En aquest moment estàs veient Guia per viatjar a Grècia amb autocaravana o camper
La nostra autocaravana a Corint, Grècia

Guia per viatjar a Grècia amb autocaravana o camper

Grècia en autocaravana ha estat un gran regal. Un somni complert de fa anys.

Som la Pilar, el Jose, l'Arnau i l'Anna, una família viatgera amant de la vida i d'aquest planeta. Viatgem normalment amb autocaravana, abans en furgo, però també ens agraden els viatges cicloturistes i fins i tot de motxillers. Al nostre bloc Kucavana, et compartim, des de fa més de 5 anys, les nostres aventures i t'ajudem en allò que necessites per al teu proper viatge.

Segueix-nos per xarxes!
Si t'agrada el que compartim aquí, segueix-nos en directe pels nostres canals de Instagram y Youtube, estarem fins i tot més a prop teu.

Com a amants de la història i cultura clàssica, Grècia era una d'aquelles destinacions imprescindibles. La pandèmia va endarrerir el nostre viatge, però per fi, avui, podem dir que hem gaudit de Grècia a la nostra autocaravana Kucavana.

Com sempre viatgem en família, amb els nostres fills de 6 i 9 anys. Els únics que en aquest viatge no van venir amb nosaltres van ser els nostres gossos Max i Bloom. Tot i haver planificat tot amb ells i fins i tot haver reservat cabines pet friendly als ferris de Grimaldi, finalment vam decidir que era millor que no vinguessin. Ha estat el primer viatge de la Kucavana sense Max, el més veterà dels nostres gossos viatgers. I malgrat trobar-lo a faltar, avui pensem que va ser la millor decisió. La calor i els gossos de carrer solts no haurien estat un bon pla amb els nostres gossos a Grècia.

En aquest post us expliquem tot sobre el nostre viatge per Grècia amb autocaravana. La nostra experiència, investigacions, descobriments i tot allò imprescindible per al vostre proper viatge en autocaravana per Grècia. Esperem us sigui útil i que, en comentaris, a sota, ens exposeu els vostres dubtes, vivències, experiències i consells propis.

Ahh i si no tens autocaravana, t'aconsellem que miris el lloguer d'autocaravanes per Iescapa, una plataforma amb autocaravanes de particulars, l'airB&B d'autocaravanes, que sempre surt molt bé de preu i tenen autocaravanes per tot Europa, pots anar amb avió i llogar a la destinació. Un conseller, el que surt més bé és llogar l'autocaravana a Alemanya i França, que és on hi ha més oferta i estan més barates d'Europa.

Comencem, agafar-vos al volant que prepararem el viatge a Grècia en càmper, caravana o autocaravana!

Abans de començar has de conèixer aquestes 20 curiositats sobre Grècia amb autocaravana

Servei de muntatge de ruta amb autocaravana

Vídeo sobre tot el que has de saber per visitar Grècia amb autocaravana o camper

Al següent vídeo et fem un resum sobre tot el que hi ha en aquest post. T'ensenyem les alternatives per accedir a Grècia amb autocaravana, les normes que has de conèixer per conduir, aparcar, pernoctar i acampar amb autocaravana a Grècia i finalment algunes curiositats i coses que t'anirà bé saber abans de viatjar a la teva autocaravana o furgoneta càmper a Grècia.

Recorda seguir-nos a Youtube, donar un like si t'agrada el vídeo i comentar qualsevol dubte que tinguis.

 

Com anar a Grècia amb autocaravana o camper des d'Espanya?

El primer que ens plantegem en un viatge a Grècia en camper és com accedir-hi, quant ens costarà i quant trigarem a arribar.

És per això que el nostre primer pas va ser fer-ne una comparativa de quilòmetres, despeses de les diferents opcions que hi ha per accedir a Grècia amb autocaravana i temps que ens portaria a arribar.

D'aquesta comparativa hem escrit un post sobre com anar a Grècia amb casa teva rodant, on expliquem el detall de les 3 alternatives possibles per anar a Grècia amb autocaravana: per carretera, per ferris o bé per aire i llogant-hi. En aquest article trobareu despeses i tots els detalls d'on agafar els ferris etc.

