En aquest moment estàs veient ▷ 10 consells bàsics per comprar una autocaravana de segona mà [GUIA PER A PRINCIPIANTS]

▷ 10 consells bàsics per comprar una autocaravana de segona mà [GUIA PER A PRINCIPIANTS]

'Per fi !! et vas a comprar una autocaravana de segona mà per començar a gaudir d'un munt de noves experiències en família o en parella que canviaran la teva vida. Què autocaravana triar? Com encertar? Quant invertir?

Aquí tens els nostres 10 consells bàsics per comprar una autocaravana de segona mà

Introducció

És el teu somni!

Ja t'has decidit a buscar consells per comprar una autocaravana de segona mà. Vols descobrir destins que canviaran la teva vida per sempre.

Buscant la millor opció ...

Després d'hores i hores buscant a internet la millor autocaravana de segona mà, autocaravanes de segona mà barates de particulars ... et sents una mica perdut entre infinitat d'anuncis que ofereixen una o altra model d'autocaravana, sense donar-te consells veritablement útils.

T'ajudem ...!

Els de Kucavana (que portem més de 100.000 quilòmetres recorreguts i més de 200 destinacions visitats en caravana, furgo i autocaravana) hem creat aquesta guia amb els 10 consells bàsics per comprar una autocaravana de segona mà.

¡Segueix-la i encertaràs!

Consells per comprar una autocaravana de segona mà

Foto: https://www.hymer.com/

Guia 10 consells per comprar el teu autocaravana de segona mà:
Fes-te un expert!

Les autocaravanes de segona mà són més barates, però quan no saps res d'elles, et pots preocupar: com no equivocar-te amb el preu, amb el bon estat de la mecànica o amb l'equipament.

 Descobreix els consells més útils que, segons la nostra experiència, t'ajudaran a triar l'autocaravana adequada. Mira tot el que cal saber perquè la compra de la teva furgoneta camperizada de segona mà o autocarvana camper sigui un èxit.

1 El teu pla de necessitats

Elabora el teu pla de necessitats: qui viatjarà, dormirà, on aparcarás, quin tipus de viatges faràs, què et caldrà portar ....

Per no penedir d'una mala compra, el primer que has de fer és especificar clarament les teves necessitats. No fixis la vista a la primera autocaravana que trobis. Fins i tot una bona oferta pot ser una mala compra si després no és el que necessites.

En parella o en família

Presta atenció a el nombre de places en viatge i també per dormir (de vegades no són les mateixes places), distribucions de l'interior, càrrega útil d'emmagatzematge intern i garatge, tipus de llit (no és el mateix un llit alt amb escales que a peu de sòl) i equipaments. No és el mateix viatjar en família que en parella, de manera que necessitessis coses diferents.

Pregunta't quants passatgers viatjaran de forma habitual a l'autocaravana. Aquest tipus de vehicles diferència entre passatgers per circular i pernoctar. No et preocupis, aquestes dades apareixen en la seva fitxa tècnica.

Important. Busca els cinturons de seguretat a les zones homologades per al viatge. Hi ha d'haver tants com a passatgers permesos. 

Si tens nens fixa't en el tipus d'ancoratges dels cinturons i si van a contra marxa, de costat oa favor de la marxa i vetlla per posar les sillatas de seguretat amb garanties. Si hi ha cinturons d'ancoratge de només dos punts, ull amb ells i nens.

Els llits i distribució interior

Posa especial atenció en el tipus de llits: si són desmuntables o fixes. Com podràs imaginar, les fixes ocupen espai útil i les desmuntables donen més feina. Mira què necessites segons la teva edat, gustos i necessitat de comoditat.

