En aquest moment estàs veient Com anar a Grècia amb autocaravana o càmper des d'Espanya? Triar la millor opció
Com accedir a Grècia amb autocaravana

Com anar a Grècia amb autocaravana o càmper des d'Espanya? Triar la millor opció

El primer que ens plantegem en un viatge a Grècia en càmper o autocaravana és com accedir-hi, quant ens costarà i quant trigarem a arribar.

És per això que el nostre primer pas en la preparació del nostre viatge a Grècia amb autocaravana , que podeu llegir al bloc amb tot l'important a saber sobre Grècia amb autocaravana i amb les nostres vivències allà, va ser fer una comparativa de quilòmetres, despeses de les diferents opcions que hi ha per accedir a Grècia amb autocaravana i temps que ens portaria a arribar .

D'aquesta comparativa us deixem a continuació les dades.

per carretera

Per accedir de Barcelona, ​​d'on partim nosaltres, al Peloponès de Grècia, on plantegem iniciar la nostra ruta, cal recórrer aproximadament 3000 quilòmetres a través de diferents països europeus, dels quals part són dels Balcans. Països on sabem que les carreteres no són gens bones ni tampoc la conducció dels seus locals.

3000 quilòmetres que són unes 33 hores de conducció aproximades i que suposen un cost total d'uns 1000€ de Barcelona a Patras. 2000 €, anada i tornada.

Els costos a gasolina calculem que són de 726 € més uns gairebé 300 € en peatges, amb el nostre consum mitjà de 11 litres als 100 km, a 2,20 € de mitjana que va el litre de benzina.

A Grècia per carretera amb autocaravana
A Grècia per carretera amb autocaravana

Per mar, a través de ferris

Des de Barcelona podem anar a Grècia a través de dos ferris i una conducció de 3,5 hores per carretera.

Recordeu mirar el post que hem fet sobre 10 coses que mai has de fer amb ferri amb autocaravana, on us expliquem normativa i consells per embarcar en un ferri.

Tant per al primer com per a segon ferri, la companyia operadora majoritària dels trajectes amb ferri són del grup de Grimaldi Lines, que us recomanem anar directes a la seva web i no a cercadors intermediaris que pugen les tarifes amb les seves comissions.

Esperant el ferri
Esperant el ferri

Pas 1 per accedir amb ferri a Grècia amb autocaravana: Ferry 1

Un primer ferri per embarcar és el de Barcelona cap a Itàlia. No hem vist que surtin d'altres ports espanyols, i per això fora de Barcelona no veiem altres opcions des d'Espanya. De Barcelona van a un dels 4 ports italians on hi ha línies. Savona, Gènova, Liorna i Civitavecchia, ordenats de nord a més al sud de la costa oest italiana.

Per fer aquest viatge a Grècia el millor port és el de Civitavecchia per ser la línia amb més assiduïtat i més al sud i així estalviar-nos quilòmetres de conducció.

Pas 2 per accedir en ferri a Grècia amb autocaravana: Una mica de conducció

De Civitavecchia, el següent pas serà conduir cap a un dels 4 ports que hi ha a la costa est d'Itàlia que tenen línies amb Grècia. Els ports són Venècia, Ancona, Bari i Brindisi, ordenats de nord a més al sud d'Itàlia.

Qui optimitza millor la ruta i conducció és el port de Ancona, a qui només conduiríem 3,5 hores, si no els següents millors serien Bari i Brindisi més al sud i als que arribarem des de Civitavecchia en 6-7 hores de conducció.

Pas 3 per accedir amb ferri a Grècia amb autocaravana: Ferry 2

Per últim, des del port escollit a la costa de l'Est italià podrem accedir a diferents ports grecs. Els principals ports grecs d'arribada són Corfú, Igumenitsa i Patras, de més al nord al sud, i sabent que Corfú és una illa.

El preu que veiem que costa cada ferri amb la nostra autocaravana de 7,5 metres de llargada i 3 d'alçada, viatjant en una cabina exterior petfriendly amb dos gossos, dos nens i dos adults és d'aproximadament 400-500 €uros. En total, pels dos ferris més benzina per creuar Itàlia entre port i port ens suposarà 1000 €. 2000 anada i tornada.

El preu, a més, varia segons les dimensions del vehicle a embarcar, el tipus d'allotjament i qui s'allotgi, podent reduir-se considerablement a uns 600 euros per a 2 nens i dos adults si es viatge amb furgoneta camper més petita i en cabina per als dos ferris i trajecte. 1200 anada i tornada.

