En aquest moment estàs veient Com viatjar segurs en una autocaravana
Finlàndia en autocaravana o camper

Com viatjar segurs en una autocaravana

La seguretat a l'autocaravana és una cosa que ens preocupa a tots sense dubte. Parlem de seguretat tant mentre dormim com quan viatgem.

Us expliquem una síntesi de tot el que heu de tenir en compte.

Seguretat en l'autocaravana antirobatori

Tens al teu abast nombrosos sistemes de seguretat per viatjar amb total tranquil·litat. D'una banda, disposes de tancaments de seguretat d'autocaravanes per fora i per dins, uns tipus de pany de seguretat per a autocaravana que funcionen genials, posant més traves a l'entrada dels amics de l'aliè.

Accedeix aquí a veure diversos tipus de tancaments de seguretat d'autocaravana interiors i exteriors 

A més, disposes d'cingles i en el capítol de alarmes, Et pots fer amb un detector de gas per evitar atacs per gasosos o fuites de gas dins del nostre vehicle.

I un dispositiu més que et farà la vida més segura, és l'alarma GPS de antirobatori de el vehicle. 

Seguretat en l'autocaravana a l'aparcar i pernoctar

Regles generals:

1. Mai pernoctes en un àrea de serveis de les autopistes. Solen robar amb molta freqüència. Salti a el primer poble abans de dormir aquí.

2. Mai aparquis ni pernoctes durant pluges a prop de rieres.

3. Mai aparquis ni pernoctes durant forts vents prop d'arbres o d'edificis en mal estat, i mai ho facis tampoc en llocs descoberts on el vent et pot fer bolcar l'autocaravana (al pàrquing de Cap Nord sol passar els dies de fort vent, per exemple).

Seguretat en l'autocaravana en ruta

Generals

Et deixem aquí els 8 millors consells per garantir la teva seguretat en ruta:

1. Tancar sempre el gas en ruta. Col · locar un regulador automàtic de seguretat, t'ajudarà a evitar fer això cada vegada que estacions i arrencades. Per 200 euros és un gran extra.

2. Assegurar-se que tots els armaris estan ben tancats amb el clic d'seguretat que res 'voli' pel camí.

3. No córrer. El més importantíssim. Com més gran és el vehicle, s'aconsella córrer menys. Una regla d'or: circular amb autocaravana a 20 quilòmetres menys del que està permès en la via que et trobis.

4. Portar pneumàtics d'hivern en els casos que vagis a anar cada cap de setmana sempre a esquiar oa llocs de muntanya amb possibilitat de neu a l'hivern.

5. aprovisionar de cadenes de neu si és hivern i vas a llocs elevats o molt freds esporàdicament.

6. Disposar d'un sistema de control de pressió de pneumàtics que et avisi per evitar punxades o rebentades de rodes.

7. Anar tots asseguts amb cinturó de seguretat. No aixecar-se mai durant el viatge ni anar sobre els llits.

8. Assegura't que totes les finestres i claraboies al sostre estiguin ben tancades, que no se't obrin en ruta i et quedis sense un.

9. Viatja amb un bon segur per autocaravana. Nosaltres tenim la nostra assegurança amb Carvan Assegurances, el que millor preu ens va donar llavors. És el nostre segon any amb ells, després de tenir un part culpa d'un altre i tirar-nos en Lolo Assegurances (es veu que és política que si el primer any dónes part fora) van ser els que millor pressupost ens van donar per un tot risc amb franquícia, Hasta el moment per a nosaltres és el més barat que hem trobat a tot risc i molt professionals i propers. Aquí us deixo el seu enllaç on a més de poder-los demanar pressupost, que serà d'allò més barat que trobeu, amb aquest enllaç ens han volgut ajudar per seguir escrivint i ens donen 10 € uritos per cada pressupost que els demaneu 🙂 són molt bona gent realment! : Link per demanar pressupost a Carvan i ajudar-nos per seguir escrivint al blog

10. Viatja amb una bona assegurança de viatges allà on vagis, per estar ben protegit per la teva salut i davant adversitats com robatoris etc ... Nosaltres solem viatjar amb Intermundial, amb un 20% de descompte, que amb aquest enllaç també podeu obtenir vosaltres: Assegurança de viatge amb descompte Intermundial.

 

Viatjar en autocaravana amb nens. Seguretat en autocaravana amb nens.