Presta atenció a la distribució de l'autocaravana. Ha de correspondre al teu estil de vida i permetre una bona mobilitat a bord. Tria la disposició dels llits que millor s'adapti a les teves necessitats (central, transversal o llit francesa, pavelló, llit menjador, llitera o sobrecabina), la de la cuina però també la de l'bany (vàter i dutxa separats, o no). Tria un vehicle els espais d'emmagatzematge i celler siguin altament capaços de satisfer les teves necessitats d'emmagatzematge i et brindin una comoditat total segons les teves necessitats. Aquí, pensa sobretot en quins esports practicaràs, si vols portar bicis dins o fora de l'garatge, una moto o un altre estris.

Tipus d'autocaravanes ¡fes-te un expert i triï segons les teves necessitats i gustos!

El lloguer autocaravana

Autocaravana Caputxina (llit sobre  de l'conductor)

L'autocaravana caputxina és molt reconeixible perquè porta el llit sobre de la cabina de l'conductor. A més, posseeix lliteres a la part posterior. És perfecta per a famílies d'entre 4 i 6 persones, fent llit al menjador.

El seu aspecte més negatiu és que consumeix més gasoil i és més sorollosa a l'circular. ¿L'explicació ?: ofereix més resistència a vent. 

El lloguer autocaravana
El lloguer autocaravana

Autocaravana perfilada (més aerodinàmica)

Abans de res, és versàtil. L'autocaravana perfilada et permet triar diferents distribucions i dimensions d'alçada i longitud. Per això, s'adapta perfectament a el nombre de persones que viatgin: des d'una parella fins a un màxim de cinc o sis persones.

El seu disseny és més aerodinàmic que les autocaravanes caputxines, presenta més estabilitat i fa un consum menor de combustible. Un altre avantatge: és de fàcil conducció.

El lloguer autocaravana

autocaravana integral

La seva característica principal és que l'espai és únic, és a dir, l'habitatge no està separada de la zona de conducció. Donen sensació de confort.

A l'estar els llits en els extrems (part del darrere i cabina), la part central de la sala sempre es pot utilitzar i no queda anul·lada com passa en un altre tipus d'autocaravanes. El nombre màxim de persones que poden dormir és de quatre adults i un nen.

Són vehicles que poden arribar a fer fins als 8,80 metres de llarg, per la qual cosa no és possible conduir-les amb el carnet de conduir B. El consum de combustible se situa entre les caputxines i les perfilades.

Llegeix també el nostre article

Kucavana - Tipus d'autocaravana

Els viatges que faràs

Posa especial atenció a quin tipus de viatges faràs amb la teva autocaravana. Si van a ser escapades curtes de pocs dies o viatges llargs o fins i tot si vas a viure-hi.

No serà el mateix fer i desfer el llit només els caps de setmana, que cada dia. 

Analitza també si vas a utilitzar el teu autocaravana per acampar o fer ruta. Si el que t'agrada és acampar, establir-te en un lloc habilitat per a això (àrees o càmpings) no et serà tan incòmode moure elements o muntar i desmuntar llits, però si el teu és anar-te movent fent ruta di un lloc per un altre, la muntanya i desmunti de llits i elements serà més dur i pesat

Un altre factor important, és si vas a anar a esquiar, a la neu o en rutes d'hivern. Aquí les teves necessitats seran d'una major mobilitat i espai en els interiors de el vehicle ja que passaràs moltes hores dins.

Pot Finalment, pensa si vas a fer viatges llargs fora d'Espanya. Això et donarà pistes si necessites una calefacció de gas o de gasoil. El gas sinó és GLP no ho trobaràs fora d'Espanya.

Consells per comprar una autocaravana de segona mà

2 Fixa el teu pressupost: els bàsics i extres

El preu orientatiu d'una autocaravana de segona mà està entre 25.000 i 45.000 euros (preu autocaravana segona mà mig). Amb aquest pressupost pots trobar autocaravanes ben conservades.

Recorda que, com amb qualsevol vehicle, has de valorar l'equipament bàsic i els extres, i més en les autocaravanes que els extres valen molt i ajuden molt a la teva comoditat, recorda és com una casa.