En resum, nosaltres triem anar a 2 ferris, tots de Grimaldi Lines, encara que el segon ferri és d'una submarca de Grimaldi, la grega, Minoan Lines. Així doncs, vam agafar un primer ferri de Barcelona a Civitavecchia, després vam creuar Itàlia en 3,5 hores de conducció i després vam agafar un segon ferri d'Ancona a Patras, al sud de Grècia. Per a la tornada vam fer a la inversa, però vam sortir del nord de Grècia, d'Iogumenitsa a Ancona, per així estalviar quilòmetres.

Si penseu agafar ferris fins a Grècia, que va ser la nostra elecció, pensar en llegir abans el nostre article sobre 10 coses que mai has de fer en embarcar en un ferri amb autocaravana.

Embarcar la nostra autocaravana amb ferri
Embarcant la nostra autocaravana amb ferri

Circular i conduir a Grècia amb autocaravana

En arribar a Grècia, el primer que farem és conduir per les carreteres amb la nostra autocaravana, per la qual cosa abans de conduir n'hem de saber el codi de circulació i cultura al volant.

En general, els grecs són pacients, no et xiulen i són tranquils. Ara bé, de vegades també són una mica temeraris, però no exageradament. Vam anar pensant que conduïen molt pitjor del que vam trobar i potser això ens dóna peu a dir que és un país fàcil per conduir.

Normativa general

El codi de circulació grec està basat en les directives europees i, per tant, és pràcticament igual a l'espanyol. Per exemple, està prohibit conduir parlant per telèfon o anar amb moto sense casc, encara que la realitat allà sembli una altra.

Temple d'Atenea, la zona més baixa i la primera visita dels pel·legins a Delfos a Grècia
Temple d'Atenea, la zona més baixa i la primera visita dels pel·legins a Delfos a Grècia

6 Curiositats i problemes a les carreteres gregues

Una cosa és el que diu el codi de circulació i l'altra la realitat a les carreteres gregues. Per això et recullem algunes curiositats que has de saber abans de conduir per Grècia amb la teva autocaravana o furgoneta camper.

Els senyals i rètols a Grècia són fàcils d'entendre

Els senyals i rètols a Grècia són al alfabet grec, però també a l'alfabet llatí i traduït a l'anglès. Això facilita als turistes, com nosaltres, conduir per Grècia.

Les benzineres gregues estan orientades al client 100%

A totes les benzineres gregues veuràs que t'atén una persona, hi ha comptades màquines automàtiques. El dependent, en molts casos, a més d'omplir-te el teu dipòsit de benzina, mentrestant, et netejarà el vidre. En no estar acostumats a això darrer, nosaltres donàvem una propinilla que agraïen molt.

D'1 carril amb voral et fan 2 carrils

Per sort, això només ho veuràs a carreteres secundàries amb voral, que no són la majoria, sinó més aviat la minoria de carreteres per on passaràs en una ruta com la nostra. Però en aquestes carreteres recorda ficar-te a la dreta, al voral. Si no, els grecs et poden avançar pel mateix voral si veuen el buit. En aquestes carreteres fan dos carrils d'un.

Banner llarg Yescapa com llogar la meva autocaravana

Avancen contínuament en contínua

Això de la línia contínua a les carreteres sembla que no ho entenen gaire. Molt compte amb els avançaments temeraris. Recorda, condueix sempre ben enganxat a la dreta.

Se salten les normes de circulació massa sovint

Veure conduir algú parlant pel mòbil, sense casc en una moto o 3 a la mateixa moto és més que possible a les carreteres Gregues, així que precaució.

Altars i capelles a les carreteres

A totes les carreteres en veuràs moltes petites capelles i altars ortodoxos. Alguns per protegir la carretera d'accidents i d'altres en memòria d'algun accident.

Conduint l'autocaravana per Grècia
Conduint l'autocaravana per Grècia

Acampar a Grècia amb autocaravana o furgo

L'acampada lliure està totalment prohibida a Grècia per la llei 4403 /2016 articulo 31 grega. Únicament es pot acampar en llocs habilitats com a càmpings o zones d'acampada legalment establertes.

Especialment la llei parla de la especial atenció contra l'acampada a jaciments arqueològics, platges, boscos i parcs naturals.

A Grècia l'acampada es considera sobresortir del perímetre del vehicle, és a dir, treure taules, cadires, tendal, cuinar fora, etc… I, a més, “establir-se en un lloc amb una autocaravana”. La llei parla d?autocaravanes en concret, que poques lleis europees les introdueixen. D'altra banda, parla d'establir-se com un concepte abstracte, interpretat per la majoria d'autoritats i ajuntaments de la manera més restrictiva, que és com pernoctar.

