En aquest moment estàs veient Descobreix les Illes Cíes a la teva ruta per Galícia en autocaravana o camper
Illes Cies en autocaravana. ferri

Descobreix les Illes Cíes a la teva ruta per Galícia en autocaravana o camper

Índex

Les Illes Cíes a la teva ruta per Galícia en autocaravana
¿Què veure i fer?

Les Illes Cies en autocaravana és impossible ja que només les podrem visitar en vaixell i sense transportar cap vehicle ni animal. Avui t'expliquem tot el que has de saber abans d'anar.

De ruta per Galícia en autocaravana vam descobrir pobles de conte i de pirates, cales precioses, parcs naturals i jaciments amb molt d'encant. A més vam descobrir Galícia amb nens, que ens amplia la mirada i ens la fa gaudir un 200%.

Queda't en el nostre viatge a través dels nostres posts al nostre blog i comença a viatjar amb nosaltres a Galícia en camper.

Per començar ... 3 màximes sobre Galícia en autocaravana

1 Sigues responsable en autocaravana: no masifiques, veus en temporada baixa o parts interiors de Galícia 

Abans d'anar a Galícia en autocaravana has de saber que Galícia en autocaravana a l'estiu i principalment a la costa és molt concorreguda en els últims anys. Això i que els espais de pàrquings són de vegades molt petits fa la millor època per anar a Galícia en autocaravana sigui sempre fora de temporada alta, és a dir, fora de juliol i agost que és quan es massifiquen els punts costaners sobretot.

Si vas al juliol i agost en autocaravana, una recomanació: Allotja't sempre en càmpings o àrees d'autocaravana i mou-te si tens possibilitat en moto o en un cotxe de lloguer petit.

En cap acampis, sigues responsable, l'acampada lliure està prohibida totalment 

A tot Espanya està prohibida l'acampada, però és que a més Galícia té paratges naturals protegits, per la qual cosa amb més raó hem de ser el més respectuosos amb el medi.

Sabem que la vigilància per la guàrdia civil i policia local és màxima davant les acampades i que multen 200 euros per això. Així doncs, no acampis i no pernoctes en els llocs prohibits.

RECORDA, ACAMPAR ÉS sobresortir DEL PERÍMETRE DE LA TEVA VEHICLE (treure taula i cadires, tendal, obrir finestres, estar més de 72 hores en el mateix lloc ...).

Coneix un mínim sobre Galícia. Guia de Galícia en autocaravana

T'ho posem fàcil, aquí tens una petita guia de Galícia en autocaravana amb tot el que cal saber.

Idioma

Idioma

Galícia té dos idiomes oficials: castellà i gallec. A causa de la gran afluència de turistes a la Galícia, molta població parla el veí potugués i també és molt comú que el personal dels serveis turístics parli una mica d'anglès.

Població

Població

El cens és de 2 habitants.

Moneda i preus

moneda

Euro.

Preus

Els preus a Galícia són similars als que es poden trobar en altres destinacions turístiques espanyoles. Probablement, la major diferència de preu s'aprecia en l'hostaleria que si comparem amb comunitats com Catalunya o el País Basc el preu és una mica menor.

Alguns exemples: cafè amb llet: 1,80 €; canya de cervesa: 1,50 €; barra de pa: 0,50 €; menú del dia en un restaurant normal: 10 €.

Menjar típic gallega

Una gastronomia deliciosa

La gastronomia gallega és una autèntica delícia forjada en ple Atlàntic. Pots trobar sabors d'una gran diversitat i productes exquisits de primera qualitat ... tots ells vinculats a la terra i al mar. 

En el teu viatge a Galícia en autocaravana trobaràs restaurants per a totes les butxaques. L'habitual entre els turistes és aprofitar els matins per visitar les platges i cales menjant alguna cosa lleugera i reservar-se per donar-se una gran gust a la nit en algun restaurant.

En Galícia es menja bé i en abundància, sens dubte.

El plat típic de Galícia és el marisc. Aquest ric menjar té el seu origen en un producte abundant de la zona.

Els pinxos i tapes de pop a la gallega, empanades gallegues, lacón amb grelos, xoriço amb cachelos, pebrots de padró o calls a la gallega no poden faltar a la teva visita.

Ah! no oblidis provar les seves saborosos brous i cuits gallecs, ni els seus formatges (d'Arzúa-Ulloa, de Sant Simó da Costa o de l'Cebrero) ni de pal el Pastís de Santiago o el pastís de Mondoñedo i els ametllats d'Allariz.

I per regar els àpats els aiguardents i la queimada no poden faltar com licors típics gallecs.

Web oficial de turisme

Web de Galícia Turisme:

https://www.turismo.gal/

Moure Galícia: careteras

carreteres

A la xarxa viària de Galícia destaquen les autovies i autopistes que com a curiositat s'identifiquen amb AG- i amb fons blau, a diferència de la resta de comunitats autònomes que sol ser AP-. AG significa "Autoestrada Galega". Són moltes les autovies de Galícia i de pejae en canvi són poques les autopistes, entre elles l'autopista dóna Costa de la Mort o la de la Vall Miñor, la resta autovies de molt bona qualitat general.