 La llista de característiques és enorme. Hi ha webs de fabricants d'autocaravanes que et poden orientar fins i tot amb un selector que et va fent preguntes sobre nombre de llits, dimensions, viatgers, gran nevera, garatge o dutxa independent ... per trobar-te el millor model. 

Aquest selector et serveix per adonar-te de totes les possibilitats.

A més, una vegada que et mostra el millor model per a les teves necessitats, et amplia informació sobre l'equipament. El divideix en tres categories: El Indispensable, Més Funcions i Més Luxe.

Per exemple, la categoria El Indispensable inclou equipaments com climatització manual de cabina, doble coixí de seguretat, seients de cabina giratoris, regulables en alçada, retrovisors elèctrics amb desempañamiento, regulador + limitador de velocitat, antena DAB, esglaó encastat i aïllat, calefacció utilitzant el combustible de el vehicle també en circulació, amb comandament digital programable, sostre panoràmic practicable en cabina, claraboia panoràmica, finestres doble vidre amb enfosquidor-mosquitera, enllumenat interior i exterior 100% LED, pren USB, estructura IRP o technibox.

Sobretot tingues en compte coses com que si té un sistema de climatització d'un refredador tipus vessa (que és com un aire condicionat que et funcionarà sense estar connectat a l'electricitat) costa al voltant de 1500 euros, a l'igual que un aire condicionat. O que si porta suspensió pneumàtica, cosa que millorarà moltíssim la teva conducció i seguretat a la carretera costa uns 3000 euros. Una cosa que has de valorar a l'igual que veure les plaques solars i bateries (si són de liti Valora-ho molt) més l'inversor que porti, cosa que després et caldrà segur com a extra i que tenen costos elevats.

Ens agrada ajudar-te amb els millors consells per comprar una autocaravana de segona mà.

3 Compara autocaravanes. On mirar i comprar autocaravanes de segona mà: portals d'internet

Si et preguntes com trobar una autocaravana de segona mà barata o com trobar una autocaravana de segona mà d'un particular ... aquí va un consell de la família Kucavana:

Pren-te el teu temps i no et encapriches amb ofertes cridaneres.

Si coneixes gent que té autocaravana, demana la seva opinió; fes un ull a canal de Youtube d'autocaravanistes experimentats per extreure informació per tu mateix i busca opinions en fòrums especialitzats de el sector. Visita concessionaris i fires de el sector. I si pots, prova abans de comprar.

Portals d'autocaravanes que t'ajuden de debò

Si decideixes acudir a portals de venda d'autocaravanes de segona mà, et recomanem  caravanes.net, el major portal en línia d'autocaravanes segons l'opinió de molts.

Aquesta plataforma és genial! 

Consells per comprar una autocaravana de segona mà

Amb filtres per fer una recerca ràpida

Podeu reduir resultats per tipus d'autocaravana, marca, model, places per dormir, preu, quilometratge, tipus de venedor (professional o particular) i molts altres ...

A l'hora de comprar el teu caravana de segona mà, actua com quan adquireixes un cotxe. Aplica el sentit comú, desconfia de les gangues, consulta opinions i no avancis els diners.

¿Venedor professional o particular?

En això hi ha opinions per a tots els gustos. Hi ha qui prefereix fer la transacció amb particulars perquè pensa que serà més barata o perquè pot fer-li preguntes sobre l'ús que li ha donat a l'autocaravana.

A l'altre extrem hi ha els qui prefereixen comprar a un professional perquè la venda sol anar acompanyada de garanties ampliades. Però també hi ha el temor que el vehicle hagi estat llogat una i vegada, passant de mà en mà.

El preu correcte, un altre bon consell per comprar una autocaravana de segona mà

El risc és pagar massa, és clar. Com assegurar-se que el preu ofert pel venedor sigui correcte ?: començant amb una petita investigació. 

Criteris per a un «bon tracte»

Com sempre, l'oportunitat està en determinats casos, la urgència de la venda (malaltia, defunció ...) pot ser òbviament una circumstància favorable ... per al comprador.