Prohibida totalment l'acampada lliure a Grècia
A Grècia, està totalment prohibit treure taules, cadires, tendal, cuinar o treure qualsevol element del nostre vehicle a qualsevol lloc públic. Només podem acampar a càmpings o llocs privats.

Ioánnina amb autocaravana, allotjats al Càmping del Club Nàutic d'Ioánnina
Ioánnina amb autocaravana, allotjats al Càmping del Club Nàutic d'Ioánnina

Pernoctar a Grècia amb autocaravana

Com hem dit a dalt, la pernocta lliure és un tema sensible a Grècia, legalment no està permesa expressament però sí prohibida implícitament. Això és perquè la legislació que prohibeix l'acampada lliure a tot el país, no és clara sobre això, però dóna peu a prohibir el concepte d'“establir-se amb una autocaravana”. Sent aquest interpretat pels municipis i policia com a pernoctar en autocaravana.

Per això trobem que a Grècia està totalment prohibida la pernocta lliure a:

 • Jaciments arqueològics
 • Platges
 • Boscos i parcs naturals

En aquests llocs podrem aparcar-hi, però no pernoctar per regla general.

Per això a molts llocs d'aquests veureu senyals de prohibit acampar i encara que no treieu elements del vostre vehicle i us quedeu a pernoctar, multen igual.

Senyal de prohibit acampar = prohibit pernoctar a Grècia
A Grècia, quan veieu un senyal de prohibit acampar també vol dir prohibit pernoctar, recordar.
Les multes poden arribar a 300 euros.

Fora d'aquests llocs, dins de poblacions, trobareu de tot, algunes amb prohibit acampar que recordar també vol dir per als grecs prohibit pernoctar, i altres sense senyals i que ningú us dirà res enlloc si no traieu, taules, cadires etc.

A poblacions amb prohibit acampar/pernoctar, també trobareu que de vegades l'ajuntament fins i tot habilita un lloc per a les autocaravanes i normalment gratuïtament. Un exemple clar és Nomenvasia, que amablement t'envien al port per pernoctar.

Llocs per pernoctar a Grècia

Els Càmpings

A Grècia, no hi ha tants càmpings com a Espanya, la qual cosa sorprèn amb la quantitat de quilòmetres de platja que té. Però, els càmpings sens dubte són la millor opció per pernoctar i acampar legalment i còmodament a Grècia. Més a prop o lluny dels llocs d'interès segur en trobaràs un.

El model de càmping a Grècia dista del model que Espanya està creant de “glamping”. No hi ha càmpings amb tobogans i grans piscines, ni càmpings amb activitats i festes. Tots els càmpings són familiars, regentats per una família grega, molt tranquils ia preus assequibles (la mitjana de preus que paguem en temporada alta per a 2 adults, 2 nens i una autocaravana ha estat de 28-35 € la nit) i amb dos centres neuràlgics socials: la piscina, sense gaires luxes, i la taverna, on se sopa sempre genial.

Val a dir que per a nosaltres ha estat la millor opció per pernoctar en aquest viatge. En anar al juny-juliol i fer calor els càmpings eren un imprescindible per poder aparcar a l'ombra dels seus arbres, acampar i refrescar-nos a les seves piscines i platges properes.

Camping Vrachos de Kastraki a Meteora
Camping Vrachos de Kastraki a Meteora

Àrees d'autocaravanes

A Grècia només hi ha 9 àrees d'autocaravanes amb tots els serveis d'emplenades i buidatges complets. Totes són privades de pagament, i la majoria dels seus propietaris són propietaris d'una taverna (el restaurant típic grec). Un exemple és l'àrea d'autocaravanes de Pounta, al pàrquing d'una taverna propera a la platja, on a canvi de dinar i pagar 3€ extra per l'autocaravana vam poder pernoctar-hi i estar-hi 24 hores.

tavernes

El model principal de Grècia per a les pernoctes per a autocaravanes i camper justament rau en aquests llocs: les tavernes. Tavernes que et deixen pernoctar als pàrquings gratuïtament a canvi de dinar o sopar, i de vegades t'ofereixen algun servei extra com aigua o deixar utilitzar els banys.

De tavernes trobareu moltíssimes on permeten la pernocta gratuïta a canvi de fer alguna consumició als seus restaurants. Sens dubte una opció genial i que nosaltres gaudim molt. Les podeu localitzar sense problema a les apps de localització de llocs de pernocta per a autocaravanes.

