En aquest moment estàs veient Guia per viatjar a Noruega amb autocaravana: mapa, 10 consells i els 10 imprescindibles per a la teva ruta
Noruega amb autocaravana fins a Cap Nord

Guia per viatjar a Noruega amb autocaravana: mapa, 10 consells i els 10 imprescindibles per a la teva ruta

Les platges paradisíaques i els paisatges tropicals no són els únics destins de somni que guardem a la nostra ment durant anys abans de poder fer realitat el nostre somni, ja que Noruega en autocaravana encapçala moltes llistes pel seu espectacular atractiu natural. La situació geogràfica de Noruega, que li concedeix fenòmens naturals d'una bellesa incalculable, la seva cultura i la seva gent la situen al rànquing dels països més bells i feliços de tot el món.

A continuació, en aquesta guia et traslladem tots els nostres aprenentatges de Noruega amb autocaravana o càmper, després de 2 grans viatges per aquest impressionant país. Et descrivim alguns dels llocs imprescindibles, que no pots obviar a la teva ruta, encara que sense abans fer-te entrega dels nostres consells més valuosos per a la teva visita a Noruega. I, és que no és or tot el que llueix!, saps a què ens estem referint?, segueix llegint i descobreix-ho!

I si voleu més detall d'una ruta, us deixem aquest post que escrivim amb el resum de la nostra ruta a Nordkapp amb autocaravana, el nostre segon viatge per terres noruegues que va tocar també Suècia i Finlàndia.

Et muntem la teva ruta a mida i personalitzada per Noruega amb autocaravana: estalvia temps i mals de cap

Muntatge ruta personalitzada
Muntatge ruta personalitzada

Guia bàsica per a viatges a Noruega amb autocaravana

Conduir a Noruega amb autocaravana

Les normes de circulació són pràcticament les mateixes que les europees. Respecta els senyals i arma't de paciència per circular de forma molt lenta. El millor de Noruega precisament no són les carreteres.

D'altra banda, explica que hi ha molts peatges i ferris als recorreguts principals. Així que suma diners a aquesta partida.

Peatges a Noruega

Per pagar els peatges no és com aquí. Van amb càmeres. Cal fer-ho amb l'Autopass (https://www.autopass.no/en/ ) que cal demanar-ho amb antelació que us arribi a casa o bé no cal fer res i arriba el pagament a casa posteriorment si voleu.

Acampar a Noruega amb autocaravana

L'acampada lliure es permet excepte si està prohibit explícitament.

De prohibits en trobaràs molts, sobretot al sud i llocs més turístics. Amb el fred també és veritat que acampar tampoc no es converteix en una necessitat.

Conduir a Noruega
Conduir a Noruega amb autocaravana

Pernoctar en els viatges a Noruega amb autocaravana

La pernocta lliure està permesa si no està explícitament prohibida al pàrquing o lloc on estigueu.

La realitat és que veuràs molts prohibits pernoctar a molts pàrquings i llocs turístics o d'interès. El que t'obligaran gairebé a anar a pàrquings de carreteres o bé àrees o càmpings.

I recorda una cosa si no està prohibida la pernocta segurament en aquest pàrquing et toqui pagar sí o sí, a Noruega es paga gairebé tot si és un tema turístic i de vehicles.

Alguns llocs interessants per pernoctar també són les granges, encara que tenen serveis escassos per a les autocaravanes.

Serveis per a autocaravanes a Noruega

La majoria dels serveis de buidatges i omplert d'aigües per a les autocaravanes són als càmpings i en algunes àrees d'autocaravana que majoritàriament són privades i de pagament.

Són molt pocs els punts gratuïts i públics amb serveis a Noruega.

