En aquest moment estàs veient 30 consells per viatjar a Escòcia
Vaques peludes d'Escòcia al nostre viatge per Escòcia amb autocaravana

30 consells per viatjar a Escòcia

Índex

Aquest post sobre consells per viatjar a Escòcia pretén ajudar-te en l'organització del proper viatge. Sempre a partir de la nostra experiència pròpia, et traslladem tots els nostres aprenentatges i tota la informació adquirida intentant actualitzar-la per ajudar-te.

Escòcia és una d'aquelles increïbles nacions del món. Amb personalitat pròpia i una història captivadora, aquesta petita autonomia del Regne Unit us enamorarà.

Basant-nos en els nostres viatges a Escòcia, pots llegir la nostra completa guia per viatjar a Escòcia on trobaràs tota la informació que necessites a partir de la nostra experiència.

Segueix-nos!

Si t'agrada el que compartim aquí, segueix-nos en directe pels nostres canals de Instagram y Youtube, estarem fins i tot més a prop teu per al que necessitis.

1 Tingues clara la informació bàsica sobre Escòcia, un dels primers consells per viatjar a Escòcia

 • País: Escòcia és una de les nacions constituents del Regne Unit, actualment fora de la Unió Europea actualment. Té Parlament propi, però depèn del Regne Unit.
 • Capital: Edimburg
 • Població: 5,5 milions d'habitants
 • Ciutat més poblada: Glasgow
 • Prefix telefònic: +44
 • Símbols escocesos d'identitat diferenciada: L'unicorn, el card, les gaites, els tartans (teles de quadres), el kilt (faldilla escocesa) i els clans.
 • Web oficial de turisme d'Escòcia: https://www.visitscotland.com/es-es/

2 A la maleta: Porta impermeables, botes de muntanya Goretex i pantalons impermeables i oblida't dels paraigües!

El clima d'Escòcia és pluja – sol – pluja – sol i així tot el dia de canviant i impredictible. Dels 10 dies que vam estar va ploure 9. Dels 9, només 1 va ser de pluja intensa.

Per la nostra experiència et recomano portar impermeables d'aquells que es fan un petit paquetet i que te'ls pots ficar a la motxilla o que te'ls cordes a la cintura. Sens dubte va ser el que més ús va tenir del viatge.

Les botes de muntanya de goretex, també van ser les protagonistes del viatge i no ens va caldre utilitzar les sabates de recanvi gràcies a elles.

Finalment, els pantalons d'impermeables, que al Decathlon els venen molt bé de preu, ens van anar molt bé també sobretot per al dia de pluja intensa, encara que aquest últim per l'ús que li vam donar, pots prescindir.

El que no et recomano portar són els paraigües, l'aire quan plou fa que siguin inútils a Escòcia, ia part et limiten la mobilitat.

Per cert si viatges amb nens i vols saber més consells específics, tenir un mapa i 20 plans imprescindibles amb nens a Escòcia et deixo aquest article que escrivim:

20 plans imprescindibles d'Escòcia amb nens + ruta + mapa + 9 consells amb nens

De ruta per la Vall de les Fades a l'illa de Skye
De ruta per la Vall de les Fades a l'illa de Skye

3 Si t'oblides dels impermeables o de impermeable descobreix una cadena de botigues de roba de muntanya que ens va salvar la vida a nosaltres!

Anna portava botes de muntanya de Goretex del Decathlon però Arnau només portava unes vambes que semblaven impermeables. Només el primer dia Arnau va acabar amb les sabates mullades i vam haver d'utilitzar uns segons que portàvem de recanvi que també se li van mullar.

Sort de The Montain Warehouse, una cadena de botigues de roba de muntanya que ja vaig conèixer en els temps que vaig viure al Nord d'Anglaterra. Aquí hi trobem unes botes de muntanya de goretex genials que ens van resoldre tot el viatge ia bon preu.

 

4 Abans d'anar, mireu la saga de Harry Potter, Brave i algun conte del monstre del Llac Ness

No hi ha res millor que amarar-se del que després veurem en viu i en directe. Als nens els encanta tenir un mínim de coneixement i després reconèixer a l'experiència pròpia el que van aprendre. L'experiència del viatge es torna més intensa, us ho asseguro.

Per introduir els nostres fills a la cultura i història escocesa vam veure Brave ambientada a Escòcia, vam llegir contes i vam veure vídeos sobre Escòcia a Youtube fets per a nens. El conte del monstre del Llac Ness no hi pot faltar, dins d'aquests.

