En aquest moment estàs veient Què és una autocaravana, quins tipus hi ha i amb quins preus
Infografia tipus d'autocaravanes i campers

Què és una autocaravana, quins tipus hi ha i amb quins preus

Tots els tipus d'autocaravana són vehicles-casa amb rodes que permeten fer un turisme itinerant amb certa autonomia. Hi ha de diferents tipus d'autocaravana, principalment existeixen les autocaravanes com a tal i la resta de vehicles anomenats camper o camperizados. 

Les diferències principals són bàsicament de mida i tipus de construcció xapa versus fibra de vidre.

A continuació, et conte els tipus d'autocaravanes i de vehicles per realitzar turisme itinerant: autocaravanes, furgonetes camper i altres vehicles camperizados. Mira com viatjar en autocaravana nova o de segona mà, entre totes aquestes opcions i tipus d'autocaravana.

Tipus d'autocaravana i vehicles de turisme itinerant

preu autocaravana

El preu d'una autocaravana nova oscil·la entre 40.000 € a més de 200.000 € uros algunes de luxe.

El preu autocaravana nova més comú és el que ronda els 55.000 €. Aquest preu sol incloure algun extra que regalen els comercials d'autocaravanes però no tots els que segurament acabaràs posant o necessitant pel que explica que te n'aniràs als 60.000 amb tots els extres que finalment li posis. L'avantatge és que els extres, els pots posar a poc a poc.

Si l'autocaravana és de segona mà el preu autocaravana segona mà ronda entre els 25.000 € uros als 40.000 € uros segons anys i quilometratge. Realment veuràs que les autocaravanes de segona mà no tenen preus molt baixos. Actualment hi ha molta demanda i poca oferta, el que fa que aquests preus siguin força elevats.

A part d'aquest preu de compra d'una autocaravana, heu de tenir en compte els costos de manteniment d'una autocaravana. El pàrquing on la guardis, si no pots a casa teva o jardí, l'assegurança de el vehicle, l'impost municipal, les revisions i ITV i després si és nou compte que han de passar la revisió d'estanquitat anual que són entre 100 a 200 € uros . Aquesta revisió fa que la garantia d'estanqueïtat la tinguis durant aproximadament, segons marca, 10 anys. Sinó la passes, no tens garantia per humitats possibles que et puguin sortir.

autocaravanes tipus

Les autocaravanes són vehicles que, sobre un motor de furgoneta i construcció normalment de fibra de vidre, s'assemblen a una casa amb rodes. Acaba sent una caravana muntada de forma integrada a un xassís de vehicle.

Pots trobar tres tipus d'autocaravanes:

autocaravana caputxina

Les autocaravanes caputxines estan dotades d'un espai interior ampli i confortable. Per això, permeten viatjar en família i grups grans.

A més, es caracteritzen per posseir una distribució d'habitacions ben dissenyades i molt còmodes incloent llits dobles, senzilles i lliteres. 

Així mateix, disposen de cuines ben equipades. La zona de la sala és prou àmplia per a gaudi dels seus propietaris. Aquest tipus de vehicles disposa de bany complet (dutxa, lavabo i inodor) i en molts casos disposa de dutxa separa i independent. Per sort, conté armaris amplis per poder guardar tot tipus de roba.

Donades les àmplies dimensions de les autocaravanes caputxines, permeten viatjar amb famílies nombroses i grups grans d'amics de fins a set persones.

Una altra de les grans avantatges a l'hora de decidir-se per una caputxina són les dimensions de l'garatge. En aquest tipus de vehicles no hi ha excuses per no practicar l'esport que ens apassiona com la bicicleta.

Autocaravana perfilades (la nostra) 

 Les anomenades autocaravanes perfilades es caracteritzen principalment per la seva versatilitat, ja que aquests vehicles tenen diferents dimensions d'alçada i longitud. 

Van des dels 6 metres de longitud fins als gairebé 8 metres i s'adapten a el nombre de persones que viatgin. Des d'una parella fins a un màxim de cinc o fins a sis persones.

També reben el nom de semi-integrals. Al seu torn, es caracteritzen per un disseny més aerodinàmic que les autocaravanes caputxines, amb més estabilitat, un consum de combustible menor i una més fàcil conducció.

A l'hora de triar una autocaravana perfilada i en funció de les nostres necessitats, aquests vehicles vénen amb diferents distribucions. 

N'hi ha amb llit transversal, on l'avantatge principal és que vénen amb un garatge més ampli i amb més espai per ficar bicicletes, esquís, taula i cadires de camp, entre altres coses.