 

Arribant a Cap Nord a Noruega amb autocaravana
Arribant a Cap Nord a Noruega amb autocaravana

10 consells què has de saber abans del teu viatge a Noruega amb autocaravana o camper

Arma't de paciència a les carreteres noruegues: serem lents i amb distàncies laaaargues

Es tracta d'un país amb molt poques carreteres i, en conseqüència, tenen molt de trànsit. Es tracta de carreteres amb corbes, sense il·luminació en alguns trams i per les quals circulen, habitualment, tota mena de vehicles de motor, sense motor i fins i tot gent i animals. Tingues paciència, ja que el límit de velocitat s'estableix a 50 km/h en poblacions ia 80 km/h en vies interurbanes. Són escassos els trams amb límit de velocitat a 90 km/hi, de moment només coneixem una secció de 8 km de recorregut on es permet circular a 100 km/h.

«Lents i llargs recorreguts, això sí, de somni»

A més, Noruega té una superfície de costa de 25.148 km i una superfície total de 323.802 km. Si traslladem aquestes xifres a Google, veuràs com aquest les desproporciona de manera que l'aspecte global de Noruega és més reduït i enganyat. No et decepcions si descobreixes que les distàncies entre els teus destins són més grans del que esperaves.

Canvis de divisa que poden costar molt cars

Investiga bé les comissions i condicions de la targeta. Al canvi de divises s'apliquen comissions i condicions molt dolentes a la majoria de bancs que fan que paguis més pels teus diners.

El millor és pagar sempre que puguis a la targeta directament i amb la moneda noruega perquè et surti més beneficiós el canvi.

Per la nostra experiència hi ha dues targetes que són les millors sense comissions i amb el millor canvi favorable: La targeta del compte intel·ligent d'Evo, l'antiga Caixagalícia, sense comissions al canvi, bon canvi i sense comissions en retirada de caixers de tot el món i la de Rovolut igual sense comissions, cosa que les retirades en caixers sí que té molta més limitació. Per contra, la revolut la fas en un minut i amb 0 cost i fàcil. La d'Evo t'has de fer el compte intel·ligent que només es fa posant la nòmina o amb ingressos mensuals fixos.

Et deixo aquí perquè et puguis fer la Revolut gratuïtament, per mi la gran opció per a un viatge així:

Peatges infal·libles a carreteres i ferris

A Noruega el sistema de peatges està totalment automatitzat. La major part de les estacions està equipada amb una càmera que fa una foto de cada cotxe que passa i el pagament es fa a posteriori. Un consell és registrar el teu vehicle a Epass24.com perquè puguis calcular la tarifa del peatge (dependrà de si el teu vehicle és inferior o superior a 3,5t de pes i la classe d'emissions) i, també, a EPC perquè tinguis accés a les comunicacions, factures i pagaments, ja que si el vehicle no està registrat rebràs una factura al teu domicili.

«Els somnis tenen un preu, i aquí no són barats»

Pernocta «lliure» amb autocaravana o camper?

A Noruega estan senyalitzats els llocs on no es permet acampar ni pernoctar, normalment prop de càmpings i espais protegits. Com a norma sestableix que no pots acampar ni pernoctar estant a menys de 100m duna casa i que si ho fas en acampada lliure i vols quedar-te 2 o més nits en un mateix lloc, has de demanar permís al propietari de la terra, sort!

Emporta't aigua mineral embotellada o trobar aigua potable natural sense gas pot ser una odissea

Amb les gelades d'hivern els països nòrdics no tenen gairebé fonts, de manera que si no aniràs a molts càmpings o àrees d'autocaravanes trobar aigua i més potable pot ser una odissea.

Sobretot carrega't d'ampolles d'aigua mineral, perquè a cap país nòrdic trobaràs aigua embotellada natural fora que tingui gas. Per nosaltres això va ser una anècdota que encara guardem aigua amb gas que comprem pensant era natural.

Roadtour per a la teva autocaravana

La complexa geografia de Noruega ha requerit una veritable creativitat arquitectònica a l'hora de construir túnels i ponts que facin transitable aquest país abrupte i irregular. Noruega compta amb una increïble xarxa de túnels amb un total de 650 de diverses mides, cadascun amb la seva particularitat i el seu pendent característic. Al nord, predominen els túnels estrets i foscos, mentre que al sud, hi ha túnels quilomètrics proveïts de sales amb llums i aparcaments perquè no t'adormis.