 

Ara anem amb els més petits. Si decideixes viatjar en autocaravana amb nens, porta cadiretes homologades. Les més segures són a contramarxa. Assegura't abans de comprar, que aquest model ho podràs instal·lar en el teu vehicle. Normalment cal instal·lar elements complementaris com la barra de suport que necessita instal·lació prèvia a l'autocaravana. 

Una altra excel·lent opció per viatjar en autocaravana amb nens de forma segura consisteix en aprofitar els seients que vagin a contramarxa col·locant cadiretes a favor de la marxa.

Molt important: viatjar en autocaravana amb nens sempre amb la taula baixada per evitar col·lisions amb el nen.

La major mesura de seguretat per viatjar en autocaravana amb nens és viajra sempre sense presses. Recorda que una autocaravana no és un vehicle normal. Suporta moltes vibracions i el pes redueix el temps de resposta. recordem la regla d'or: circular amb autocaravana a 20 quilòmetres menys del que està permès en la via que et trobis.   És a dir, en autopista a 100 km / hi en nacionals a 80 km / h. 

 

Gossos en autocaravana. Seguretat en autocaravana també per a ells i per a tu.

 

Si viatges amb gossos en autocaravana, has de tenir en compte la normativa de gossos en autocaravana, Que no és altra que la general per a qualsevol altre vehicle. usa transportí ben delimitat que no pugui sortir volant, separat de la cabina de l'conductor i acompanyants com marca la normativa. Si bé, l'ideal i per a nosaltres més pràctic, és disposar d'un adaptador de cinturó de seguretat per gos en alguna de les places sobrants de l'autocaravana. Així els gossos en autocaravana viatgessin ells segurs, però tu també, sense perill que surtin volant en una col·lisió.

Per viatjar amb gos, tenint en compte la normativa de gossos en autocaravana o altres vehicles, no oblidis portar sempre la seva cartilla veterinària, amb les vacunes a el dia. Sobretot afegeix la ràbia si en la teva comunitat autònoma no és obligatòria (com en el cas de Catalunya). 

Fes que el teu veterinari ferma les desparasitacions. En països com Gran Bretanya o Finlàndia necessitaràs que estiguin desparasitats de la tènia amb certificat de veterinari durant la setmana anterior o màxim 20 dies abans de travessar la frontera.

Porta als teus gossos en autocaravana amb el seu microxip, tal com estableix la llei. A més, posa-li una plaqueta amb el teu número de telèfon o escriu-lo en el seu collaret. Et evitaràs més d'un ensurt!


Coses que portar en autocaravana per augmentar la teva seguretat i millorar el seu rendiment

El GPS que ens evita complicacions

TPS pneumàtics. El que ja ens ha evitat dues rebentades i sense instal·lació

Tancaments de seguretat interiors per dormir tranquils

Antirobatori bloquejador de pedals

Kit d'altura de la calefacció Eberspacher. Calefacció que funciona i segura a més de 1600 m d'alçada

Tancaments de seguretat exteriors

Antiperdidas i aparcaments segurs. walkie talkies

sensors aparcament

Retrocámara de visió del darrere

Millora de la seguretat i rendiment de les bateries amb el relé separador de bateries

Saber sempre on està el teu AC o camper amb el GPS de seguiment alarma

Got expansor per a la bomba d'aigua, redueix el toc toc de soroll de la bomba amb pressió baixa

Cadenes per anar a la neu amb l'autocaravana

Pala plegable per anar a la neu en AC assegurances

Kit de fusibles per a les incidències més usuals en l'AC o camper

MANUAL PER VIATJAR EN AUTOCARAVANA

Fes clic a cada un dels apartats, per saber tot i més sobre com viatjar en autocaravana:

Fes clic per puntuar aquesta entrada!
(Vots: 3 mitjana: 5)

Aquesta entrada té 4 comentaris

 1. Ana Maria

  Com fer un llit en una autocaravana de 6 places ...

  1. Pilar Àvila

   Bones Ana Maria. Això de fer un llit en una autocarvana té el seu què, cert si jejeje No és fàcil dependende el tipus de llit. La nostra solució ha estat sacs de dormir per als petits i nòrdic per a nosaltres. El més pràctic de moment que hem trobat 🙂

 2. Moltes gràcies per compartir aquests consells i tips. Excel·lent article, sempre és important mantenir-nos segurs i protegir les nostres pertinences. Salutacions

  1. família kucavanera

   De res, a vosaltres!

Deixa una resposta