell! Descarrega't gratis el teu guia i amb només fer clic viatja sense mals de cap!

Descobreix una forma diferent de viatjar en autocaravana o camper!

El resum de les 3 etapes de l'Urgell Camper Tour

Les 3 etapes de l'Urgell Camper Tour

Etapa 1: La ribera de l'Sió

Descobreix en aquesta etapa de l'Urgell Camper Tour, l'Urgell de nord, el que transcorre per la ribera de el riu Sió. 

Una etapa per assaborir el més dolç de l'Urgell, el seu torró i xocolata a la pedra d'Agramunt. Una etapa de micropobles medievals despoblats però amb encant i patrimoni sorprenent. Una etapa per descobrir i recórrer «els peixeres» de el riu Sió.

Imprescindibles de l'etapa:

 • Castell de Montclar d'Urgell: Visita i Escape Room
 • Agramunt: Parc Riella, Refugi Antiaeri, museu de la Xocolata i el Torró. Fira de l'Torró i la Xocolata a la Pedra, octubre.
 • Hípica Obrint Camí i el castell de les Puelles
 • Alguna ruta de senderisme al voltant de el riu Sió i per algunes de les seves "peixeres", construccions de pedra que formen unes gorgues d'aigua que antigament es feien servir per al reg.

Etapa 2: La plana de l'Urgell i la ribera del riu Ondara

Descobreix en aquesta etapa de l'Urgell Camper Tour, les grans rutes planes amb bicicleta, llocs insòlits i zones de pernocta que et encantessin.

Una etapa per assaborir la part salada de l'Urgell, la coca de recapte de l'Urgell. Una etapa on amb Tàrrega al capdavant, la capital de l'Urgell, s'obren poblacions mitjanes en la immensa plana.

Imprescindibles de l'etapa:

 • Tàrrega: Passeig pel parc de Sant Eloi, via verda fins Talladell entre "peixeres", visita a el casc antic, el call ia algun dels seus museus. FiraTàrrega al setembre.
 • Ciutat ibèrica de Molí d'Espígol de Tornabous, el seu cinema històric i mural de cinema. Cap de setmana ibèric a l'octubre.
 • Visita a l'Pilar d'Almenara, pujant a el gran mirador al cim de la seva torre.
 • Centre d'interpretació Espai Lluís Companys del Tarròs.
 • Descobrir el laberint de blat de moro de Castellserà (juny a octubre).

Etapa 3: La vall

Descobreix en aquesta etapa de l'Urgell Camper Tour, la zona sud de la comarca. Punt de contrastos entre plana i les muntanyes més elevades de la comarca, on l'autèntica Toscana catalana s'obre pas entre oliveres, vinyes i artesans.

Una etapa per assaborir el millor oli i vi de l'Urgell. Una etapa per delectar de les tradicions arrelades d'aquesta comarca. Una etapa per provar la «cassola de l'tros» o els «cargols a la llauna». Una etapa per deixar-se seduir per l'Urgell i la seva gent.

Imprescindibles de l'etapa:

 • Mausoleu de Ramon Folch i Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig.
 • Ermita de la Mare de Déu de Montalbà de Preixana i ruta per l'Espai Natural Protegit dels Secans de Belianes-Preixana, una zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA).
 • Monestir de Vallbona de les Monges i ruta de l'L2 dels vestigis de la guerra civil. Observació d'aus i natura a Els Sentits de Vallbona de les Monges.
 • Guimerà, poble medieval declarat Conjunt Històric-artístic. Fira medieval de Guimerà a l'agost.
 • Verdú, poble declarat com a Zona Artesanal de Catalunya. Obradors de ceràmica i cellers de vi. Festa de la verema i de el vi a l'octubre.
 • Visita guiada a castell de Ciutadilla. Trobada de grups de recreació medieval i històrica al maig.

Resum de la nostra primera experiència i ruta en autocaravana per la comarca de l'Urgell

Les dades fonamentals de l'roadtrip Urgell (Lleida)

Dies de la ruta en autocaravana pels pobles de l'Urgell

3 dies, de divendres a diumenge

Dates de l'escapada a Urgell amb nens

Mitjans de juliol 

Ruta el viatge en autocaravana per l'Urgell, la Toscana Catalana

Comencem a Vallbona de les Monges per anar després a Belianes, Maldà, Guimerà, Verdú, Agramunt, la Donzell d'Urgell, al Pilar de l'Almenara acabant a Bellpuig.

Quilòmetres de l'roadtrip Urgell Comarca Lleida

Prop de 320 km recorreguts

Comunitats Autònomes i comarques

 • Comarca de l'Urgell, Lleida, Catalunya.

Despeses de la ruta en autocaravana per la Comarca de l'Urgell

En aquest cas hem d'agrair la col·laboració de Consell Comarcal de l'Alt Urgell i de la Cooperativa Van Woow, en tant van crear aquest blogtrip de què vam poder gaudir.