 No obstant això, les perfilades amb llit en illa (o llit central), vénen amb menys espai de garatge però més amplitud a la zona de dormir. Així, crea una sensació més còmoda i amb més espai per guardar coses (normalment 2 armaris robers a banda i banda del llit). 

Una altra opció és la distribució francesa. En aquest tipus de disposició la zona de dutxa i lavabo estan separats en diferents habitacles. 

Com a última alternativa, tens la possibilitat de triar una autocaravana perfilada amb una distribució de dos llits separats (individuals) amb opció a convertir-la en un sol llit. 

És una solució ideal per a aquelles parelles que tinguin fills petits, ja que a la zona de dalt de la taula de menjador, hi ha un llit basculant que et permet baixar-la. 

 Integral 

La característica principal que els diferencia de la resta d'autocaravanes és que tot el conjunt d'habitatge i cabina està integrat i es munta sobre un xassís. Compta amb l'avantatge que l'espai és únic, és a dir, l'habitatge no està separada de la zona de conducció. 
 

Això permet que les integrals ofereixin un espai interior més ampli augmentant la sensació de confort i que alhora sigui compatible amb la privacitat necessària. 

A l'estar els llits en els extrems (part del darrere i cabina), la part central de la sala sempre es pot utilitzar i no queda anul·lada com passa en un altre tipus d'autocaravanes.

És una sort que les autocaravanes integrals presenten un disseny ordenat i harmònic, on l'amplitud dels espais es gaudeixen des del primer moment. En aquest tipus de vehicles es conjuguen harmonia, luxe i funcionalitat.

Una altra qualitat important d'aquests vehicles és que compten amb major espai de conducció i major visió perifèrica. A més doten l'habitacle d'una habitació del darrere de luxe, i llit frontal elevable així com bany tipus suite d'hotel.

Són vehicles que poden arribar a fer fins als 8,80 metres de llarg i fins i tot n'hi ha que pesen més de 3.500 kg, per la qual cosa no és possible conduir-les amb el carnet de conduir B. El nombre màxim de persones que poden dormir és de quatre adults i un nen.
 

furgoneta preu

El preu d'una furgoneta nova camperizada oscil·la entre 40.000 € a més de 100.000 € uros algunes de luxe.

El preu furgoneta nova camperizada més comú és el que ronda els 50.000 €. Aquest preu sol incloure algun extra que regalen els comercials de campers, però no tots els que segurament acabaràs posant o necessitant pel que explica que te n'aniràs als 55.000 amb tots els extres que finalment li posis. L'avantatge és que els extres, els pots posar a poc a poc segons necessitats.

Si la furgoneta camper és de segona mà el preu furgoneta segona mà camperizada ronda entre els 10.000 € uros als 40.000 € uros segons anys i quilometratge. Realment veuràs que les furgonetes camperizadas de segona mà no tenen preus molt baixos. Actualment hi ha molta demanda i poca oferta, el que fa que aquests preus siguin força elevats. Les més barates són furgonetes tipus californias, moltes importades d'Alemanya (ull aquí amb els quilometratges) que tenen més de 20 anys i molts quilòmetres. Les furgonetes gran volum són bastant més cares de mitjana i hi ha menys oferta de segona mà a l'ésser més recents a Espanya.

A part d'aquest preu de compra d'una furgoneta camper, heu de tenir en compte els costos de manteniment d'una camper. El pàrquing on la guardis, si no pots a casa teva o jardí, l'assegurança de el vehicle, l'impost municipal, les revisions i ITV.

Furgonetes camper tipus

Les furgonetes camper són vehicles de turisme itinerant. Solen ser més reduïdes que una autocaravana, el que permet una fàcil conducció i maniobrabilitat.

Aparcar, pernoctar i obtenir el permís de conducció és molt més senzill. No es considera un vehicle especial, sinó que és comercial. Per tant, pots aparcar o pernoctar a qualsevol lloc sense cridar l'atenció.

D'altra banda, tampoc necessites un permís diferent a el B, ja que aquest et autoritza a conduir turismes, furgonetes i aquells vehicles que no superin els 3.500 quilos (el mateix que les autocaravanes si són de menys de 3500 kg).

Pel que fa a la despesa de carburant, tingues en compte que a l'ésser de mida més petita, el consum de gasoil també ho és. El més normal és que les furgonetes camper tinguin un consum d'uns 8 litres cada 100 quilòmetres.

Com és l'interior ?: el disseny de les furgonetes camperizadas és molt variable i dependrà també de l'usuari i de tot el que la vagis a utilitzar. 

De qualsevol forma, es pot incorporar seient, llit, taula, cuina, nevera ... Fins i tot, bany o més d'un llit. I és que cada vegada els fabricants d'aquest tipus de furgonetes camper inclouen més novetats pensades en la comoditat dels usuaris.