Pensa en revendre

Ara ets un comprador, però potser algun dia et converteixis en venedor. Així que recorda que l'absència de certs equips dificulta la revenda (l'aire condicionat de cabina, en particular). 

Què et semblen tots aquests consells per comprar una autocaravana de segona mà?

Si et preguntes com trobar una autocaravana de segona mà barata o com trobar una autocaravana de segona mà d'un particular, pren-te el teu temps i no et encapriches amb ofertes cridaneres
EL NOSTRE CONSELL
la Kucavana

4 Consulta fòrums per conèixer consells abans de comprar una autocaravana de segona mà

Un cop hagis triat un model concret d'autocaravana de segona mà perquè les seves característiques coincideixen amb el teu estil de vida, consulta fòrums a internet per saber-ne més. El fòrum per excel·lència és AC Passió.

D'aquesta manera, coneixeràs opinions a favor i en contra i, segurament, cauràs en el compte d'alguns aspectes que t'han passat per alt. 

Confia en la gent que opina. ¡Quan el riu sona, aigua porta !.

5 Revisa la seva antiguitat i quilòmetres

Les caravanes autocarvanas i campers no solen tenir molts quilòmetres si els comparem amb un turisme. Encara que això depèn de l'ús que se li hagi donat, normalment solen ser vehicles que es posa a la carretera de forma esporàdica i lúdica.

En la nostra opinió, convé comprar autocaravanes de segona mà que no superin els 100.000 kms. A més, és preferible que hagi estat utilitzada per un mateix amo i evitar les que han estat anys al circuit de lloguer.

Una altra cosa que has de tenir en compte és si és importada de Alemanio o un altre país una mica de moda i que de vegades en aquests casos els canvien els quilòmetres originals a l'importar, ull amb això.

6 Analitza carrosseria i mecànica

Una bona idea és que un mecànic de la teva confiança revisi elements com carrosseria, corretja de distribució, l'embragatge, els pneumàtics, bateria, fars, radiador, tub d'escapament ...

A l'comprar una autocaravana de segona mà, el més important és revisar el motor, però també els frens i la suspensió. És d'esperar que l'interior tingui signes de desgast, però aquestes coses són cosmètiques i s'arreglen fàcilment. 

Convé fer comprovació visual de la xapa, per assegurar-se que l'autocaravana no ha patit cap accident, que hagi pogut alterar l'estructura. 

Una cosa important sobre els pneumàtics: no acceptis cap autocaravana qnue, encara que sembli que té els pneumàtics nous, aquests té una antiguitat superior als 4 anys. Aquest punt es pot veure al lateral de l'pneumàtic, on ha d'indicar mes i any de fabricació.

Més aspectes a tenir en compte: el correcte funcionament de corretja de distribució, embragatge, frens, caixa de canvis, bateria, amortidors fars, radiador, tub d'escapament ...

7 Estudia l'estanquitat, baixos i sostre

A l'examinar l'autocaravana, comprova prioritàriament l'estat de la carrosseria. Un control que no afectarà tant a les ratllades o petits cops com a la possible infiltració d'aigua, No sempre fàcil de detectar però dels més important d'una autocaravana de segona mà. 

Presta atenció a les més mínimes marques a les parets, tant a l'exterior com a l'interior i embalums que vegis per fora o al sostre (pot ser que estigui inflat per aigua). Dins l'habitacle, fixa't en les olors. Examina baixos i sostres sobretot (puja't a l'escala i Mira'ls, súper important). Verificar l'estat dels punts de fixació amb accessoris i components també és una cosa a revisar.

8 Interiors: toca i mira!

Seguim amb la guia de consells per comprar una autocaravana de segona mà. 

Dins de l'autocaravana, toca i mira tot. Per a revisar les infiltracions, cal fer control de punts d'humitat a les parets interiors també, especialment a l'àtic i en racons ocults.