«L'aventura és al recorregut»

Si ets turista, segurament no podràs reciclar

Segurament et sorprendrà aquest punt ja que Noruega presumeix de ser un país ressò sostenible, d'energia verda. Tot i que és cert que donen molts avantatges als ciutadans que trien un vehicle elèctric i compten amb una bona infraestructura per això, s'intueix que la xarxa de recollida selectiva de residus està pensada únicament per al noruec i no per al turista, ja que no existeix la possibilitat de reciclar a cap parador, àrea de servei o atracció turística.

Buscant el WiFi i absència de solucions digitals

No et sorprenguis quan no puguis accedir al WiFi a les botigues, restaurants o aparcaments, ja que no el trobaràs.

D'altra banda, pot ser que si vols pagar amb targeta en alguna activitat turística no ho puguis fer, ja que no hauràs pogut registrar-te a l'app per no tenir un ID nacional i, per tant, hauràs de recórrer al pagament en efectiu.

Segur de viatge sí o no?

A Noruega la targeta europea sanitària serveix per a les urgències i segur que t'atendran bé als seus hospitals. Ara bé, has de saber que als països nòrdics els estrangers tenim copagament i després no ens pagaran el 100% la seguretat social. Per això, us recomanem l'assegurança Iati Escapades que inclou Covid que és el que contractem nosaltres als viatges llargs, que inclou robatori a l'interior de l'autocaravana, accidents de la vostra mascota, hotels i vehicle de substitució en cas necessari, etc… Si el contracteu des d'aquí baix al final de tot de demanar el pressupost us aplicaran un 5% de descompte i de pas ajudeu a que aquest bloc, gratuït per a tu, segueixi viu:

L'antifaç un aliat a Noruega amb autocaravana
L'antifaç un aliat a Noruega amb autocaravana

Emporta't un antifaç per dormir

Si sou dels que et molesta la llum, pensa que a l'estiu els països nòrdics tenen sol i llum fins a molt de nit. El sol de mitjanit és preciós, però si vols dormir, necessitaràs un antifaç, recorda.

Mapa dels millors llocs d'interès i pernocta de Noruega amb autocaravana

Mapa de Noruega i Suècia amb els millors llocs per visitar i on pernoctar

Els 10 plans imprescindibles de Noruega amb autocaravana, camper o com sigui

Noruega és un país d'una bellesa incalculable, on la natura et deixa sense paraules i desafia la teva ment amb racons i paisatges que vencen l'imaginari. És un lloc del nostre estimat planeta que no pots deixar per descobrir, encara que presenti alguns obstacles per als turistes i hagis d'acceptar que un viatge a Noruega comporta una aventura garantida.

Ara que ja t'hem alertat amb alguns dels desavantatges de viatjar a Noruega, volem delectar-te amb uns pocs llocs imprescindibles que has d'incloure al teu viatge i que, sens dubte, compensaran tota la resta perquè, al cap ia la fi, mereix molt la pena anar!

1 Bergen amb autocaravana

Aquesta és la segona ciutat més gran de Noruega (després d'Oslo) i és la porta d'entrada als fiords. Bergen és una ciutat veritablement especial, establerta en una vall i envoltada per 7 muntanyes, que sempre ha estat vinculada a la pesca i al comerç. Es tracta d´una ciutat que, encara que de caràcter urbà, gaudeix d´un ambient de poblet amb encant. Avui és un dels llocs més turístics de Noruega atesa la seva proximitat a Sognefjord, un dels fiords més famosos del planeta per ser el més llarg del món amb 204 km de longitud.

