En aquest moment estàs veient Atenes amb nens: guia, mapa, 2 rutes a peu, 12 consells i els 10 millors plans
Atenes amb nens

Atenes amb nens: guia, mapa, 2 rutes a peu, 12 consells i els 10 millors plans

Atenes és una de les ciutats més antigues del món i, com a tal, l'epicentre de primeres civilitzacions. La capital grega ha estat contínuament habitada des de 5000 anys enrere i avui recull al seu si aproximadament 5 milions d'habitants.

Viatjar a Atenes en família és una experiència fabulosa, ja que el recorregut obligat per la seva història a través dels seus jaciments, monuments i museus es converteix en una meravellosa oportunitat per endinsar-se en la mitologia i en els orígens del pensament intel·lectual i científic.

Aquesta vegada, la família Kucavana creuem els mars a bord de dos ferris per arribar fins a Grècia i per descobrir els tresors d'aquesta ciutat ancestral i volem resumir-vos la nostra experiència amb els millors consells per a la vostra visita en família, ens segueixes?

Si vols veure el nostre viatge complet per Grècia amb autocaravana durant gairebé 1 mes, us deixem aquí l'enllaç al post complet de la nostra experiència.

Com accedir a Atenes

A Grècia i Atenes hi podem accedir per terra, mar i aire. A Atenes disposem de vols directes des d'Espanya, per a pocs dies i veure només Atenes, aquesta seria l'opció que et recomanem i més en un viatge a Atenes amb nens.

Ara bé, si el que vols és fer un viatge més llarg per Grècia en família o per les illes amb cotxe potser el que et surti més econòmic és accedir a ferri com nosaltres amb el teu propi vehicle. Una cosa molt pràctica quan viatgem amb nens. Aquí t'expliquem com accedir A Grècia amb el teu vehicle i ho comparem amb arribar per carretera.

12 consells per viatjar a Atenes amb nens

1. Imprescindibles a la motxilla

Si viatges a l'estiu, tingues en compte que la calor prem i que les distàncies a recórrer són llargues. Et recomanem prendre nota dels següents bàsics:

-Aigua suficient en envàs reutilitzable.

-Barretes energètiques o fruits secs.

-Gorra.

-Calçat súper còmode.

-Protecció solar.

-Algun llibre de consulta infantil o contes de personatges mitològics grecs o que tingui relació amb el que vagis a visitar aquell dia.

2. Cotxets

No t'emportis cotxets no aptes per a carrers empedrats o empedrats. En el seu lloc, emporta't una motxilla portabebès o un cotxet amb rodes grans, ja que veuràs que et resulta més fàcil tant el trasllat com l'accés als jaciments arqueològics i als llocs turístics.

3. Beu aigua potable

Atenes i les zones de l'interior de Grècia compten amb aigua potable, així que podeu demanar que us omplin el vostre envàs reutilitzable en bars i restaurants. També podeu omplir les ampolles amb l'aigua de les fonts de la ciutat. En canvi, si visites alguna de les illes, hauràs de comprar aigua embotellada, ja que la d'allà no és apta per al consum humà.

4. Entrades

Us recomanem comprar una entrada combinada que us donarà accés durant 5 dies (amb una única visita per cada lloc) a l'Acròpolis ia altres 6 recintes arqueològics més: Kerameikos, Liceu d'Aristòtil, Biblioteca d'Adrià, Àgora romana, Agora antiga grega i temple de Zeus. L´entrada combinada té un cost fix de 30 € independentment de l´època de l´any i, a més, tenen l´entrada gratuïta els europeus menors de 18 anys.

Pots comprar-les a les taquilles de qualsevol recinte anomenat anteriorment, a excepció de les de l'Acròpolis, on no te'l recomanem per la cua infinita de gent que es genera en aquest lloc.

Si per contra només visitareu l'Acròpolis us aconsellem treure les entrades aquí anticipadament i evitar les eternes cues que es formen a les taquilles.

5. transport

Atenes compta amb una àmplia xarxa de transport públic composta per metro, tramvia, autobús i trolebús amb un bitllet comú.