Els papis també vam veure Braveheart i Outlander, sense ells, i després els vam explicar una mica d'història sobre Escòcia.

Finalment, ens vam veure la saga de Harry Potter rodada a moltíssims llocs d'Escòcia que després vam visitar.

5 Passaports i cues a l'aeroport amb nens

Amb el Brexit del Regne Unit i des del 2022 per a l'entrada a Escòcia ens cal portar els passaports de tots els membres de la família vigents.

Per això recordar amb temps fer o renovar els passaports.

Per als nens tant per fer-ho per primera vegada, com per renovar el passaport, necessitareu anar els dos pares o tutors amb el vostre fill/a, portar una fotografia i portar el llibre de família, a més de portar l'import en metàl·lic del que costa .

A més, si ho renoveu heu de portar l'últim passaport caducat, no us ho oblideu!

A l'aeroport si aneu sense nens per no fer cues hi ha màquines automàtiques que us escanegen. Si aneu amb nens heu d'anar a les taquilles físiques manuals i normalment hi ha cua, anar amb temps.

6 Targeta sanitària europea encara vàlida al Regne Unit, però també millor una assegurança de viatge si vols més seguretat

Encara que la Gran Bretanya hagi sortit de la Unió Europea, ha mantingut com abans certs aspectes com ara l'ús de la targeta sanitària europea.

Ara bé, pots portar la targeta sanitària europea i t'atendran a urgències de qualsevol hospital. Tot i que aquí, has de saber algunes coses importants. La sanitat pública a la Gran Bretanya no és com a Espanya, és mínima. Per això si has d'utilitzar la targeta sanitària europea sabem per amics que hauràs de fer un copagament important, segons pel que vagis i que part d'aquest copagament no t'ho tornarà la sanitat espanyola a la tornada, i la que et tornin ho faran als 2 anys com sabem per experiència.

Per evitar un mal tràngol, nosaltres amb els nens vam contractar una assegurança de viatge amb Iati, que pel preu de 10 dies els 4 ens valia la pena estar tranquils. Per sort no ho vam tenir d'utilitzar, però altres vegades que sí, sabem que amb una simple trucada tot és molt fàcil amb Iati.

Si penseu contractar una assegurança de viatge en aquest link aconseguireu al final un 5% de descompte:

Nosaltres amb els tan utilitzats impermeables i botes goretex en el nostre viatge per Escòcia en família
Nosaltres amb els tan utilitzats impermeables i botes goretex en el nostre viatge per Escòcia en família

7 Roaming al teu mòbil

El roaming també s'ha mantingut amb el Brexit com abans. El teu mòbil funcionarà amb les mateixes tarifes i condicions que com si fos un país de la Unió Europea.

Així doncs, no us hauràs de preocupar de l'ús del teu mòbil, serà com anar a França, com a molt et limitaran una mica les dades segons quina companyia tinguis.

8 Carnet de conduir espanyol vàlid a Gran Bretanya i assegurança del vehicle amb carta verda

Un altre dels consells per viatjar a Escòcia és que no et preocupis pel teu carnet ni assegurança, punts mantinguts després del Brexit. Es manté la validesa del carnet de conduir dels països europeus com a vàlid per conduir per la Gran Bretanya.

Així, tampoc t'hauràs de preocupar si conduiràs a Gran Bretanya el teu carnet de conduir, serà vàlid igual que a Espanya.

La teva assegurança del teu cotxe, autocaravana o camper serà igualment vàlid al Regne Unit que a Espanya, encara que has de tenir en compte que com que està fora de la Unió Europea, hauràs de portar la carta verda.

9 Moneda i canvis de divisa, descobreix com estalviar una mica en el viatge

La lliura esterlina és una moneda diferent de l'euro i això ens fa alguns inconvenients al viatger.

Els canvis de divisa s'han de mirar sempre amb lupa. Per les comissions associades són font de grans ingressos per als bancs.

La primera recomanació sobre això per estalviar és que sempre que pagueu o retireu diners allà trieu la lliura esterlina com a forma de pagament (us donarà a escollir entre euro o lliura), d'aquesta manera sempre us sortirà millor.

10 Targetes amb 0 comissions al canvi de divisa, descobreix com estalviar una mica en el viatge part 2

La segona recomanació sobre els diners i canvis de divisa és que abans de viatjar al Regne Unit i Escòcia mireu bé les condicions que té la vostra targeta en 3 aspectes:

 • Les comissions que us apliquen per treure diners de caixers.
 • Les comissions que us apliquen al canvi de divisa en transaccions de pagament amb targeta.
 • El canvi de divisa Euros – Lliura esterlina quant al tenen el mateix dia.