A l'Oficina de Turisme de Bergen pots adquirir la Bergen Card, amb una validesa a escollir de fins a 24, 47, 72 o 96 hores, que inclou l'accés a gairebé tots els llocs turístics de la ciutat, al tren lleuger cap a l'aeroport, així com a l'ús gratuït d'autobusos locals i regionals.

Una cosa molt recomanable és fer alguna visita guiada per la ciutat que podeu reservar aquí.

Algunes de les activitats i coses a veure a Bergen

 • Visitar el barri històric i colorit de Bryggen.
 • Descobrir l´església de Santa Maria de l´any 1140, el monument més antic de la ciutat.
 • Pujar a la fortalesa de Bergenhus, el mirador i monument renaixentista més important de Noruega.
 • Realitzar un creuer pel fiord Mostraumen.
 • Gaudir del peix del Mercat de peix , un mercat de peix que ha estat actiu des del s.XIII.
 • Banyar-te a la piscina calenta de Nordnes, a l'aire lliure.
 • Ascendir en funicular a la muntanya Floyen i visitar els fiords i la muntanya Ulriken, la més alta de les 7 muntanyes. El funicular Floibanen puja des de gairebé el port fins a la muntanya Floyen, a 300 metres d'alçada. Les vistes de la ciutat de Bergen són increïbles i durant l'estiu també s'hi instal·la una tirolina.

També, hi ha un funicular amb què pots assolir la muntanya més alta de Bergen, la muntanya Ulriken, si no prefereixes arribar al cim a través d'un sender anomenat Oppstemten, compost per unes escales de pedra fetes de xerpes, espectaculars!

 • Església de fusta de Fantoft. Es tracta d'una repoducció de l'original que datava del s.XII i que va ser destruïda per un incendi l'any 1992. Val molt la pena la seva visita i hi pots arribar pujant al tren lleuger, el mateix que va cap a l'aeroport.
 • La millor excursió de Noruega: El tour Norway in a Nutshell (Noruega en una closca de nou). Es pot fer partint de Bergen o Oslo i et permet en una jornada o més (segons triïs) descobrir alguns dels paisatges més emblemàtics del país utilitzant tota mena de transports.

https://www.norwaynutshell.com/es/#redirected

Cascades noruegues per tot arreu!
Cascades noruegues per tot arreu!

2 Veure les millors cascades de Noruega amb autocaravana

Vettisfossen

Aquesta és la cascada més alta en caiguda lliure de Noruega, amb un sol salt de 275 metres. Està situada a prop del poble Øvre Årdal i forma part de l'àrea de protecció del paisatge d'Utdalen, a prop del Parc Nacional Jotunheimen. És millor arribar a la cascada a través d´una caminada de 90 minuts des de la granja Hjelle, prop de la petita ciutat de Øvre Årdal.

https://www.alltrails.com/trail/norway/vestland/vettisfossen–2

https://www.alltrails.com/es/norway/vestland/ovre-ardal

Vøringsfossen

Se situa al capdamunt del Måbødalen al municipi de Eidfjord (Província de Hordaland), a les rodalies de la ruta nacional noruega 71​ que connecta Oslo amb Bergen. Té una alçada màxima de 182m2.

Actualment, es pot visitar amb perspectiva d'ocell sobre el pont, obra de l'arquitecte Carl-Viggo Hølmebakk, que puja per sobre de la impressionant cascada i que permet al visitant sentir-se flotant i immers a la natura de l'idíl·lica vall de Måbødalen. És adequat per a gent gran i nens, però no per a cadires de rodes.

https://www.visitnorway.es/que-hacer-en-noruega/atractivos-naturales/cascadas/

Stavanger amb autocaravana
Stavanger amb autocaravana
Muntatge ruta personalitzada
Muntatge ruta personalitzada

3 Visitar la bonica Stavanger i el famós Púlpit amb autocaravana

Aquesta és la quarta ciutat més gran de Noruega i és coneguda per ser el lloc des d'on parteixen les excursions per pujar al Preikestolen, un dels miradors més impressionants del món. És una ciutat plena de museus, restaurants i barris amb Art de carrer.

