En aquest moment estàs veient ▷ Com tenir wifi a la teva autocarvana o viatges? ¡3 formes diferents!
com posar wifi a la meva autocaravana

▷ Com tenir wifi a la teva autocarvana o viatges? ¡3 formes diferents!

¿Com puc posar wifi a la meva autocaravana, caravana o camper?

Us expliquem quines opcions hi ha per connectar-se a internet a les nostres autocaravanes, caravanes i campers. Els pros i contres de cadascuna de les opcions. I finalment, quina ha estat la nostra elecció per tenir connexió en els nostres viatges amb autocaravana. 

VÍDEO Tot això t'ho explica un enginyer superior en informàtica especialitzat en sistemes i xarxes.

Subscriu ja per seguir els nous vídeos de l'manual!

Subscriu ja al nostre canal de Youtube de l'Manual per Viatjar a Autocarvana per fer el curs gratuït de Viatjar en Autocaravana.

Primera opció: Utilitzem un del nostre mòbils com a punt d'accés! Un wifi portàtil per viatjar fàcil.

¿Com puc posar wifi a la meva autocaravana? Aquí la primera opció i la més econòmica i senzilla de wifi per autocaravana. utilitzem el nostre propi telèfon per crear un xarxa wifi i així poder-nos connectar a Internet.

COM?

Fàcil. Veus a la configuració del teu mòbil i en l'opció de xarxes, prem compartir xarxa wifi. Ara, potser prèvia contrasenya si així ho has decidit, ja podràs connectar el teu ordinador o tablet a la xarxa wifi que has generat amb el teu mòbil. Ja tens un wifi autocaravana ràpid, econòmic i fàcil. També et serveix com un wifi portatil per viatjar a l'estranger en qualsevol mitjà.

 
 • No hem de fer cap compra.
 • La tendència indica que en breu tindrem tarifes de dades il·limitades, algunes companyies ja ho estan oferint. 
 • Fàcil de configurar.
 • No requereix d'instal·lació.

 

 • Algunes versions de Chromecast (el aparell que et permet passar el teu Netflix o Youtube al teu televisor) no permeten que el telèfon que genera la xarxa wifi transmeti a el dispositiu de Cast, de manera que haurem d'utilitzar un segon mòbil.

 • Atenció amb la itinerància si viatges a Andorra, Suïssa, agafes algun ferri entre països (espais marítims) o vas fora d'Europa, el Marroc, Turquia, Rússia etc. 

 • Depèn de el terminal, però el telèfon no està dissenyat per compartir wifi amb molts dispositivos.Nos seguirà actiu per un o dos, però si volem treballar amb garanties amb més, no és la nostra opció.

Segona opció: Vam contractar un router MiFi ja configurat i una tarifa de dades, sense complicar-nos més la vida

COM?

Hi ha empreses com wificaravan que ofereixen el router MiFi i una tarifa de dades associada, és una bona opció si no volem configurar res i tenir un trasto de wifi portatil per viatjar a l'estranger o per Espanya llest per utilitzar. Un wifi a autocaravana i wifi de viatge com a mínim sense complicacions.

 
 • El dispositiu està llest per utilitzar.
 • Permet múltiples connexions.
 • Atenció amb la itinerància si viatges a Andorra, Suïssa, agafes algun ferri entre països (espais marítims) o vas fora d'Europa, el Marroc, Turquia, Rússia, etc.

 • En alguns casos estem subjectes a pagar una quota.

Tercer opció: Router MiFi, antena wifi autocaravana i assortiment de SIMs pel nostre compte

 ¿Com puc posar wifi a la meva autocaravana, caravana o camper? La tercera opció. És l'opció que hem triat nosaltres.

COM?

Consisteix en comprar pel teu compte un router MiFi 4G i una targeta SIM de prepagament que et permetrà tenir un wifi portatil per viatjar a l'estranger o dins de territori nacional de manera lliure com wifi per caravana, wifi per autocaravana o camper o simplement com wifi portatil per viatjar.

En el nostre cas l'elecció va ser:

 • Aquest router Huawei de bon rendiment qualitat preu amb pantalleta per veure les dades consumits de la teva wifi autocaravana o caravana:

 

I tenim contractada una targeta SIM prepagament amb Simyo a molt bon preu.

Aquesta combinació juntament amb una antena amplificadora per a llocs on no hi ha cobertura, ens fa d'antena wifi per autocaravana perfecta per teletreballar o connectar-nos a Internet sense problemes. Un wifi de viatge perfecte, un wifi autocaravana pel nostre compte que ens serveix de wifi portatil per viatjar a l'estranger o on sigui.