Mirant aquestes tres coses bé podreu estalviar molts diners al final del viatge.

Per obtenir el millor canvi us recomano 2 targetes que són les que després de molt comparar són les millors al canvi de divises i de tot el món:

 • La targeta del compte intel·ligent d'Evo Banco, abans Nova Caixa Galicia. Una targeta de absolutament 0 comissions i arreu del món en retirades de diners i en canvi de divisa. És la que portem nosaltres. Jo des que vaig marxar d'Erasmus al Regne Unit amb 20 anys la tinc i utilitzo i un cop darrere una altra comprovo que no em cobren ni un euro en comissions i que el tipus de canvi de divisa és el mateix que surt oficial a internet.
 • La targeta Revolut, que alguns amics els nostres propers utilitzen i ens han recomanat sempre, encara que nosaltres encara no l'hem provat. Una targeta que s'activa en minuts des d'internet de manera fàcil i que admet recàrregues il·limitades. El que veiem dolent és que només es pot treure 200 euros al mes en caixers màxim sense comissió.

11 A l'estiu crema solar i antimosquits, per a altres èpoques no cal

Molta gent ens va avisar que portéssim antimosquits, però en canvi, en anar a l'octubre, no en vam trobar ni un.

Això sí, per tots els amics que ens van avisar, si aneu a l'estiu, no us oblideu de crema solar ni productes antimosquits. Escòcia és plena de llacs i aigua per les pluges i amb la calor apareixen.

12 No deixen passar menors a molts Pubs

Compte amb els pubs. Són llocs ideals per anar amb nens a menjar menjar típic i casolà a Escòcia, però alguns tenen vetada l´entrada a menors d´edat.

El Castell de Dunvegan, un dels més bonics d'Escòcia a la nostra ruta de 10 dies per Escòcia
El Castell de Dunvegan, un dels més bonics d'Escòcia a la nostra ruta de 10 dies per Escòcia

13 Explorer Pass i comprar algunes entrades anticipades, planificant una mica pels horaris

Si un cop revises els plans que et proposo a baix, decideixes visitar dos castells dels quals et dic, o més, et val la pena treure't l'Explorer Pass familiar.

L'Explorer Pass ha anat variant durant els darrers anys, abans n'hi havia de 14 i 7 dies, i ara segons l'època de l'any el venen per més o menys dies o ni el venen.

Així que directament vés a veure la pàgina oficial de Hitoric Environment of Scotland i mira a veure quines opcions tens segons quan vagis: https://www.historicenvironment.scot/visit-a-place/travel-trade/explorer-pass/

Nosaltres a l'octubre que viatgem només venien el de 7 dies consecutius i no hi havia l'opció familiar costaven 35 lliures els adults i 21 els nens de 5 a 15, els menors de 5 les entrades són gratuïtes als llocs històrics públics d'Escòcia.

La veritat és que al final, ho amortitzem, però pels pèls. Això és perquè molts llocs que visitem, que són molt emblemàtics, eren privats i no estaven dins dels 70 llocs que entren amb l'Explorer Pass. Així que si dubtes, potser pel que et puguis estalviar no et caldrà.

14 Autocaravana o bed and breakfast, tota una aventura en família!

Escòcia amb autocaravana de lloguer

Sens dubte per a nosaltres visitar Escòcia amb autocaravana de lloguer amb nens va ser una gran experiència. Tota una aventura que als nens els va encantar ia nosaltres ens va facilitar molt en portar la casa a coll. Que plovia, tots dins, que sortia el sol, cap a fora.

Així que sens dubte et recomano llogar una autocaravana per Escòcia que ho pots fer com nosaltres per la plataforma Iescapa entre particulars. On estalviem 600 euros a una altra autocaravana d?un professional.

TIP: Si no tens autocaravana ni camper però en vols llogar una i provar aquest tipus de viatges, recorda que el més barat i amb millors experiències, és llogar entre particulars per una plataforma tipus AirB&B però d'autocaravanes i campers.

Per cert, per viatjar amb autocaravana per Escòcia has de tenir clar una premissa. La pernocta està majoritàriament prohibida a gairebé tots els pàrquings públics i privats, per això has de tenir el xip que hauràs de planificar bé el viatge abans i anar a àrees d'autocaravanes i càmpings sobretot per dormir a Escòcia amb autocaravana. Pots llegir tot sobre la normativa i la nostra experiència a Escòcia amb autocaravana aquí.