Què fer i què veure a Stavanager en autocaravana imprescindible

 • Fer un Free Tour o visita guiada o excursió al Preikestolen pel fiord reservant ací.
 • Gamle Stavangler: així es diu el nucli antic de la ciutat. El componen 173 cases de fusta que van ser construïdes a finals del segle XVIII i principis del segle XIX. La majoria de les cases són petites i blanques i el barri compta amb diverses galeries i vendes d'artesania a part del museu de les conserves, gairebé únic a la seva espècie.
 • El port és l'epicentre de l'activitat turística diürna i nocturna de la ciutat. Amb el bon temps, els bars i restaurants treuen les seves terrasses al carrer trucant a la població i als turistes a prendre el sol amb la mirada perduda a Gamle Stavanger. De nit, el port no perd activitat i es converteix en un lloc animat de trobada per prendre't alguna cosa entre amics.
 • Fiord de la llum: Lysefjord. Des del port de Stavanger teniu l'oportunitat d'embarcar per descobrir un dels fiords més extensos de Noruega. Impressionen els seus 42 Km de longitud i la verticalitat de les parets, assolint en alguns punts els 1000 m d'alçada. Des d'aquest creuer, teniu una vista impressionant del púlpit de Noruega Preikestolen.

Què veure a Stavanger també

 • La catedral: Domkirken. Es tracta de l'edifici més antic de Stavanger i la data de construcció coincideix amb la fundació de la ciutat, al s.XII. Combina els estils romànic normand i gòtic i des d'allà, pots passejar-te per un parc que inclou un petit llac o endinsar-te als carrers de vianants del centre.
 • Fargegaten: el carrer de colors. Fes una passejada per la zona de vianants del carrer Ovre Holmegate. A la dècada dels 90, una part del centre s'havia convertit en una successió de negocis tancats i carrers buits. Va ser l'any 2005, que a un perruquer del barri se li va acudir contractar un artista perquè donés vida a tants edificis oblidats pintant-los de colors. Aquest acte va animar nous empresaris a reobrir els seus negocis allà. Avui dia, és la zona més pintoresca del centre i de les més visitades pels turistes.
 • El Museu del Petroli: Norsk Oljemuseum. El 1969, plataformes d'exploració van trobar petroli al mar del Nord i des de llavors, Stavanger, que sempre ha viscut dels que el mar li ha donat, ha esdevingut una de les ciutats més riques d'Europa, en ser una de les bases doperacions de les companyies petrolíferes.

Al museu hi ha la corona de perforació més gran del món i una col·lecció de maquetes de plataformes petrolíferes off-shore realment única. L'edifici del museu representa una plataforma petrolífera i el parc infantil de jocs que l'envolta, anomenat Geoparken, consta d'atraccions elaborades a partir de peces i objectes relacionats amb la indústria petrolífera. Si aneu amb nens, passareu molt bona estona!

El Preikestolen o púlpit

El púlpit de Noruega Preikestolen. El seu nom significa púlpit a Noruec i és una de les atraccions turístiques més grans del país. Es tracta d'una enorme roca quadrada, de 25 x25 metres a la part superior, situada a més de 600 m d'alçada sobre el fiord Lysefjord.

Per assolir el mirador, cal seguir una ruta d'unes 2 hores aproximadament i és possible fer-la amb nens. La pujada consta de 3,8 km amb un desnivell de 300 metres i està molt ben senyalitzada. El trajecte d'anada i tornada amb nens es pot fer en 4-5 hores sense més dificultat a través de senders i alguna passarel·la de fusta o escala de roques i pedres.

La visita al púlpit, també, pot fer-se amb vaixell a través del creuer pel fiord de la llum, Lysefjord.