Com que les distàncies són mitjanes, si viatges amb nens petits pot ser una bona idea pujar en un bus turístic, molt pràctic amb ells, i fer el recorregut, còmodament, baixant als llocs clau. Nosaltres ho solem fer un dia, i així ens escampa molt el dia en visites. Pots reservar-lo aquí.

6. Viatge educatiu

T'aconsellem que, dies abans del viatge, comparteixis amb els teus fills algun vídeo de youtube de l'antiga Grècia o algun altre recurs com pel·lícules i contes relacionats que els ajudin a ubicar-se al que més endavant visitessin.

7. Allotjament i on dormir a Atenes amb nens

Durant aquest viatge, concretament, nosaltres ens allotgem a la nostra autocaravana, però, sens dubte, recomanem llogar un apartament cèntric que permeti a la teva família sopar i relaxar-se després d'un dia intens i, segurament, calorós. Hi ha apartaments que ofereixen serveis de neteja i esmorzar (a mode d'hotel) que resulten molt confortables per a les famílies, sens dubte la nostra recomanació. Podeu mirar els apartaments que hi ha a la ciutat aquí.

8. Trasllats amb nens

Hi ha empreses transfer dedicades al trasllat privat entre punts clau com de l'aeroport a l'hotel i viceversa, que resulten econòmics i, sobretot, ràpids quan no es disposa de gaire temps. Un consell, amb nens, i per pocs dies reservar el transfer privat aquí, a nosaltres sempre ens resulta l'opció més ràpida i econòmica al final.

9. Rètols, alfabet grec

Els senyals i rètols a Grècia són a l'alfabet grec, però també són a baix a l'alfabet llatí i traduït a l'anglès. Això facilita als turistes, com nosaltres, moure'ns per Atenes i Grècia en general. Així que no et preocupis si no saps grec!

10. Idiomes a Atenes

Poca gent parla espanyol, més que el que és bàsic, a Atenes. En canvi, veuràs que tothom parla anglès. Sigui de ledat que sigui. Per tant, un consell domina un mínim d'anglès o bé descarrega't, Google traductor al mòbil abans d'anar.

11. Se salten les normes de circulació massa sovint, compte amb els teus fills!

Conduir parlant pel mòbil, sense casc amb moto o 3 a la moto tot és possible veure'l a les carreteres d'Atenes, així que precaució.

12. Excursions properes a Atenes que no t'has de perdre amb nens

Si estareu més de 3 o 4 dies a Atenes, val la pena descobrir algun dels grans Patrimonis de la Humanitat propers que té Grècia. Per nosaltres Delfos, Meteora o Corint, són 3 dels llocs que us recomanaríem per fer alguna excursió propera. I el millor amb nens fer l'excursió amb bus i sense preocupar-te de més amb civitatis que és el que solem contractar. Podeu veure les excursions que fan des d'Atenes ací.

12. Documentació a portar, compte amb la sanitat grega

A part del DNI a Grècia no us heu d'oblidar la targeta sanitària europea, de manera que pugui passar. Però, a més a més, per experiència pròpia sabem que la xarxa sanitària de Grècia no és el mateix que l'espanyola. En aquest aspecte, deixa molt a desitjar, per això nosaltres viatgem amb una assegurança de viatges que cobreix tota la part sanitària i qualsevol contratemps en el viatge. Preu per prestacions surt molt a compte, més que després haver de pagar una gran factura o que les nostres vacances se'n vagin en orris per qualsevol contratemps. Nosaltres contractem l'assegurança de la Iati per a la família que surt molt bé amb aquest 5% de descompte que ens fan. Us ho deixem aquí, ho apliquen al final final de posar totes les dades, ja veureu.