Pots trobar dos tipus en el mercat:

tipus Califòrnia

La nostra antiga Califòrnia T4 era una furgoneta molt manejable, petita i accessible a qualsevol lloc remot. Semblava gairebé 4 × 4.

Aquest tipus de campers són genials per una part per l'accesibillidad que donen i la facilitat en la conducció. 

A més pots guardar-les en el mateix pàrquing que un cotxe i utilitzar-les diàriament, sense necessitat de tenir vehicles addicionals. Per contra, l'espai per a famílies és molt reduït i has de jugar a l'tetris contínuament per a tot, sense tenir bany (encara que pots tenir un wc químic portàtil) ni dutxa interior, la qual cosa resulta una mica més incòmode. 

A més, el llit superior és tipus tenda de campanya que si es va amb nens i t'agrada esquiar, no resulta gens confortable.

gran volums

Aquestes furgonetes donen una solució intermèdia, entre el tipus Califòrnia i una autocaravana, pel que fa a l'accessibilitat i facilitat de conducció. 

Són d'al voltant de 6 metres de llarg i el bo és que és són més estretes que les autocaravanes, uns 30 cm de mitjana menys. 

D'altra banda, normalment porten els llits muntades i no cal jugar a l'tetris per fer i desfer llits. A més, disposen de lavabo i dutxa el quin és el gran canvi entre una Califòrnia i les grans volums.

Preu camperizar furgoneta o un altre vehicle

El preu de camperizar una furgoneta oscil·la entre 500 € uros a els diners que et vulguis gastar. El més normal entre aïllar bé el vechiculo, posar un moble amb una pica i dipòsit d'aigua i un llit és sobre uns 2000-3000 € uros. Ara bé si has de posar sostre elevable per a una segona llit, calefacció estàtica, cuina, etc ... veus sumant.

El preu camperizar furgoneta o un altre vehicle depèn molt de tu i sobre quin vehicle ho vulguis fer. Si ja disposes de la furgoneta a camperizar o el vechículo el cost serà molt menor. 

A més pots camperizarlo tu mateix construint les teves mòduls de fusta ja estalviant molts diners o pots comprar kits de camperización que venen algunes marques o camperizadores.

Realment sens dubte és l'opció més barata si ja disposes d'una furgoneta o un microfurgoneta, les anomenades microcamper.

Altres vehicles camperizados

Amb una mica de traça o en un bon professional de camperización, qualsevol vehicle es pot camperizar. 

Amb camperizar volem dir adaptar o convertir-lo en un vehicle que serveixi per fer turisme itinerant, a l'igual que els tipus d'autocaravana existents. Això exigirà com a mínim tenir un llit disponible al vehicle.

Hi ha tants tipus de vehicles camperizados com tipus de vehicles existents:

 

Autobusos com el que s'està construint @travellingfamilybus

 4 × 4 tipus ranxeres.

Camions o fins i tot tràilers.
 Un cotxe qualsevol amb una botiga de sostre superior que venen especialitzades.

5. I qualsevol altre vehicle imaginable. Si busques a internet hi ha de tot tuc-tucs camperizados, motos camperizadas.

 I qualsevol altre vehicle imaginable. Si busques a internet hi ha de tot tuc-tucs camperizados, motos camperizadas.

MANUAL D'AUTOCARAVANES

Fes clic a cada un dels apartats, per saber tot i més sobre com viatjar en autocaravana:

Vols el manual en un ebook totalment gratis? Descarrega-te'l fent clic a la imatge

 

T'ajudem a iniciar-te al món de viatjar en autocaravana?

Descobreix els consells més pràctics per viatjar en autocaravana amb la guia completa que tenim al nostre blog.

Però si després d'explorar la guia i aquest post, encara tens dubtes i vols que t'assessorem, acompanyem o donem una cable per anar, comprar, camperizar o llogar una autocaravana pots reservar el seu assessoria personalitzada amb nosaltres. Si podem t'ajudarem i sinó t'ho direm amb total transparència.

Aquesta entrada té 2 comentaris

  1. Maria jose

    M'agradaria entrar-hi grup de campera o autocaravanistes de la meva edat 51 anys. Com puc contactar amb ells per no anar sola sinó en grup gràcies

  2. Sergio

    Vorrei sapere menja si fa a trovare una assicurazione per il camper, io pagament 550 i è sempre firm ,ho provat sobre el pc ma el seu camperseré vuole l'iscrizione di 20 e, per dir-me qualque preventiu di assicurazione fare ,ho trovato u deu telefonare. Per cortesia ditemi quanto pagate voi, i amb chi set, io ho il camper rotto in mezzo alla strada grazie

Deixa una resposta