Has de saber també que en alguns, molt pocs ferris i amb molt poques places hi ha l'opció de càmping on board, és a dir, quedar-vos i dormir a la vostra autocaravana dins del celler exterior, cosa que redueix una mica el cost del viatge. Aquesta opció cal mirar-la amb molt de temps, ja que com us dic són molt poques places les disponibles.

En conclusió, costa menys o el mateix viatjar amb ferri que per carretera.

Els avantatges, però, són força. No hi ha desgast del motor de l'autocaravana, no hi ha cansament físic i psicològic pels conductors ni pels nens ni gossos. Així que si t'estàs preguntant com anar a Grècia amb autocaravana, tingues en compte aquesta opció.

Per aire i llogar a la destinació

La tercera opció i resposta a com anar a Grècia amb autocaravana és viatjar amb avió i llogar una autocaravana en destinació.

Si no teniu autocaravana o si en teniu, però potser aneu per pocs dies, sens dubte aquesta és l'opció que us sortirà més rendible i barata.

La nostra elecció, itinerari i experiència per accedir a Grècia amb autocaravana

En el nostre cas, en veure que el preu era el mateix per carretera que ferris i veure que en temps també trigaríem igual 2,5- 3 dies, vam decidir comprar els bitllets de ferris i fer el següent itinerari:

 • Ferry de Barcelona a Civitavecchia
 • Conduir 3,5 hores de Civitavecchia a Ancona, a Itàlia
 • Ferry d'Ancona a Patras

En total el cost va ser de 1000 euros en total arribar de Barcelona a Grècia, 2000 anar i tornar, triant a tots els ferris cabina exterior petfriendly i sent 4 més dos gossos que també paguen. Una altra cosa important per saber és que el preu va ser amb 3 mesos d'antelació al viatge. Heu de saber que contra abans ho compreu millor perquè us surtin millor de preu.

Recordeu mirar el post que hem fet sobre 10 coses que mai has de fer amb ferri amb autocaravana, on us expliquem normativa i consells per embarcar en un ferri.

Piscina en un dels ferris

Important, a tenir en compte

Important: Entre ferri i ferri deixem hores suficients per si hi havia retards als ferris i encara sort perquè vam tenir un retard de 3 hores al primer.

Una altra cosa que heu de saber és que a la tornada per optimitzar quilòmetres i despeses el ferri ho vam agafar el ferri en un altre port grec, a Igumenitsa, al nord de Grècia, fins a Ancona. Pensar sempre la ruta que fareu i triar el port després per optimitzar bé recursos i despeses. En aquest cas, la planificació en un viatge així suma, més que improvisar la ruta i el viatge.

Les nostres vivències als ferris a Grècia

Sobre els ferris que vam agafar, dir-vos que tots els operaven Línies Grimaldi. Encara que el d'Ancona a Patras, n'era de la sub filial grega. Es diu Minoan Lines, però per comprar-los es fa des de la pàgina de Grimaldi Lines igual. L'únic que canvia és que als vaixells la gent que treballa és grega principalment i al de Grimaldi pur i dur són tots italians.

Totes les ferris tenien zona de jocs per a nens, diversos restaurants i bars i piscina. I segons el ferri hi havia altres serveis com spa, gimnàs, casino, gelateria, botigues, etc. L'spa era l'únic de pagament extra, la resta és gratuïta. La piscina és exterior i només l'obren a l'estiu.

A més, al juliol vivim algunes activitats a bord dels ferris de Grimaldi, bàsicament activitats de classes de ball i de discoteca. Si us agrada la festa un plus per fer més entretingut el viatge.

Conclusió de la nostra experiència

En conclusió, la nostra experiència als ferris d'aquest viatge a Grècia ha estat positiva comparada amb la carretera. Per als nens molt millor i per als que també conduïm, millor que conduir 32 hores. Encara que sí que és veritat que els ferris són ferris i no creuers, i hem de diferenciar-ho bé, aquí les cabines i serveis dista dels luxes dels hotels sobre el mar que hi ha als creuers, així que esperar el just com a mitjà de transport que és i segur us sorprendran bé.

Aquesta entrada té 2 comentaris

 1. Concha

  Moltes gràcies per la vostra informació, és molt útil. Farem aquest viatge a primers de setembre.

  1. família kucavanera

   Un plaer Concha, qualsevol cosa estem aquí per ajudar-vos 🙂 Una abraçada

Deixa una resposta