Museu Folklòric Noruec a Oslo, un dels nostres museus favorits de Noruega amb autocaravana
Museu Folklòric Noruec a Oslo, un dels nostres museus favorits de Noruega amb autocaravana

4 Oslo amb autocaravana, la capital noruega i els seus imprescindibles llocs

La capital noruega és una ciutat d'unes dimensions que us sorprendran pel vostre recolliment i, per tant, és molt manejable a l'hora de recórrer-la. A principis del s.XIX no era més que un poble amb només 30.000 habitants i es deia Christiania, en homenatge al rei Christian IV de Dinamarca. Va ser el 1905, amb la dissolució de la unió amb Suècia que Noruega va obtenir la independència i Oslo va recuperar el seu nom original.

Oslo és una ciutat ordenada i bella. La seva zona cèntrica va ser reconstruïda després d'un incendi el 1624 i va renéixer al costat de la fortalesa d'Akershus, un complex fortificat del s.XIV que incorpora un castell, reconstruït el s.XVII, a la vora del fiord i al costat del port de la ciutat.

A Oslo hi ha infinitat de llocs i monuments per visitar, per això et recomano et treguis l'Oslo Pass ací.

Què fer i què veure a Oslo

 • Fer una de les moltes visites guiades per la ciutat on t'ho explicaran tot i no et perdràs res. Pots reservar-la ací.
 • Catedral d´Oslo. La Catedral del nostre Salvador és un temple barroc construït el s.XVII per reemplaçar la catedral de la Trinitat, destruïda a causa d'un incendi, i de la qual va adquirir les cinc campanes que llueix a la torre. Aquesta catedral té el rellotge més antic de Noruega, que data de l'any 1718.
 • Teatre Nacional. És un dels cinc teatres més importants de Noruega i gran referent de les arts dramàtiques. Té una ubicació fantàstica al centre de la ciutat, a prop del Castell Reial i l'antiga universitat. L'edifici és d'estil neoclàssic del 1899 amb Art Nouveau a l'interior.
 • Península de Bygdøy. Situada a l'est d'Oslo, s'hi troben alguns dels museus més preats de la ciutat, vinculats a la cultura marítima de Noruega. Tot i ser una zona bàsicament residencial, els seus museus li atorguen un atractiu turístic i, a més, és molt popular a l'estiu per les platges i el vòlei platja. També, compta amb excel·lents senders, tant per a ciclistes com per a vianants. La millor manera d'arribar a Bygdøy és agafar el vaixell que surt de Rådhusbrygge 3, amb una travessia de 15 minuts. El vaixell està actiu des de mitjans de març fins a mitjans d'octubre, així que durant la resta de l'any, podeu pujar-vos a l'autobús 30 a Nationaltheatret, amb uns 20 minuts de trajecte. 
 • Parc Vigeland. És un parc d'escultures sorprenent creat durant la primera meitat del s.XX per l'escultor noruec Gustav Vigeland, per encàrrec de l'ajuntament de la ciutat.
 • Zona portuària de Bjorvika. Aquesta representa la Noruega més avantguardista. Es tracta d´un nou desenvolupament urbanístic al costat del port ia l´est del centre històric d´Oslo, al costat de l´estació ferroviària. La zona és plena d´edificis moderns, entre els quals destaquen l´espectacular edifici de l´Òpera d´Oslo, el Museu de Munch i la Biblioteca Pública.
 • Creuer pel fiord d'Oslo. És una meravellosa oportunitat de descobrir on està ubicada la ciutat d'Oslo, el passeig marítim, les illes i els turons que l'envolten.
Rens al pas de la nostra autocaravana en ruta per Noruega
Rens al pas de la nostra autocaravana en ruta per Noruega

5 Pas per la glacera Nigardsbreen

Es diu que és la glacera més accessible de Noruega. S'hi arriba prenent un trencall des del tranquil poble de Gaupne i ho arribes a uns 30 km. Quan arribes, trobes El Breheimsenteret, un museu i un dels tres centres de visitants del Parc Nacional de Jostedalsbreen. Si segueixes direcció la glacera, trobes un aparcament de pagament ia partir d'aquí, si la meteorologia acompanya i disposes del temps suficient, l'excursió a la glacera val la pena sempre que hi vagis amb precaució.