Bed & Breakfast + cotxe de lloguer

La segona opció, que més o menys us sortirà igual de preu i que també els encanta als nens és anar de Bed & Breakfast i llogar-hi un cotxe. Anar muntant el roadtrip cada dia, o cada dos, en un Bed & Breakfast diferent. Una altra aventura, on cada dia descobrir petites cottages escoceses amb esmorzars impressionants, els encantarà segur als vostres fills.

Des de aquí podeu veure un munt de Bed & Breakfast a Escòcia i anar reservant-los còmodament.

 

15 Planificar i organitzar el teu viatge a Escòcia, si no tens temps de confiar en algú que conegui el terreny

Abans de començar un viatge és molt important la fase de preparació i planificació. Per això, primer cal avaluar la manera com viatjarem (per lliure en cotxe i hotels, en autocaravana o camper o en un viatge organitzat), després triar la millor opció per arribar fins a la destinació triada, fer tots els tràmits que necessitem per poder accedir a la destinació i finalment decidir què volem visitar i fer per reservar amb temps.

I si vols estalviar temps amb la planificació del teu viatge i vols deixar-lo a les mans d'algú que coneix bé el terreny, contracta el nostre servei:

Muntatge ruta personalitzada
Muntatge ruta personalitzada

16 Conèixer allò positiu d'Escòcia però també allò negatiu

Per planificar bé el teu viatge a Escòcia i gaudir del viatge un article que et recomano llegeixes és el que vam fer sobre les coses positives i les coses dolentes d'Escòcia que vivim al nostre viatge.

El que és positiu i les coses dolentes d'Escòcia

17 Conèixer i avaluar bé totes les opcions per arribar a Escòcia

Potser no saps que a Escòcia podem arribar per carretera i ferri o que per l'Eurotúnel et pot sortir més barat que amb avió. Per això, t'aconsellem llegir aquest post que vam fer:

Com arribar a Escòcia: 5 alternatives a tenir en compte

18 Paciència amb la conducció per l'esquerra no és tan difícil

A tota la Gran Bretanya s'ha de conduir per l'esquerra. Això al principi és de gran preocupació per a molts viatgers. De fet, era la nostra gran por en arribar.

La realitat és que el primer dia costa una mica i hi ha d'haver 4 ulls i dues boques repetint esquerra esquerra en tot moment durant la conducció.

Aquesta seria la nostra recomanació bàsica: repetir-te contínuament esquerra esquerra principalment en rotondes, en dobles carrils i en cruïlles. De tots els consells per viatjar a Escòcia amb 4 rodes aquest és el més important.

Recorda:

 • Agafeu les rotondes per l'esquerra i agafeu el carril de més a l'esquerra per sortir a la primera sortida sinó per l'interior. Allí fan les rotondes molt bé.
 • A dobles carrils d'autovies recorda circular pel de més a l'esquerra, s'avança per la dreta.
 • A les cruïlles, compte, sempre mira dreta esquerra, al revés que aquí, i agafa el carril correcte. Allí el de la teva esquerra té preferència, al revés que aquí.

19 Les carreteres secundàries de només 1 carril amb passing places

Una cosa que et solen dir qui ha anat a Escòcia és “cura amb les carreteres que són molt estretes”. I és cert que moltes carreteres secundàries rurals són tan estretes que només són d'un carril per circular en tots dos sentits. Però també és cert que són carreteres força planes i sobretot plenes de “passing places”, apartaders que faciliten en tot moment la circulació.

D'altra banda, cal dir que si som responsables i anem per vies principals sense sortir-nos-en amb les nostres autocaravanes, tot és més fàcil i per a tots.

Les carreteres principals estan molt bé, són àmplies i no tenen cap dificultat.

Per això un consell: cal planificar bé les nostres rutes abans d'anar-hi, perquè els GPS no et portin el turisme rural més del que tu vulguis.

Al pàrquing de Cairgorm, punt per agafar el funicular al cim
Al pàrquing de Cairgorm, punt per agafar el funicular al cim

20 Les rotondes les fan bé allà

Una cosa associada a la bona educació al volant dels britànics, és que allà es fan perfectament les glorietes. Pel que compte, si ho fas a l'espanyola de molts. Carril més exterior només per sortir imminentment, la resta pel carril interior. I recordeu, esquerra, sempre a l'esquerra.