Els costos aproximats d'aquesta escapada amb totes les activitats realitzades per a 2 adults i 2 nens amb gasolina i totes les despeses és d'aproximadament uns 200 €

El millor de la ruta en autocaravana per l'Urgell Comarca de Lleida

El pitjor de la ruta en autocaravan per l'Urgell

Guia de la ruta: Urgell pobles de la zona Van Woow

A continuació, trobareu la guia sobre a veure en els poblets de la ruta per la comarca de l'Urgell (Lleida) que vam fer en autocaravana vivint experiències van Woow per la seva zona de 12 àrees de pernocta a micropobles de l'Urgell.


Ruta per l'Urgell (Lleida) pobles i destinacions visitats

LA NOSTRA RUTA PEL URGELL EN VÍDEO

LA RUTA PEL URGELL

Vallbona de les Monges

Què veure i fer a Vallbona de les Monges:

Ruta de l'Cister a peu o btt 

La ruta de l'Cister connecta els tres grans monestirs cistercencs (de l'ordre de l'Cister) de Catalunya: Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges. Els paratges d'aquesta ruta al voltant de Vallbona de les Monges són sorprenents. La Vall de l'Corb sorprèn els viatgers entre vinyes, boscos i el riu Corb. Sens dubte paisatges de la Toscana Catalana.

Camp dels Estimaocells (Espantaocells)

Descobreix un camp sembrat de Estimaocells. La traducció literal en castellà és Quierepájaros, encara que en realitat són Espantaocells. Un camp curiós i preciós que pots veure en el nostre vídeo amunt. 

Mirador dels molins

Descobreix camins rurals que van als molins de vent. Encara que vés amb compte, com veuràs al vídeo alguna pujadeta té tela per una autocaravana de 7,4 metres. Però bé si et va l'aventura com a nosaltres veus i descobreix els paratges del Pla de l'Urgell.

Ermita santuari de l'Tallat

Aquesta ermita uneix modernitat amb antiguitat, sens dubte és un Santurio diferent. Es poden organitzar actes i celebracions si truques al seu ermità.

Monestir de Vallbona de les Monges
La joia de la corona de Vallbona. Un preciós monasteri que alberga la comunitat més gran de monges cistercenques. Organitzen visites guiades i es pot participar en actes litúrgics i esperituales. 
piscina municipal
 A la banda de la àrea d'autocaravanes municipal i d'una pista de bàsquet i parc infantil. Una piscina a l'aire lliure preciosa.
 
Museu i centre de recursos
 Davant de l'ajuntament descobreix l'oficina de turisme, un petit museu de la història de les cooperatives d'oli del municipi i un centre de recursos.
 
Menjar bé al seu bar i restaurant
 
No et pots anar de Vallbona sense prendre una copa al bar de poble o al seu restaurant davant del camp de Estimaocells. Es menja de fàbula en els dos.
 

On aparcar i / o pernoctar en autocaravana o camper:

-> Àrea d'autocaravanes gratuïta amb tots els serveis excepte llum de la zona Van Woow de l'Urgell coordenades i experiències al seu web: https://vanwoow.es/

Belianes

Què veure i fer a Belianes (Urgell):

Zona de pícnic davant de la zona de pernocta per l'autocaravana
 Barbacoes i taules perfectes per a un bon pícnic.
 
Vistes a el castell de Maldà
Vistes precioses als camps de Maldà i al seu castell, entre camins rurals on perdre't.
 
Tast de cerveses i visita guiada a la fàbrica de cerveses artesanes Matoll
No et pots anar de Belianes sense provar aquesta experiència Van Woow. L'equip de cerveses Matoll et va fer gaudir de valent mostrant-com es fan les seves cerveses, ensenyant-te els seus valors de solidaritat i treball amb joves desocupats i finalment fent-te provar les seves boníssimes cerveses. Pots reservar l'experiència en:

 https://vanwoow.es/

 

On aparcar i / o pernoctar en autocaravana o camper:

-> Àrea d'autocaravanes sense serveis, només pàrquing habilitat de pernocta de la zona Van Woow de l'Urgell coordenades i experiències al seu web: https://vanwoow.es/

Maldà

Què veure i fer a Maldà (Urgell):

Piscina exterior a la banda de la zona de pernocta per l'autocaravana
Gaudeix de les magnífiques piscines de poble.
 
Castell de Maldà
Vistes precioses als camps de Maldà i al seu castell, entre camins rurals on perdre't passejant.
 
Provar el plat estrella tradicional de l'Urgell: la cassola de l'tros
La cassola de tros, traduït literalment, encara que en realitat vol dir la cassola de l'horta, allà on tradicionalment amb tot el que tenien de l'horta i les sobres feien aquest tradicional plat. Cargols, espinacs, trossos de carn diversa, mongetes ... anem un plat light light! Però està delicíosooooo!
 

On aparcar i / o pernoctar en autocaravana o camper:

-> Àrea d'autocaravanes sense serveis, només pàrquing habilitat de pernocta de la zona Van Woow de l'Urgell coordenades i experiències al seu web: https://vanwoow.es/

Guimerà Medieval

Què veure i fer a Guimerà (Urgell):

En aquest poble no hi ha lloc de rebuig, des dels seus carrerons, el seu riu, els seus bars i restaurants, fins a la seva espectacular església i castell.