El millor i el pitjor del nostre viatge a Atenes

Les coses que més ens han agradat d'Atenes i Grècia

 • Sens dubte, en primer lloc, hi posem la seva gent. Els grecs són gent amabilíssima que cuiden moltíssim el turista i sobretot els espanyols ens tracten com a germans mediterranis. Tenen caràcter semblant a l'espanyol, són molt oberts, tranquils, amables amb l'estranger, humils i familiars. En cap país ens ha passat abans, convidar-nos a prendre res mai ia Grècia ens ha passat diverses vegades. Els grecs són increïbles, només cal obrir-s'hi una mica i passa la màgia.
 • La gastronomia grega i les tavernes acollidores. Menjar sa, senzill i riquíssim. Una gastronomia molt mediterrània i semblant a l'espanyola, però amb molts plats típics diferents dels nostres, variats i molt bons.
 • L'alfabet grec i el grec no són cap problema. Tot està traduït a l'anglès i alfabet llatí. I tothom, TOT EL MÓN parla anglès. Fins a la padrina d'un llogaret remot. Serà perquè molts van immigrar els Estats Units o perquè no dobleguen les pel·lícules ni televisió o perquè pensen en el turista, però tots saben anglès i molt millor que els espanyols o francesos.
 • Els grans monuments de la ciutat i els jaciments arqueològics són oberts fins a les 20 hores a l'estiu. Això facilita visitar-los després d´un bon dia de platja o piscina i ja amb la fresca de la tarda.
 • Els menors de 18 anys tenen gratuïtes les entrades als monuments i jaciments principals de tot el país.
 • Fred no passes si vas a l'estiu jejeje (sí, això és ironia, però és veritat si busques sol i platja Grècia és el teu lloc :P).

El pitjor d'Atenes i Grècia per a nosaltres

 • La calor d'estiu, per a la gent que porta malament la calor. Altres que ens agrada, sense problema, platja i piscina i feliços.
 • Els preus de l'alimentació estan una miqueta més alts en tot que a Espanya i això suma al final.
 • A les tavernes, restaurants grecs, no hi ha menús i els preus del cafè o cerveses són força més elevats que a Espanya ( 4 o 5 € un cafè o cervesa). Els preus dels plats són de menys de 10 € normalment, per aquest costat, si només menges un plat i postres no surt malament menjar fora.
 • Les serps. Molt de compte amb elles! No havíem vist mai tanta serp en tan pocs dies. Als jaciments i camins de bosc tingueu molta cura on trepitgeu.
 • En general, la Grècia continental està poc habitada i té poc turisme, cosa que fa que no hi hagi gaire oferta d'oci i activitats, que en el cas dels més petits demanaven, però no teníem opcions, a part del ràfting de Papigo, poques activitats més trobem a la Grècia continental a part de platja i visita a jaciments arqueològics. Atenes, tot i tenir més població, pel nostre gust li manca oferta d'oci per a nens.
 • Els avançaments temeraris en contínues dels grecs a la carretera. Molt de compte amb els carrers, cotxes i nens.

Seguretat a Atenes

Aquest és un tema que preocupa tots els visitants i, encara més, tot aquell que viatgi amb els seus fills a una gran ciutat turística. Atenes no és per si mateixa una ciutat poc segura, però sí que té els seus riscos si tenim en compte que és la tercera ciutat més poblada de la Unió Europea i una de les destinacions turístiques favorites, mundialment parlant.

 • La principal amenaça a Atenes són els carteristes. Cal anar amb compte en totes les línies de metro i, en especial, la que va de l'aeroport al centre, així que protegeix les teves pertinences.
 • També, evita alguns llocs després del capvespre, per l'ambient que es genera, com són la Plaça Omonia i rodalies i els carrerons de Metaxourgeio.
 • Pareu atenció a les estafes dels taxistes. No agafeu un taxi a la mateixa porta d'un lloc turístic i assegureu-vos de preguntar abans per les tarifes i que posa el taxímetre. Usar l'aplicació TaxiBeat és molt més barat i segur.
 • Compte si aneu amb vehicle a Atenes, hi ha molts robatoris d'interiors de cotxes i autocaravanes quan les veuen de turistes o lloguer.

En fi, res diferent del que et pot passar a la teva pròpia ciutat, però amb la diferència que aquesta vegada el turista i, per tant, la llaminadura dels estafadors sou tu i la teva família.

