En aquest moment estàs veient Pas a pas de com fer el millor sushi casolà
Pas a pas de com fer sushi casolà

Pas a pas de com fer el millor sushi casolà

 Com fer sushi casolà, el millor que he provat fins ara.

Si et preguntes com fer sushi casolà que estigui riquíssim i sigui fàcil de fer, aquí tens després de molt temps cuinant a casa la millor recepta pas a pas.

Una recepta que tant a nosaltres com als nostres petits els encanta. I no només els agrada menjar el sushi casolà que fem sinó que els encanta participar en la seva preparació.

Una recepta per fer un gran plat de sushi per poc preu i ràpida de fer en menys de 40 minuts.

Com fer sushi casolà pas a pas de la recepta i els seus trucs

Ingredients per per fer el millor sushi casolà per a 4-6 persones

Per fer el arroz per al sushi:

Per al arròs:

  • 250 grams d'arròs per a sushi
  • 500 ml d'aigua
Per al amaniment o guarniment que el trobarem a l'arròs un cop fora de l'olla:
  • 50 ml de vinagre d'arròs
  • El suc d'una llima
  • 50 grams de sucre blanca
  • 1 culleradeta de sal

Aquí tens l'enllaç dels ingredients que compro moltes vegades:

Per a fer els makis (el rotllet amb alga) de salmó i d'alvocat:

  • Dos paquets d'algues nori
  • 1 llom de salmó marinat grassonet (el comprem fet o bé ho fem, sempre abans congelem el salmó i després ho marinamos 24 hores a la nevera en un tapper amb un got de sucre i un got de sal fina barrejat emvolviendo el salmó)
  • 1 alvocat 
  • O el peix cru o marinat que prefereixis o verdura, fruita o el que vulguis de farciment. Exemple cogombre, formatges ...

Per al amaniment posterior de l'sushi segons gust de cada un:

  • Salsa de soja
  • Wasabi

Estris

  • una olla
  • Una safata per estirar després l'arròs
  • Una estoreta de sushi

El procés pas a pas de com fer sushi casolà en menys de 40 minuts perquè quedi perfecte

En el següent article, de com fer sushi casolà t'explico el pas a pas perquè et quedi perfecte l'arròs i facis una sushi boníssim. Pensa que portem fent fa molts anys sushi i està és la millor recepta que hem aconseguit fins al moment. Amb ella ens queda perfecte i boníssim.

La fem en família fins a la nostra autocaravana com veieu en aquesta foto

ETAPA 1: COM FER L'ARRÒS PER SUSHI PERQUÈ QUEDI PERFECTE: LA CLAU DEL SUSHI

Pas 1: NETA I POSA A REMULL L'ARRÒS A EL MENYS UNA HORA ABANS

El primer lloc de com haer l'arròs per a sushi perquè quedi perfecte és rentar molt bé l'arròs de sushi fins que queda blanca l'aigua, perquè marxi el midó bé i posar-lo en remull en un bol amb aigua almenys una hora abans de posar-te a cuinar-

TRUCS

  • Important que sempre sigui arròs tipus sushi, no et quedarà mai igual un altre arròs.
  • Renta l'arròs en un colador i veus observant com a el principi l'aigua surt blanca i després va sortint transparent. Aquí estarà ben rentat.
  • Jo poso l'arròs al matí en un bol d'aigua freda i així no m'oblido de posar-ho una hora abans de fer-ho. És igual si està més temps en remull.
Pas 2: POSA L'ARRÒS EN AIGUA BULLINT TAPAT A FOC MEDI-FORT 5 MINUTS

Posa els 500 ml d'aigua a bullir, quan comenci a bullir posa l'arròs i posa la tapa. Tapat deixa durant 5 minuts a foc fort l'arròs. Jo utilitzo vitroceràmic i poso el grau 7 de 10 de foc durant aquests 5 minuts.