Una altra pista: no ha d'haver floridura en coixins i matalassos.

Més aspectes a tenir en compte: l'estat de portes, finestres, trapes i mobiliari, que tot tancament perfectament.

9 Revisa el funcionament de el gas, calefacció, nevera, cuina, aigua i electricitat

Demana que s'encengui la nevera unes hores abans de la teva visita perquè tingui temps d'arribar a la temperatura de funcionament i porta un termòmetre per comprovar la seva temperatura interna.

Després de la compra, és aconsellable fer revisar el sistema de gas a tècnics especialitzats, per adequar els reguladors i canonades amb els homologats d'última generació. Això de fet és obligatori cada 4 anys, demana-li el certificat de l'última revisió de gas que va fer.

Verifica el funcionament de la bomba d'aigua obrint totes les aixetes, d'aquesta manera també comprovaràs l'arribada d'aigua calenta i el bon segellat dels sifons sota de la pica de la cuina i de lavabo d'el bany. Consumeix molta aigua comprovar l'estanquitat de les vàlvules de el dipòsit de recuperació. Fes el mateix amb el vàter, comprova el funcionament de la bomba de descàrrega i el funcionament de la guillotina de la caixa de recollida. 

Encén tots els llums i comprova que funcionen.

Comprova amb el termòmetre que el frigorífic s'ha refredat prou (4/5 °), apaga-i torna a engegar per comprovar el correcte funcionament de l'mecanisme d'encesa. 

Assegura't que els cremadors de l'estufa s'encenguin amb regularitat, que la flama sigui ferma i de color blau. 

Sobre la calefacció: Verifica que el sistema de calefacció s'encén regularment sense intents repetits. La calefacció ha de encendre en el primer o segon intent. També testeja el funcionament de sistema de ventilació i el grau de fum que feta el tub exterior de la calefacció si és de gasoil.

Si el panell fotovoltaic està present, la verificació de funcionament s'ha de fer en un dia assolellat. 

En resum, pren nota dels millors consells per comprar una autocaravana de segona mà 

Abans de comprar una autocaravana de segona mà verifica tots els sistemes, refrigerardor, bateria, sanitaris, calefacció, quemadors de gas, fotovoltaica, llums, endolls aire condicionat, ventiladors i ampolla de GLP.

Consells per comprar una autocaravana de segona mà

10 Supervisa la documentació legal: demana la ITV!

Abans de comprar una autocaravana de segona mà, verifica que tots els papers de l'vehicle estan en regla: 

 • La ITV ha d'estar passada sempre, No ho oblidis. 
 • Els extres que porti han d'estar legalitzats en la seva fitxa tècnica, comprova-bé. Per exemple, la suspensió pneumàtica ha hagut de passar l'homologació i itv corresponent de legalització.
 • Demana a l'propietari l'últim informe d'ITV, per saber si hi ha alguna falta lleu.
 • Demana a l'propietari les garanties de el vehicle que tingui, la garantia d'estanqueïtat normalment dura 10-15 anys, si l'antic propietari cada any ha anat passant la revisió d'estanquitat, sinó no tindràs garantia. Una cosa molt important a valorar.
 • Verificar el pagament de l'impost de circulació, a l'realitzar la compra-venda. Qui ho paga? pot pactar, si venedor o comprador. El més habitual és el que pagui el comprador si la transacció es fa abans del mes de juny.

Què t'ha semblat la nostra guia de 10 consells bàsics per comprar una autocaravana de segona mà?