Es pot contractar una excursió guiada per visitar-lo o assolir-lo en una barca que surt des de l'aparcament.

6 Les Illes Lofoten amb autocaravana

Són un arxipèlag de centenars d'illes i illots ubicats per sobre del cercle polar àrtic. Les quatre illes principals de les Lofoten són Austvågøy, Vestvågøy, Flakstadøy i Moskenesøy, unes illes abruptes i plenes de pobles pesquers unides entre si per ponts i túnels. Les aigües que les envolten són riques en areng i bacallà i representen un punt de trobada de milers d'aus marines. Pots assolir les illes per carretera; l'E10 uneix el continent amb el darrer poble de les Lofoten.

Les illes Lofoten són una de les millors destinacions per contemplar aurores boreals, ja que hi ha molt poca contaminació lumínica per la disseminació dels nuclis de població. La temporada alta d'aurores boreals va des del setembre fins al març, els mesos d'octubre i març són els de més activitat. Els ingredients bàsics per veure aurores boreals són: un cel clar i sense núvols, un cel fosc (si hi ha lluna nova, millor) i molta sort!

Al poble noruec víking per excel·lència
Al poble noruec víking per excel·lència

7 Visitar el famós Poble víking Gudvangen amb autocaravana

Gudvangen es troba a la part interna de l'estret fiord de Nærøy, protegit per la UNESCO. És un lloc que complaurà els entusiastes dels fiords i les muntanyes amb les seves nombroses possibilitats de senderisme i les seves cascades. Es tracta d'un lloc on podràs practicar Kayak o assolir el bec Bakkanosi obtenint unes vistes d'ocell del fiord.

I, per descomptat, no pots obviar el poblat víking de Njardarheim, un viatge divertit i educatiu en el temps per comprendre la cultura víking, qui eren i d'on venien.

https://www.fjordtours.com/es/actividades-en-noruega/museos-y-atracciones/aldea-vikinga-de-njardarheimr-en-gudvangen-7sw/

Cap Nord, la meca de les autocaravanes a Europa amb autocaravana
Cap Nord, la meca de les autocaravanes a Europa amb autocaravana

8 La meca de les autocaravanes: Nordkapp i el sol de mitjanit

Cap nord és el punt més septentrional d'Europa, un lloc prou allunyat del cercle polar àrtic on el sol mai no es pon. Des d'aquí, et pots fer una passejada fins a l'arc natural Kirkeporten («la porta de l'església») per apreciar una panoràmica impressionant de l'altiplà del cap Nord o assolir el cap Knivskjellodden, tècnicament el punt més septentrional d'Europa, des d'on admirar les dimensions del penya-segat del cap Nord. També pots acostar-te a Skarsvag, que presumeix de ser el poble pesquer més septentrional del món.

El cap Nord es troba a 3,5 hores per carretera des d'Alta, la població més gran a la província més septentrional de Noruega i des d'on pots experimentar la cultura sami de prop i admirar uns gravats rupestres que han estat reconeguts com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

A punt d'agafar el tren de Flam al nostre primer viatge a Noruega en camper
A punt d'agafar el tren de Flam al nostre primer viatge a Noruega en camper

9 Pujar al tren de Flam

Arribarem a Flam amb autocaravavana i trobarem un mini poblet que ja ens envoltarà de màgia.

Per aparcar ho farem en un pàrquing només permès de dia a Flam:

Coordenades GPS: N60°51'54.3″E 7°07'01.4″/ 60.865080, 7.117050

Si us volguéssiu quedar a pernoctar cal anar al càmping que teniu a Flam.

La proposta és visitar Flam i veure el famós tren històric.

El Ferrocarril de Flåm ha estat descrit com un dels viatges amb tren més bells del món i és una de les principals atraccions turístiques de Noruega pel paisatge que mostra.