Pàrquings dels municipis

En alguns llocs que no disposen de càmpings, àrees d'autocaravana, aparcaments privats ni tavernes per a la pernocta, municipi habilita un lloc per pernoctar a les autocaravanes. Encara més que habilitar, majoritàriament simplement et permeten pernoctar en un aparcament del municipi.

En aquests pàrquings, recordar, mai no podrem acampar (treure cadira, taula, tendal o qualsevol cosa que superi el perímetre del vehicle).

D'altra banda, legalment on podrem pernoctar serà als aparcaments privats de pagament, encara que aquests els trobarem a molt pocs llocs. Un exemple, en el nostre cas va ser a Atenes que vam pernoctar en un aparcament vigilat privat.

Pàrquing del poble de Papingo
Pàrquing del poble de Papingo

Els serveis per a autocaravanes a Grècia

Com ja hem comentat a dalt, el tema serveis de buidatges i omplert d'aigua està molt limitat a Grècia. Únicament seran els càmpings els llocs principals que tenim per fer aquests serveis. A tots els càmpings disposen de tots els serveis d'ompliments i buidatges d'aigües més electricitat.

 A banda només tenim a tot el país 9 àrees d'autocaravanes privades amb tots els serveis i 1 àrea de buidatges a l'autopista sortint d'Atenes.

El nostre viatge a Grècia amb autocaravana: mapa, costos, el millor i el pitjor

Resum del nostre viatge

El nostre viatge i experiència ha tingut lloc entre juny i juliol, durant 21 dies.

sortim de Barcelona amb ferri fins a Civitavecchia, creuem Itàlia en 3,5 hores i vam agafar un segon ferri d'Ancona a Patras, el nostre primer punt de contacte amb Grècia. D'aquí vam recórrer Grècia de Sud, per tot el Peloponès i alguna illa, fins al centre nord de Grècia a l'Epir, on vam agafar el primer ferri de tornada a casa, d'Iogumenitsa a Ancona, Itàlia, i d'aquí vam anar a Civitavecchia (3,5 ,XNUMX hores de conducció) per agafar el segon ferri de tornada ja a casa, fins a Barcelona.

Què veure a Grècia: 14 imprescindibles
Què veure a Grècia: 14 imprescindibles

Mapa del nostre viatge

A continuació, us deixem el mapa amb els llocs d'interès i els millors llocs de pernocta de Grècia que hem elaborat pel nostre viatge. En contractar el nostre servei de muntatge de ruta personalitzat ho tindreu actualitzat.

Mapa de llocs d'interès i llocs de pernocta a Grècia amb autocaravana o camper
Mapa de llocs d'interès i llocs de pernocta a Grècia amb autocaravana o camper

La nostra ruta i destinacions imprescindibles què veure a Grècia a partir de la nostra experiència

A continuació, us ensenyem les nostres destinacions preferides i el millor què veure a Grècia en un vídeo i post amb fotos i l'explicació de cadascú amb tota la nostra experiència i consells al següent post.

Vídeo de les 16 destinacions imprescindibles de Grècia amb autocaravana

Llista d'altres posts que tenim de llocs imprescindibles per al vostre viatge per Grècia amb autocaravana

La selecció dels millors plans amb nens a Grècia

I si viatgeu amb nens, mireu la nostra selecció de les 14 millors destinacions a veure a Grècia amb nens.

El temple d'Apol·lo i l'oracle de Delfos
El temple d'Apol·lo i l'oracle de Delfos

Despeses del nostre viatge a Grècia amb autocaravana

El nostre viatge de 21 dies a Grècia ens ha suposat 5.498 euros de despeses en total per als 4 que viatgem i amb el trasllat de la nostra autocaravana anar i tornar amb ferris des de Barcelona a Grècia.

Desglossats els costos són els següents:

 • En transport: ferris, gasolina, peatges un total de 3.145,5 € (ferris uns 2200 euros de Barcelona-Grècia anar i tornar)
 • Restaurants i cafeteries: 782 € menjant cada dia en un restaurant.
 • Entrades i activitats de lleure, més algun taxi per accedir-hi:  495 €
 • Càmpings, àrees i pàrquings de pagament per pernocta: 380€
 • Supermercats: 380 €
 • Altres (souvenirs i compres diverses): 292€.