Pas 3: POSA A EL MÍNIM EL FOC I SEGUEIX coent L'ARRÒS TAPAT 15 MINUTS MÉS

Passats els 5 minuts anteriors i amb la tapa encara posada a l'olla, baixa a el mínim mínim el foc. Jo poso el punt 1 de 10 de la meva vitroceràmica. I deixa així tapat amb el foc baix l'arròs durant 15 minuts.

El com fer l'arròs per a sushi de forma fàcil i la més bona
Pas 4: PER EL FOC, TAPA AMB UN DRAP L'OLLA I DEIXA L'ARRÒS REPOSAR 5 MINUTS

Passats els 15 minuts anteriors, apaga el foc, destapa i feta un drap net de cuina per sobre perquè xopi la humitat. I així deixa reposar 5 minuts l'arròs amb el foc totalment aturat.

El com fer arròs per a sushi de forma fàcil i la més bona
Pas 5: FES EL AMANEIXO PER L'ARRÒS

Mentre deixes reposar els 5 minuts anteriors l'arròs prepara el guarniment de l'arròs de sushi.

En un bol barreja bé els següents ingredients:

  • 50 ml de vinagre d'arròs
  • El suc d'una llima, amb llimona no queda tan bo ni el gust original
  • 50 grams de sucre blanca, encara que pot ser un altre tipus de sucre
  • 1 culleradeta de sal

 

Com fer sushi casolà que quedi ben
Pas 6: ESTIRA L'ARRÒS EN UNA SAFATA, ECHA EL AMANEIXO I deixa que es refredi

Treu l'arròs ja reposat a una safata, jo utilitzo aquesta de vidre. L'important és que et queda ben estirat perquè es refredi abans. 

Un cop estirat l'arròs a la safata, tira el guarniment preparat, Repartint per la safata, en el pas anterior i barreja bé tot l'arròs.

com fer el per a sushi quedi perfecte

ETAPA 2: COM FER ELS Makis

Pas 7: POSA EN L'ESTORETA L'ALGA NORI

En una superfície neta, estira l'estoreta per xuxi i col·loca l'alga nori amb la part brillant de l'alga tocant a l'estoreta i la rugosa per fora.

Pas 8: POSA ARRÒS SOBRE LA ALGA I SOBRE L'ARRÒS EL INGREDIENT QUE VULGUIS

En aquesta part de l'alga rugosa estira arròs una tercera part de l'alga, com a la foto. Tota la resta de llarg de l'alga deixa-ho sense arròs. Això és per fer el maki petit, si ho vols gran fes-ho 1/2 d'arròs de l'alga. A nosaltres ens agraden petits.

 

Sobre l'arròs i en el centre de el mateix, posa un fil de l'ingredient ingredients que vulguis.

recepta millor sushi casolà
Pas 9: s'enrotlla i TALLA EL ROTLLO

Toca enrotllar el maki. Amb l'ajuda de l'estoreta empeny per enrotllar l'alga. Però no t'enrotllis l'estoreta i alga! Només empeny fins a donar mitja volta. Després tira per avall l'estoreta i de nou empeny perquè vagi rodant i convertint-se en un rotllo d'arròs, XNUMX maki.

Perquè l'alga s'enganxi a la mateixa alga, mojala una mica amb el rovell dels teus dits (gairebé com si fossis a enganxar un segell és).

Finalment, mulla un ganivet que talli molt molt bé, i curta. La clau és el ganivet que talli bé i mullada seu full perquè no es trenqui l'alga i et quedi un tall lleig.

El pas a pas de com fer sushi casolà perfecte
Pas 10: serveix-los AMB SALSA DE SOJA I WASABI SEPARATS

Ja tens els teus makis ara serveix-los amb salsa de soja en un petit bol i amb una perla de wasabi en un altre platet. Agafa els escuradents ia menjar s'ha dit!

El pas a pas de com fer sushi casolà perfecte

altres posts

Deixa una resposta