21 Ovelles, cabres, cérvols i fauna a la carretera

A moltíssimes carreteres, sobretot fora de les principals, et creuaràs amb animals. Hem vist cabres, cérvols i ovelles a moltes carreteres. Respecta els límits de velocitat i no corris per evitar accidents.

22 No hi ha peatges

Per regla general, al teu viatge per Escòcia tot el que veuràs són carreteres sense peatge i autovies de dos carrils sense pagaments.

23 Es paga sempre per aparcar, fins i tot de vegades fins i tot al supermercat!

Als pàrquings trobaràs que un 80% és de pagament. El millor és que els pagaments solen ser de 2-5 euros tot el dia.

Quan diem que el 80% són de pagament, parlem que fins i tot has de pagar per aparcar als pàrquings d'alguns supermercats, que a més, et donen l'opció de pernoctar, pagant una mica més si vas amb autocaravana o camper.

Al Regne Unit si alguna cosa sorprèn és que es paga per aparcar a pràcticament tots costats, fins i tot en un pàrquing petit de la meitat del bosc. Prepara't per pagar pàrquings.

Per pagar el pàrquing la majoria es poden fer per targeta o per una app que al final és el que ens resultava més pràctic com a forma de pagament.

Al primer parquímetre descarrega't l'app Ring Go, és el més pràctic per pagar els pàrquings i s'utilitza a tot Escòcia i Regne Unit.

24 Preus de l'alimentació i la restauració més alts

Els preus de l'alimentació estan més alts en tot que a Espanya i això suma al final que a sobre amb el canvi de manera et mareja una mica i cal anar amb compte amb les targetes i comissions.

Als restaurants, no hi ha menús i els preus del cafè o cerveses són força més elevats que a Espanya. Els preus dels plats són al voltant de 15 € normalment, per aquest costat, si només menges un plat i postres et surt mitjanament. Encara que si vols estalviar a restaurants, demana sopes i fes esmorzars anglesos.

Estofat típic d'Escòcia. Un stovie a base de cervesa negra que els va encantar als nostres fills
Estofat típic d'Escòcia. Un stovie a base de cervesa negra que els va encantar als nostres fills

25 Acampada lliure permesa però amb peròs

L'acampada lliure està legalment permesa a Escòcia als llocs públics i no tancats, encara que cada municipi regula sobre això i trobarem molts prohibits acampar. Així doncs, únicament es pot acampar en llocs públics (que has de saber que allà la majoria de terreny sigui on sigui privat) i si no hi ha senyals de prohibit acampar.

Hi ha molts parcs naturals que prohibeixen l'acampada i la llei també prohibeix acampar a tocar de la carretera. A part veureu els senyals a la majoria de pàrquings.

A Escòcia, com a gairebé tots costats, l'acampada en una autocaravana o camper es considera sobresortir del perímetre del vehicle, és a dir, treure taules, cadires, tendal, cuinar fora, etc… interpretat per la majoria de les autoritats i ajuntaments de la forma més restrictiva que és com pernoctar.

26 Veure les vaques peludes és com buscar Wally a Escòcia

Les vaques peludes escoceses o les Highlands cow, raça autòctona de la zona, són un gran atractiu per als més petits. El millor és que són les més minoritàries de veure als camps escocesos, així que veure-les serà com un joc durant tot el viatge. Un busca Wally de vaques peludes.

Aquí et deixo per això algunes pistes d'on veure-les, on nosaltres les vam veure:

 • Al Museu de Folklore de les Highlands
 • A Romesdal Croft i en altres punts a la carretera a l'Illa de Skye
 • En un petit restaurant a prop Arduaine Garden
 • Trossachs Woollen Mill, una cafeteria amb souvenirs a Callander

27 Menja com un escocès

No donis per acabada la teva experiència escocesa sense abans haver esmorzat com un escocès el típic plat d'ous amb bacó o el farinetes de civada, a base de llet, civada, llavors i fruita.

Per menjar, no et perdis el fish & chips (També conegut com fish supper), El stovie (estofat típic), el pastís de carn o, per als més atrevits, els haggis (un embotit preparat amb vísceres d'ovella i que sap una botifarra de ceba).

28 No et saltis l'hora del te a Escòcia

Quan portis uns dies a Escòcia, parlaràs del tè de tarda i és que l'hàbit de prendre aquest piscolabis vespertí, entre les 3 i les 5 de la tarda, es va estendre ràpidament entre l'aristocràcia i la classe alta del Regne Unit. I si ho prefereixes, pots substituir el te per un xocolata calenta amb malví, cheescake, carrotcake o brownie.  