Fes clic per puntuar aquesta entrada!
(Vots: 18 mitjana: 4.7)

Aquesta entrada té 19 comentaris

 1. anònim

  Molt útil. Tampoc cal atabalar intentant que tot estigui perfecte en la compra. Si no us dóna bones sensacions, fes-li cas a l'instint. Si te les dóna, a portar-la a un taller (o dues), val la pena. L'important, com dieu, és saber el que vols. Jo no pensava comprar, però després llogar 3 vegades sabia molt bé el que m'agradaria com a ideal. I ho vaig veure ... a 20 km de casa, tafanejant anuncis a la web. Catorze anyets tenia ia la bicha. Però no em vaig poder resistir ... El propietari no em va donar males sensacions (això pot ser enganyós, és clar). Vaig preguntar als fòrums sobre la marca i el motor, la vaig portar a un taller (on gairebé no la van mirar, la veritat) i ... no em penedeixo, encara que, com tota nena mimada, em treu cabells blancs i diners, he, he. Una afectuosa salutació i salut.

  1. família kucavanera

   Moltes gràcies pel teu comentari. Tens tota la raó, no cal angoixar i el que cal fer és gaudir de la compra a la fin com el teu 🙂 Felicitats per aquesta nena mimada i una forta abraçada! Salut i km!

 2. Pedro Alexandre

  Gràcies pels consells. Els tindré en compte. Tot i que, com tot a la vida, res és perfecte, i em sembla gairebé impossible que es compleixin i comprovar tots els punts esmentat. Però és cert que com més punts es compleixin i comprovin millor que millor. Jo crec que cal centrar-se més en gaudir bons moments abans que a tenir l'autocaravana impecable. Cuidar molt i divertir-vos encara més.

  1. família kucavanera

   Hola Pere, gràcies en primer lloc pel teu comentari. La nostra idea era ajudar i fer una guia el més àmplia possible, però com bé dius el perfecte és enemic del que és bo 🙂 I el més important a la vida, fer cas una mica a el cor i gaudir-🙂 Abraçades amic, ens veiem a la carretera!

 3. anònim

  Olá, adorei totes es diques.
  Estem a procurar uma autocaravana, perquè possamos viver i Trabalhar, viatjant pèl món.
  Que tenhamos comodidade i segurança.
  Gratidão. I boes Viagens.

  1. família kucavanera

   Obrigado peles suas palavras gentis. Um gran abraço amics

 4. Maribel

  Boníssims consells!
  Orienteu sobre aspectes tècnics i funcionals. Sóc principiant en el tema i he preguntat a coneguts que m'han donat consells semblants.
  És fantàstic comptar amb la llista completa que heu elaborat

  1. Jose Coy

   Moltes gràcies Maribel! Aquest tipus de comentaris ens anima per seguir!

 5. Jones

  Gostei muito, estic procurant el meu primeiro motorhome per comprar i em vaig ser muito útil. Obrigat

 6. Enrique

  volíem saber quins documents es necessiten per comprar-la sent no espanyols salutacions

  1. família kucavanera

   bon dia Enric, doncs això hauries de parlar amb Trànsit que és l'administració espanyola on necessitaràs fer el canvi de nom del vehicle. No sabríem dir-te nosaltres.

 7. CARLOS

  Estic pensant a comprar una autocaravana i aquests consells m'han vingut molt bé.
  gràcies i salutacions

  1. família kucavanera

   Gràcies a tu Carles, un plaer.

 8. Mercè

  La millor llista de requisits per comprar una autocaravana. Moltes gràcies!

  1. família kucavanera

   A tu per aquest comentari Mercè! Una abraçada i espero trobar-vos aviat a la carretera 🙂

 9. Lucas

  Vaig iniciar pesquisa. Não percebo ainda res do assumpto. Vull comprar a minha primeira autocaravana lligar o final do anus. O treballo bem elaborat i curós que fizeram ajuda bastant. Parabens pela matéria. Muito bom mesme.

 10. Ion

  Moltes gràcies! Em sembla una informació molt bona per a gent que no sabem d'aquests temes…a mi personalment m'ha servit de molt.
  Bon viatge i moltes gràcies una altra vegada.
  Salutacions,aupa les AC!!!

  1. família kucavanera

   Ens alegra us sigui útil, una abraçada Ion! Gràcies pel teu comentari.

Deixa una resposta