El nostre mapa de visites i llocs d'interès de Atenes amb nens

Després d'aquest resum anem al bo! Descobreix què veure i fer a Grècia amb nens. En conclusió, anem pel divertit!

En primer lloc, us deixo un mapa sobre els principals punts d'interès d'Atenes amb nens que ens elaborem abans d'anar i que de ben segur us anirà bé a vosaltres.

2 Propostes de rutes a peu per a 2 dies a Atenes amb nens

Et vam deixar aquí dues rutes que vam fer per veure els principals llocs d'interès de la ciutat en un mapa que només has de fer navegar ia caminar una estona. Són rutes fetes a peu de 8 del matí a 18-19 h de la tarda. 10 quilòmetres és l'aproximat que caminem a cadascuna d'aquestes rutes. Estan fetes amb els nostres fills de 6 i 9 anys acostumats a caminar.

Ruta Dia 1: L'Atenes mitològica, verda i de les altes esferes

Descripció de la ruta

 • Acròpolis
 • Museu de l'Acròpolis
 • Temple de Zeus olímpic
 • Jardins nacionals
 • Parlament
 • Canvi de guàrdia a la plaça Syntagma
 • Museu Benaki

Mapa de la ruta

Ruta Dia 2: L'Atenes bulliciosa, romana i romàntica

Descripció de la ruta

 • Museu de les il·lusions
 • Àgora grega
 • Monastiraki
 • Biblioteca d'Adrià
 • Àgora romana
 • Torre dels vents
 • Barri de Plaka i Anafiotika

Mapa de la ruta

Atenes amb nens: què veure i fer pels 10 plans imprescindibles

1. Trepitjar l'Acròpolis

Atenes té un punt d'inici obligat i és l'Acròpolis. Est va ser el lloc de culte als déus durant segles i residència dels antics reis micènics. I com a lloc de déus, l'Acròpolis ha estat també l'escenari de molts esdeveniments mitològics. Hi ha guies turístics especialitzats en atenció infantil que us relaten el misteri del Partenó i del Museu de l'Acròpolis.

El Museu de l'Acròpolis val molt la pena; és un museu modern, ampli i amb aire condicionat. Hi ha activitats orientades als més petits com la recerca del tresor mentre recorren part de les escultures més importants que el componen.

Pots entrar a l'Acròpolis per la porta més propera al Teatre Dionís (la més propera a la parada de metro Akropoli i la menys transitada) situada just davant del Museu de l'Acròpolis.

Podràs visitar el teatre de Dionís i l'Odeó d'Herodes Àtic mentre ascendeixes fins arribar al temple d'Atenea Niké, porta d'entrada al majestuós Parthenon. Al cim també descobriràs l'Erecteion al costat d'unes meravelloses vistes d'Atenes.

2. Reviure l'Àgora antiga

Una altra de les visites emblemàtiques és la del centre neuràlgic comercial i polític de l?antiga Grècia, l?Àgora. Pots aprofitar-la i visitar-la el mateix dia que l'Acròpolis.

La visita dura, aproximadament, unes 2 hores i l'espai compta amb magnífiques ombres d'arbres, a tenir en compte els dies calorosos d'estiu.

3. Perdre's pels barris de Plaka i Anafiotika

Plaka és un barri rústic compost de carrers laberíntics empedrats construït a l'estil otomà (respectant els accidents de relleu) que jeu a l'ombra dels temples de l'Acròpolis, a la falda del vessant. Plaka és el barri més pintoresc d'Atenes i t'embruja amb les botigues de joies i ceràmica, les tavernes i una atmosfera turca que defineix els seus orígens.

Anafiotika és un altre barri d'Atenes, situat per sobre de Plaka. Va ser construït a mitjans del s. XIX per una població de paletes procedents d'Anafi (a les Ciclades) que es van traslladar a Atenes per a la construcció del palau del rei Otó. I al pur estil ciclàdic, llueix al capdamunt amb les seves cases blaves i blanques.

