En aquest moment estàs veient Com funciona una autocaravana?

Com funciona una autocaravana?

T'expliquem com viatjar en autocaravana o camper. Com funciona una autocaravana a la pràctica.

La autonomia és la clau d'aquests vehicles itinerants. Són cases amb rodes, de manera que si volem aigua, lavabo i llum com a casa necessitem elements que ens donin aquesta autonomia.

Per a una família de 4, dos adults i dos nens, la nostra autonomia mitjana és de 4 dies. I és el poti / wc químic el que sempre ens limita més i necessitem buidar el primer.

Elements bàsics de com viatjar en autocaravana per saber com funcionen

Com viatjar en autocaravana pel que fa a les dutxes, rentar els plats i altres necessitat d'aigua? Com funciona una autocarvana en el tema de l'aigua corrent que necessitem?

precisem aigua neta per rentar els plats, endreçar-nos i dutxar-nos. Per a això, les autocaravanes o AC trucades comunament porten dipòsits d'aigua neta. 

No podem buidar l'aigua de la dutxa o els plats directament a terra, de manera que porten un dipòsit d'aigües brutes gran. 

A això se li diuen les aigües grises. Aquests dipòsits els haurem de buidar quan s'omplin o abans (tenim un panell que ens avisa d'això). 

El buidatge s'ha de fer sempre en llocs destinat per a això, dins d'àrees de serveis d'autocaravanes o en càmpings. pots localitzar aquests llocs fàcilment a través de apps com parking4night o caramaps.  

Com viatjar en autocaravana o camper pel que fa a les necessitats d'un WC?

Com funciona el wc d'una autocarvana?

necessitem un lavabo per tenir el nostre espai d'intimitat i de necessitat més bàsica.

Per això, el wc és un dels grans luxes i alhora bàsics que posseeixen les autocaravanes. És un wc químic que funciona amb pastilles o líquid que ens ajuda a desfer les nostres necessitats. Aquestes pastilles o líquid ajudaran que les deposicions i orins no desprenguin olor durant els 3 o 4 dies que poden romandre en el que anomenem el dipòsit de aigües negres.

Aquests dipòsits els haurem de buidar quan s'omplin o abans (tenim una llumeta en el mateix wc que ens avisa d'això). 

Sempre buidarem el dipòsit en llocs de buidats d'aigües negres, que es troben en àrees de serveis d'autocaravanes (moltes en autopistes) o en càmpings. Apps com parking4night o caramaps ens ajudaran a localitzar aquests llocs fàcilment. 

Com viatjar en autocaravana o camper pel que fa a les necessitats d'un tenir electricitat i llum?

Com funciona una autocarvana en el tema de les llums i electricitat que necessitem?

La bateria de el vehicle ofereix molt poca autonomia. Has d'estar sempre viatjant per generar la càrrega de la bateria necessària.

Els plaques solars i bateries auxiliars aporten una bona autonomia i són la solució. Això sumat a un convertidor elèctric, que serveix per poder endollar des d'un portàtil a un assecador, ens dóna l'autonomia en electricitat necessària. O si estàs en càmping o àrea amb electricitat, directament et pots endollar a la xarxa elèctrica.

Amb la placa solar i bateries auxiliars et garanteixes a l'estiu no tenir prou feines problemes amb l'electricitat, ja que generes tota la necessària sense problemes. L'autonomia és total.

 Ara bé, a l'hivern esquiant 2 dies aturats en el mateix lloc pots quedar-te sense bateria com no vagis amb compte amb els llums i la despesa elèctrica general a l'autocaravana.

Com viatjar en autocaravana o camper cuinant aliments?

Com funciona una autocarvana en el tema de la cuina i nevera?

Les autocaravanes tenen cuina normalment de tres focs, nevera i fins i tot congelador. Algunes fins forn. 

La majoria funcionen amb gas.

Parlem de l' gas propà. És el millor perquè dura més. Posseeix una autonomia d'1 ampolla cada 15 dies, si fa calor perquè la nevera necessita més gas per refredar. Però si fa temperatura normal o fred, et dura 1 mes cuinant molt cada dia i amb la nevera plena.

Què dir de l' gas butà?. Tant el gas propà com el butà a cada país tenen les seves ampolles i filtres diferents, de manera que si viatges fora d'Espanya has de calcular portar-vos les ampolles necessàries.

Un altre sistema més, el GLP per als que viatgen molt fora. La solució a la compra de gas arreu de món.

Com viatjar en autocaravana o camper pel que fa a les necessitats de calefacció a l'hivern o llocs freds?

Pot ser de gas. També pot ser de gasoil. Per a nosaltres, aquesta segona és la millor opció per la seva major autonomia. L'únic inconvenient és que fa una mica més de soroll que el gas.

Més consideracions: les limitacions per altitud de les calefaccions. Webasto a 2000 metres pot deixar de funcionar. S'aconsella mirar altres manuals perquè són a 1600 metres i si voleu anar a esquiar caldrà adaptar-los un kit d'alçada.

Com viatjar en autocaravana o camper quan fa molta calor?

L'aire condicionat normal només podreu utilitzar-lo quan estigueu endollats en càmping. L'alternativa per a ser autònoms és vessa, Oneill o similars. Un sistema de ventilació d'aire amb polvorització d'aigua que baixa a uns 10 graus la temperatura. 

Per a nosaltres el vessa és un gran aliat en els dies de més calor i ho recomanem 100%. El preu ronda amb instal·lació per uns 1000 €. 

 

Com viatjar en autocaravana o camper si necessito internet o m'agrada la televisió?

Per a això, les autocaravanes generalment disposen d'un televisor mínim. Ara bé és interessant disposar d'antenes de TV, si vols veure-la bé.

I si el que vols és Internet a l'autocaravana o camper amb un router MiFi i una targeta SIM, aconseguiràs tenir WIFI a la teva autocaravana.

A continuació et recomano el Mifi que utilitzem a nosaltres, un Huawei Wi-Fi Mòbil. És la nostra solució Wi-Fi des de fa anys per allà on estiguem. Cal a la butxaca i perfectament en el teu autocaravana o camper.

Proporciona 150Mbps Wi-Fi d'alta velocitat. L'acompanyem d'una antena 4G per millorar la cobertura quan estem perduts enmig de la muntanya.

Connecta fàcilment 10 autors mitjançant Wi-Fi i 1 amb USB. Sortides, reunions familiars, festes no seran un problema a partir d'ara.

A més, quedar-te sense bateria ja no és una qüestió que et hagi de preocupar. El baix consum d'el dispositiu et deixarà estar connectat a internet durant 6hrs o 600hrs en repòs.

  

I si el que vols és veure Netflix a la tele de la teva autocaravana et recomanem que com nosaltres et posis aquest aparell tan fàcil d'instal·lar al teu TV: el Fire Estic, una gran solució a un dia de pluja.

 

MANUAL COMPLET DE COM VIATJAR EN AUTOCARAVANA

Fes clic a cada un dels apartats, per saber tot i més sobre com viatjar en autocaravana:

Deixa una resposta