Tea time en el nostre viatge a Escòcia amb nens en una de les millors cafeteries que tastem, a Pitlochry
Tea time en el nostre viatge a Escòcia amb nens en una de les millors cafeteries que tastem, a Pitlochry

29 La pernocta amb autocaravana o camper a Escòcia no és fàcil

La pernocta lliure és un tema sensible a Escòcia, en principi no hi ha legislació general que la prohibeixi al Regne Unit ni Escòcia. La realitat és que cada municipi té competència per regular-la i des del boom de les autocaravanes pel Covid a Escòcia ho han regulat i molt. Tal és la regulació, que hi ha pocs pàrquings sense el senyal de “NO OVERNIGHT”, anem prohibit pernoctar.

Per això a molts llocs veureu senyals de prohibit acampar i pernoctar amb avisos de suculentes multes.

Amb sinceritat, esperàvem que fos més fàcil pernoctar a Escòcia, però la realitat ens va sorprendre. Entre que hi ha poc pàrquing públic, menys pàrquing públic gratuït (tot és de pagament allà) i que a la majoria hi ha el senyal de prohibit pernoctar, ens va ser moltes vegades difícil pernoctar lliurement, havent d'anar a algun càmping o pàrquing/àrea d'autocaravanes privada .

El propietari de les autocaravanes que vam llogar ens va explicar que pel Covid hi va haver un boom molt gran i que des del 2021 sobretot s'ha regulat tot molt, prohibint la pernocta a la majoria de pàrquings de municipis o llocs d'interès.

30 Aprofita aquests descomptes per planificar el teu viatge a menor cost

Assegurança de viatges

Si vols seguretat, t'aconsellem contractar una assegurança de viatges per a qualsevol imprevist a la teva ruta, amb aquesta descompte que et deixem aquí. Contractar-lo des del nostre link no et costarà més, sinó menys ia més ens ajudaràs a mantenir aquest bloc.

5% descompte assegurança de viatge

 

Lloguer d'autocaravanes a Escòcia

El nostre viatge va començar volant de Barcelona a Glasgow i des d'allà vam recollir l'autocaravana de lloguer que vam reservar per Iescapa a un particular, el que ens va estalviar 600 € versus el que ens demanava una empresa de lloguer. Yescapa és una plataforma tipus AirB&B però d'autocaravanes de què la veritat hem quedat molt contents amb tot. L'autocaravana era de 10, el propietari super atent i la plataforma àgil i molt fàcil d'utilitzar. Us deixo aquí el link a les seves ofertes i de pas ens ajudaràs a mantenir aquest bloc sense sobrecost per a tu.

Ofertes de  Iescapa

 

Targeta Revolut per pagar el mínim possible amb el canvi de divises

Una targeta que s'activa en minuts des d'internet de manera fàcil i que admet recàrregues il·limitades perquè puguis pagar el canvi de divises amb 0 comissions i el millor canvi de divises. L'única cosa dolenta que el veiem és que només es pot treure 200 euros al mes en caixers màxim sense comissió, a part de les millors targetes sense comissions per viatjar per tot el món.

Targeta gratuïta Revolut

Ofertes de Bed & Breakfast i hotels amb encant d'Escòcia

Descobreix en aquesta pàgina una selecció de bed and breakfast i hotels d'Escòcia, on aconseguiràs les millors ofertes i de pas reservant amb aquest link ajudaràs a que seguim escrivint en aquest bloc.

Ofertes de Booking

Ofertes per comprar activitats i entrades a llocs d'interès d'Escòcia

Descobriu en aquesta pàgina desenes d'activitats i entrades a llocs d'interès d'Escòcia, on aconseguireu les millors ofertes i de pas reservant amb aquest link ajudareu a que seguim escrivint en aquest bloc.

Ofertes d'activitats i entrades a Escòcia

Aquesta entrada té 2 comentaris

 1. Mamen

  volia posar 5 estrelles per tota l'informació, que m'ha semblat molt interessant, però en clicar a sobre, creo que se n'han marcat 3.
  I no és així.

  1. família kucavanera

   Tranquil Mamen, el teu comentari val un 10 per mi, mil gràcies per compartir la teva opinió, el post està fet amb molt de carinyo. Gràcies.

Deixa una resposta