D'aquestes vies principals surten diverses carreteres secundàries cap a les diferents poblacions i la zona costanera sobretotTotes aquestes carreteres es troben en un bon estat i permeten a més gaudir al llarg de el camí d'un paisatge de somni, encara que algunes són de corbes i estretes, però en general són accessibles a tothom.

Legislació Galícia en autocaravana o camper

Legislació de Galícia per a autocaravanes: vigilància contra l'acampada a la costa i protecció sobre paratges naturals

La legislació és la mateixa que l'estatal espanyola a Galícia.

Si un municipi no ens prohibeix per ordenança l'estacionament i / o pernocta d'autocaravanes, podem estacionar i pernoctar sense problema, Sempre que no sortim de les marques de el pàrquing i no acampem (això importantíssim).

Prohibicions d'aparcar / pernoctar a Galícia en autocaravana, de vegades, ¡i acampar sempre!

En alguns punts de principalment municipis costaners ens veten l'estacionament i pernocta en els seus carrers. Lamentablement, això és fruit de l'abús de molts que han acampat on no devien. El que més prohibicions hi són de pernocta d'autocaravanes sobretot en pàrquings de la costa, en els interiors no hi ha cap problema per regla general.

El que està prohibidíssim, i això si per llei per a tot Espanya, és l'acampada. No podem acampar en cap lloc públic.

I recordar, que acampar és estar més de 72 hores en el mateix lloc o sortir de l'perímetre de el vehicle (obrir una simple finestra, treure tendal o treure la taula i cadires és acampar).

Consell per evitar acampar amb calor a Galícia en autocaravana o camper

És per això que un consell si veniu a l'estiu, venir amb aire condicionat autònom o una nevera tipus vessa autònom per no obrir finestres ni treure res i poder evitar així tot tipus de multes estant a més fresquet en la vostra camper o càmping. Per a nosaltres el Déu vessa ho és tot 🙂 Hauria de venir de sèrie i no ser un extra, sempre ho diem, així segur molts deixarien d'acampar i ens deixarien de prohibir llocs únics.

Pernoctar, acampar i fer serveis a Galícia en autocaravana

On pernoctar, acampar i fer serveis de les autocaravanes i campers a Galícia

Galícia dispone de molts càmpings i moltes àrees d'autocaravanes algunes públiques i moltes altres privades.

Càmpings i àrees d'autocaravana privades a Galícia

Hi ha moltíssimes opcions a Galícia en diferents destinacions per trobar càmpings i àrees d'autocaravana privades de bon preu. 

Aquests dos punts són els que hem d'anar si volem acampar (treure taula, cadires, tendal, obrir finestres ...). Càmpings i àrees privades són les úniques que ens permeten l'acampada.

Àrees d'autocaravanes públiques

Són molts els municipis que també han apostat per establir àrees d'autocaravanes públiques a Galícia. La majoria àrees gratuïtes.

Però recorda que en aquestes àrees públiques per regla general està prohibida l'acampada. Aquí podràs pernoctar sense molestar a ningú i podràs fer serveis, però no acampar com a regla general.

Benzineres i supermercats que ofereixen serveis a autocaravanes i campers a Galícia

Hi ha algunes gasolineres i suupermercados gallecs que posen a disposició de les autocaravanes i campers serveis de buidats i omplerts d'aigües. Fins i tot alguns punts permeten la pernocta.

Illes Cíes què veure i fer

El que has de saber abans de visitar Illes Cíes a la teva ruta per Galícia en autocaravana

Heu de saber que només podem accedir a les Illes Cíes en vaixell i no podem accedir amb la nostra auocaravana ni camper.

cal reservar prèviament el vaixell ja que hi ha tiquets limitats diaris i se solen esgotar.

Al port de Vigo podreu prendre el transbordador per conèixer les espectaculars Illes Cies, això sí, prèvia reserva de bitllets aquí.

No podem accedir amb cap gos ni gat ni animal a les Illes Cíes, està totalment prohibit.

Què veure i fer a les Illes Cíes a la teva ruta per Galícia en autocaravana

Per planificar la teva visita a el millor de les Illes Cíes t'aconsellem veure aquest mapa amb tots els llocs d'interès que pots trobar i alguna de les seves rutes a peu més conegudes.

El més important i les nostres recomanacions de les Illes Cíes a la teva ruta per Galícia en autocaravana

Al port de Vigo podreu prendre el transbordador per conèixer les espectaculars Illes Cies, això sí, prèvia reserva de bitllets aquí.

Les Illes Cies són el carib gallec, Aigües cristal·lines i espectacular sorra blanca.

Allà es poden realitzar diferents rutes de senderisme com la de el far de Muntanya Far que us vam mostrar al mapa. Trobareu la Platja de Rodes, catalogada com la millor platja de l'món. A nosaltres ens va enamorar. 

Aparcar o pernoctar a Vigo en autocaravana

Veure el post sobre Vigo a autocaravana.

 T'assessorem, gestionem, resolem dubtes, donem suport i muntem una ruta o viatge amb autocaravana personalitzat als teus gustos i necessitats, perquè vagis tranquil, segur i el teu viatge amb autocaravana sigui inoblidable.

Amb aquest servei gaudiràs de debò d'un viatge amb autocaravana sense contratemps ni pèrdues de temps.

 Des de 30 €

ACCEDEIX AQUÍ

Altres articles que et poden interessar per viatjar en autocaravana o furgoneta camper

Deixa una resposta