El viatge dura aproximadament una hora fins arribar a dalt amb alguna parada en una cascada que canten opera i una hora més de baixada. Surten trens cada hora i el darrer de Myrdal a Flam a l'estiu és a les 19 h.

Observacions:

– Preu tren de Flam: 1462 NOK (2 adults i un nen) menors de 6 gratuïts.

Carreteres de Noruega amb autocaravana
Carreteres de Noruega amb autocaravanaDIGITAL CAMERA

10 Fer les carreteres paisatgístiques més boniques de Noruega: carretera dels Trolls i l'Atlàntica

Si vas a Noruega potser t'adones que les carreteres són el pitjor, però algunes malgrat ser lentes i pesades et brinden paisatges que transformen la teva ruta.

Especialment n'hi ha dos. En primer lloc la carretera de l'Escala dels Trolls, la carretera de Trollstigen, també coneguda com la Ruta 63. La idea que us proposo és veure-la des de la part més interessant, la part de dalt on tenim els miradors, i no accedir a ella per evitar-nos les corbes si no us ve de gust.

Encara que si us ve de gust recórrer-la i prendre les corbes d'aquesta espectacular escala carretera podreu fer-ho sense cap problema, hi accedeixen autobusos cada dia, així que per a l'autocaravana no serà un problema.

Podeu aparcar al centre de recepció de visitants amb un enorme aparcament i que té el plat fort d'aquesta carretera: dos miradors: un de més centrat a la natura (no oblidem que per aquí hi ha la cascada Stigfossen) i un altre que posa la carretera a primer pla.

Coordenades GPS: N62°27'12.6″E 7°39'50.3″/62.453490, 7.663960

Per dormir us proposem un pàrquing a la meitat de la natura, molt més tranquil:

Coordenades GPS: N 62°24'54.0″E 7°39'05.3″/62.415001, 7.651460

La segona carretera és la carretera escènica de Noruega més bonica: l'Atlantic Coat Road que recorre entre ponts de pujada i baixada una costa fallta impressionant. La carretera de l'Atlàntic (Atlanterhavsveien, en noruec) és una espectacular via que salta d'illa a illa fins arribar a Averøy, en un recorregut fantàstic a través de ponts que es recargolen sobre el mar.

Per recórrer la carretera el millor és arribar fins a Molde i per això agafar la carretera 64, que és precisament l'Atlanterhavsveien, un 'road trip' increïble.

Muntatge ruta personalitzada
Muntatge ruta personalitzada

Últims posts publicats al bloc que et poden interessar

 • Manual definitiu per viatjar amb autocaravana【2024】

  Manual super complet per viatjar en autocaravana amb totes les respostes a les teves preguntes.

 • Sobre rodes en una ruta pel Lot a França en família i autocaravana

  Benvinguts a la nostra recent ruta pel Lot a França. En aquest post t'intentaré explicar tota la nostra aventura en família, la nostra experiència i les nostres opinions sobre aquest viatge al Lot amb autocaravana amb nens que hem fet per conèixer aquesta zona de França. Acabem de tornar d'aquest departament francès i…

 • La Vall del Lot (França) per 6 imprescindibles a veure

  Descobreix la meravella de viatjar per la Vall del Lot França. Queda't i entendràs per què li anomeno meravella. En altres posts ja t'expliquem el nostre viatge pel Departament del Lot en una ruta de 4 etapes amb els imprescindibles a veure al Lot i tot sobre a Cahors, la seva capital.

 • Guia per viatjar als Estats Units amb autocaravana. Al volant pel somni americà!

  Hola viatger aventurer! Si estàs llegint això és perquè segurament t'ha picat el cuquet de l'aventura i estàs planejant recórrer els Estats Units amb autocaravana o camper o, RV (Recreative Vehicles) com els anomenen aquests vehicles als EUA, una elecció que promet ser èpica i plena de moments inoblidables! Com a mare de dos…

Deixa una resposta