No et perdis Guimerà si vas a l'Urgell, t'encantarà.
 

On aparcar i / o pernoctar en autocaravana o camper:

-> Àrea d'autocaravanes sense serveis, només pàrquing habilitat de pernocta de la zona Van Woow de l'Urgell coordenades i experiències al seu web: https://vanwoow.es/

Verdú amb la parada als cellers Boldú

Què veure i fer a Verdú al Celler Boldú (Urgell):

La visita guiada pel Celler Boldú i el tast de vins d'aquest celler és espectacular. El paratge que envolta al celler és únic. t'encantarà

Agramunt

Què veure i fer a Agramunt (Urgell):

Pou de glaç (pou de gel)
A la banda de la zona de pernocta en autocaravana visita l'antic pou de gel, la nevera 🙂
 
Visita a l'museu dels Torrons d'Agramunt
Una visita que a grans ia petits ens a encantat. Visita amb audiovisuals i explicacions molt didàctiques per als petits i finalment amb un petit tast de torrons.
 
Visita a la fàbrica de xocolata més antiga de l'món
Xocolata Jolonch és la xocolata més antic de l'món encara en funcionament. I no és d'estranyar està bonissima! Visita la seva antiga fabrica i degusta la seva xocolata a la fin.
 

On aparcar i / o pernoctar en autocaravana o camper:

-> Àrea d'autocaravanes sense serveis, només pàrquing habilitat de pernocta de la zona Van Woow de l'Urgell coordenades i experiències al seu web: https://vanwoow.es/

La Donzell d'Urgell

Què veure i fer a La Donzell d'Urgell (Urgell):

Un micropoble medieval on no habiten més de 30 persones. De fet és un municipi agregat a Agramunt actualment. 

L'essència medieval encara es veu en els seus carrers. A més el seu entorn és un recés de pau. Deixa't perdre pels seus camins rurals a peu o amb bicicleta.
 
 

On aparcar i / o pernoctar en autocaravana o camper:

-> Àrea d'autocaravanes sense serveis, només pàrquing habilitat de pernocta de la zona Van Woow de l'Urgell coordenades i experiències al seu web: https://vanwoow.es/

El Pilar de l'Almenara

Bellpuig

Què veure i fer a Bellpuig (Urgell):

Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig
A la banda de la zona de pernocta en autocaravana. Un Monestir únic amb dos claustres d'inspiració italiana i amb molta història que explicar-nos. 
Fan visites guiades.
 
Castell de Bellpuig
Un castell quadriangular, on actualment també se celebren actes.
 
Visita l'església deSan Nicolás i el mausoleu renaixentista únic de Ramon Folch
Bellpuig té el privilegi de ser únic per tenir a l'església Sant Nicolau una gran joia de l'art renaixentista italià: el Mausoleu de qui va ser virrei de Sicília (1507) i Nàpols (1509), Ramon de Cardona.
Aquesta, és una peça única, reconeguda com a monument nacional en 1925 i actualment és una de les millors obres renaixentistes existents a Catalunya. A més l'església de Sant Nicolau té una sorprenent escalinata barroca.
 
Rutes a peu o en btt
 
Menjar millor impossible a la Fontana de Bellpuig 
Un restaurant a 1 minut de la àrea d'autocaravanes amb una gran terrassa súper xula. Els seus tapes de 10 i el seu dinar de 20 😉
 
Parapent i altres activitats esportives

Descobreix-les a: https://www.bellpuig.cat/el-municipi/turisme/esport-i-lleure

 

On aparcar i / o pernoctar en autocaravana o camper:

-> Àrea d'autocaravanes sense serveis, només pàrquing habilitat de pernocta però amb barbacoes i zona de pícnic de la zona Van Woow de l'Urgell coordenades i experiències al seu web: https://vanwoow.es/

Posts sobre viatjar en autocaravana ...

No et perdis aquests posts que et poden inspirar el proper viatge en autocaravana.

Esperem us hagi agradat aquest viatge tant com a nosaltres. Si t'ha agradat nos-ho saber en un comentari i subscriu-te a l'newsletter del nostre blog i xarxes socials.


Ens anima a seguir escrivint!

Família de la Kucavana

Aquesta entrada té 3 comentaris

 1. Edu

  Moltes gràcies kucavana paper vostre relat, Urgell la toscana catalana, ENS ha encantat. Gràcies a gent com vosaltres ajudeu a Fer el mon aurocaravanista Molt Millor

  1. família kucavanera

   Gràcies a vosaltres Edu, per valorar AQUEST hobby que tenim d'Escriure i reviure AIXÍ Els nostres viatges. Un plaer contribuir-hi. Una FORTA abraçada!

 2. Escapades Blogger

  Com es nota que sou els amfitrions d'aquesta estupenda iniciativa!
  Que ben explicat i estructurat, fins i tot posant el bo i el dolent ...
  Enhorabona nois! El tindrem molt en compte el dia que visitem la vostra bella zona.
  Una abraçada

Deixa una resposta