Consells que et donem per a un viatge a Grècia amb autocaravana a partir de la nostra experiència

 • portar un assegurança de viatge per a temes mèdics, ja que la sanitat pública d'allà deixa moltíssim a desitjar i no és com a Espanya. Mínim sinó recorda portar la teva targeta sanitària europea. Nosaltres portem l'assegurança de Iati Escapadas que surt superbé de preu per a tota la família, ia part de despeses mèdiques, inclou temes de viatge en autocaravana com el robatori a l'interior i fins i tot accidents de la mascota amb què viatges. Et deixo aquí un descompte del 5% que utilitzem (t'ho apliquen al final d'emplenar-ho tot, ja ho veuràs):
 • portar escarpins o sabates de riu a l'autocaravana i sempre a la bossa de la platja. Hi ha moltes platges de pedres.
 • Si aneu a ferris, reservar-los amb temps per tenir lloc i que sigui més barat. A més, feu-vos la targeta de fidelització i estalviareu. I ja durant l'embarcament recordeu-vos-ne una jaqueteta per als aires condicions, banyador per a la piscina del ferri, Jocs per entretenir-se i una mica de menjar si voleu estalviar-hi al vaixell.
 • Parlar un mínim d'anglès. Espanyol no parlen res, però anglès parla tothom, fins a l'àvia del poble més remot grec. I si no parleu anglès, un consell, descarregar la app de Google Traductor, amb traducció automàtica, per àudio i per càmera, un imprescindible als nostres viatges.
 • A les carreteres sempre que pugueu conduir els més arrambats a la dreta, dins del voral i així no tindreu problemes.
 • si podeu agafar autopistes, estan genial i els preus són imports petits, encara que les autocaravanes paguem el triple que un cotxe.
 • Si hi ha un senyal de prohibit acampar volen dir també prohibit pernoctar a Grècia. No aparquis a la nit o et pots trobar una multa força segura.
 • mai, mai acamps ni pernoctes a platges, jaciments arqueològics o boscos. A banda d'estar prohibit per llei, podràs rebre una recepta de 300 €, com alguns amics els ha passat, i en llocs no senyalitzats.
 • Utilitzar més els càmpings que les tavernes per a les pernoctes, al final et surt més barat pagar el càmping, que són uns 20-30 €, que no pagar els dinars o sopars a la taverna ia les tavernes no n'hi ha per fer els buidatges d'aigües grises ni negres per regla general.

Més consells per viatjar amb autocaravana per Grècia

 • Aprofita que els jaciments i monuments més importants obren fins a les 20 hores a l'estiu visitar-los a la tarda i aprofita els matins per sufocar la calor a platges i piscines dels càmpings (tots tenen piscina pel que hem vist).
 • La majoria dels monuments i llocs de visita a Grècia encara avui no tenen ni web pròpia ni es poden comprar les entrades on-line. Sorprenent veritat? L'única web oficial de tots els monuments la podeu veure aquí. Ara bé, l'únic que es pot reservar i comprar abans són les entrades de la Acròpolis d'Atenes aquí i creure'm que val la pena fer-ho per no fer cues.
 • La alimentació és una mica més cara que a Espanya, com els preus de França, però els productes són pràcticament els mateixos. Nosaltres vam comprar als Lidl i trobàvem els mateixos productes que a Espanya. Així, si us voleu estalviar pes i així consum de combustible durant els trajectes, no cal que carregueu gaire el rebost a Espanya.
 • En general, ens va agradar més el nord de Grècia, que el Peloponès que el trobem molt abandonat i deshabitat. Us aconsellem no oblidar-vos de veure el centre i nord de Grècia, no té res a veure amb el sud.
 • No aneu ni tan sols a aparcar Esparta. No val la pena pel que cal veure ia sobre hi ha un grup organitzat que trenca vidres i roba als vehicles, inclòs les autocaravanes. Els vam poder veure en acció i per sort no ens van acabar de robar i tot va quedar en una anècdota.
 • En Atenes també hi ha robatoris als vehicles estrangers i autocaravanes, només aparcar a pàrquings vigilats de pagament o al càmping. Al càmping d'Atenes reservar amb força antelació, nosaltres quan vam anar a Reservar ja era ple.
Micenes, accedint a les cisternes
Micenes, accedint a les cisternes
Fes clic per puntuar aquesta entrada!
(Vots: 5 mitjana: 4.6)

Deixa una resposta