 • Wifi estable i en aquest cas amb una velocitat màxima de 150 Mb.
 • Permet connectar múltiples dispositius.
 • Pantalla que ens permet controlar el consum.
 • Portable i amb bateria. El carregador funciona amb un usb estàndard.
 • Permet la instal·lació d'una antena externa per millorar la cobertura 4G, molt útil en muntanya o llocs allunyats on no arriba la cobertura bé.
 • Requereix fer una configuració inicial de l'router.
 • Cal comprar el router.

Per què triem la tercera opció i vam comprar un router?

Si ens seguiu ja sabreu que la Kucavana no per quieta i que tenim tendència a tirar a la muntanya més que les cabres. Així que la cobertura no sempre és la que ens agradaria, per feina sóc enginyer informàtic i hi ha vegades que em toca treballar caps de setmana i fora d'hores, amb lo qual he de assegurar una connexió decent allà on sigui. 

Amb un router MiFi 4g extern, de vegades també anomenat mòdem MiFi, tinc la mobilitat que necessito a part d'una connexió estable. Em permet tenir múltiples targetes, cas extrem per defecte tenim la de Symio (cobertura d'orange) però també porto una de telefonica i vodafone assegurant que tindrem cobertura en cas de necessitar-la. 

A més aquesta opció també ens permet posar targetes telefòniques d'altres països. Per a viatges fora d'europa vam comprar la targeta de Holaflay que us recomanem molt i que a més des de l'enllaç que us posem teniu un gran descompte. Amb elles ens oblidem de roaming i complicacions. Ens arriben a casa a bon preu i abans de el viatge per així tenir-ho tot llest.

I encara que no cal, aquesta opció et permet afegir-li una antena. En el nostre cas, només hem fet servir l'antena un cop i per oci. Permet la connexió d'una antena per millorar la cobertura 4G. I en el cas que la fem servir al mig de la muntanya, ens va permetre seguir amb la nostra rutina de planificar la següent etapa del nostre viatge a Nordkapp des del parc Nacional de Skuleskagen on per no haver-hi ningú, no hi havia ni cobertura!

Esperem, aquest post us hagi estat útil. És un post que pretén ser un recopilatori de totes les opcions existents per tenir wifi a la teva autocaravana, a partir d'ara tries tu. I si tens algun dubte, escriu-en comentaris, estarem encantats de contestar-te.

resum
⭐⭐⭐ ¿Com puc posar wifi a la meva autocaravana, caravana o camper? Aquí 3 opcions amb els pros i contres de cadascuna de les opciones.✅
Nom de l'article
⭐⭐⭐ ¿Com puc posar wifi a la meva autocaravana, caravana o camper? Aquí 3 opcions amb els pros i contres de cadascuna de les opciones.✅
Descripció
⭐⭐⭐ ¿Com puc posar wifi a la meva autocaravana, caravana o camper? Aquí 3 opcions amb els pros i contres de cadascuna de les opciones.✅
autor
Nom de publicació
Kucavana
editorial Logo

Aquesta entrada té 6 comentaris

 1. Beatriz

  Hola!
  Volia fer-te una consulta, he arribat al teu blog diverses vegades durant la nostra recerca de respostes per iniciar-nos en la vida nòmada, o sigui que primer de tot agrair-vos la vostra tasca perquè ens ajudeu a molts :)
  La meva consulta és sobre Internet a zones remotes sense cobertura, he llegit que finalment us decantabais pel router, amb un Sim de simyo (a què li podeu ficar qualsevol altra sim ...) i feu servir una antena amplificadora ... (m'estic adonant que segons t'escric em sorgeixen més qüestions) m'agradaria saber què antena usasteis ?? I si es podria establir connexió directa a el mòbil i aquest fer-lo servir com a router ?? Ja que és el que acostumo a fer, he augmentat les dades de la meva companyia i al meu mòbil connectem els dispositius quan ho necessitem ... Però el problema és quan estem enmig de la muntanya i no tinc cobertura ....
  Moltíssimes gràcies per endavant.
  Una salutació i us desitgem el millor!

  1. família kucavanera

   Hola Beatriz, l'antena que fem servir és específica per al router que us diem. No funciona per als mòbils aquesta en concret. Però en el mercat pots trobar antenes amplificadores de cobertura, tot i que si mal no ho recordo són bastant més cares i aparatoses. T'ho hauria de mirar millor. Però això va segons el mòbil que tinguis és un món.

 2. Gurru

  Hola, estic buscant el mateix per a mi camper, i voldria saber que router i antena teniu i si es pot endollar a 12V.

  Gràcies i salutacions

 3. Daniel

  Hola! Em dic Daniel i t'escric de WifiCaravana. Un gran article i completament d'acord amb tot el que s'ha escrit. Gràcies per suggerir nostre servei! Qualsevol dubte que tingueu, estic per aquí per ajudar-vos. Gran treball i una cordial salutació a tots.

  1. família kucavanera

   Gràcies a tu Daniel

Deixa una resposta