4. Somiar ser atleta a l'estadi Panathinaikó

Aquest estadi va ser reconstruït a partir de les restes d'un antic estadi grec i, actualment, és un dels més antics del món i l'únic construït enterament de marbre, per això es refereixen a ell com a Kallimarmaro, que en grec significa «marbre bonic». Va ser l'estadi que va acollir la primera edició dels jocs Olímpics moderns el 1896.

Fins als anys 50, el riu Llissos passava davant de la porta de l'estadi, mentre que ara flueix a nivell subterrani.

5. Evadeix-te a la naturalesa d'Atenes

Dóna festa als déus per un dia i gaudeix d´un passeig en família pel Jardí Nacional d´Atenes, que compta amb més de 500 espècies diferents d´arbres.

D'altra banda, el Jardí Botànic Diomides, també, us ofereix la possibilitat de gaudir d'un pícnic en plena natura i us convida a un recorregut mitològic botànic guiat.

6. Escapada cultural als museus de la ciutat

El centre d'Atenes vessa de museus adaptats als més petits, però destaquem la visita al Museu Arqueològic Nacional i al Museu de Tecnologia de l'Antiga Grècia i, és clar, al Museu de les Il·lusions amb més de 60 il·lusions òptiques per divertir-te en família .

7. Xapa't del més nou de la ciutat: centre cultural Fundació Stavros Niarchos

Una activitat per a tota la família que no et deixarà indiferent. Per mostrar als teus fills que a Atenes no tot és antic, acosta't a aquest centre cultural, ultramodern i d'entrada gratuïta, que acull en un espai diàfan l'Òpera Nacional, la Biblioteca Nacional i un jardí mediterrani on pots gaudir d'un pícnic o relaxar-te a l'herba.

Podeu llogar una bicicleta per explorar la zona o fer exercici al gimnàs a l'aire lliure, però no us oblideu de contemplar les vistes des del far de l'últim pis de l'edifici, ja que són inoblidables.

8. Un viatge per les estrelles: Visita al planetari digital de la Fundació Eugides

Reserva una cita per a un viatge interestel·lar en família al planetari més gran del món i un dels més avançats tecnològicament. A més, el planetari també compta amb una cafeteria i un museu de ciències amb exhibicions multimèdia interactives.

9. Al cim d'Atenes: Visita al Monestir Kessariani

A la Muntanya Himeto pots visitar el Monestir Kessariani, un monestir bizantí del s. XI, envoltat per un frondós bosc i unes immillorables vistes de la ciutat i del golf sarònic.

Aquest monestir va ser erigit a l'emplaçament on un dia va lluir el temple d'Apol·lo, del qual se n'han conservat alguns elements com les columnes que sostenen la planta cruciforme de l'església.

10. Canvi de guàrdia a la plaça Sintagma

Aquest passa a la plaça Syntagma d'Atenes cada dia a les hores imparells quan els guardians (anomenats evzones en honor al nom que rebien els antics soldats grecs) es relleven la guàrdia del Parlament grec de dos en dos. En diumenge, però, el canvi de guàrdia es converteix en tota una cerimònia on tots els evsons participen en una marxa al compàs d'una orquestra. Sol ser a les 10:45h i cal anar-hi amb antelació.

I, per acabar, recordar-te que no tot a Atenes és veure i sentir, sinó, també, assaborir i per això, no oblidis gaudir d'alguns plats típics de la ciutat com són la Soutzoukakia (la versió grega de les mandonguilles) i el Souvlaki o el kebab grec que, amb tota certesa, a tots us encantaran.

Aquesta entrada té 2 comentaris

 1. David

  Bon dia,

  Gràcies per la informació. Tinc un dubte important respecte a les entrades per a l'Acròpolis i altres monuments (com l'entrada combinada). Si anem amb menors de 18 anys, ells entren gratis, però cal esperar cua perquè ells entrin si els adults ens hem comprat entrades en línia? Online no ens deixa agafar les entrades gratuïtes per a ells.
  Moltes gràcies

  1. família kucavanera

   Sincerament David, ara no recordo, crec que els havien de donar l'entrada gratuïta per entrar-hi sí

Deixa una resposta